Välinevalmistajat hakevat uusia kasvoja brändeilleen – sometähdet istutettiin samalle viivalle Woodsin ja McIlroyn kanssa - Golfpiste.com

21.3.–28.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Välinevalmistajat hakevat uusia kasvoja brändeilleen – sometähdet istutettiin samalle viivalle Woodsin ja McIlroyn kanssa

Good Goodin Garrett Clark esittelee uusia Callawayn välineitä tuoreimmalla Youtube-videollaan. Kuvakaappaus Youtubesta.

Etenkin Taylor Made ja Callaway ovat ottaneet isoja askeleita vaikuttajamarkkinoinnin suuntaan.

Suurimmat välinevalmistajat ovat vuosikymmenestä toiseen luottaneet markkinoinnissaan maailman kärkipään golfareihin. On ollut kovaa kilpajuoksua, kuka saa sen hetken ykköspelaajan tai muuten mielenkiintoisimman pelaajan kiinnitettyä talliinsa.

Nyt tämän ikiaikaisen tavan rinnalle on noussut uusia tuulia, kun Callaway ja Taylor Made laittoivat kättä taskuun ja kiinnittivät talleihinsa sosiaalisen median vetovoimaisimpia tähtiä. Ensiksi ehti Callaway, joka värväsi riveihinsä Youtubessa supersuosiota nauttivan Good Good -porukan.

Tammikuun loppupuolella oli puolestaan Taylor Maden vuoro julkistaa Good Goodista omille teilleen lähteneiden Micah Morrisin ja Grant Horvatin sopimukset.

Sopimusten julkistukset eivät olleet mitään sivulauseessa tehtyjä mainintoja, vaan sekä Callaway että Taylor Made nostivat sometähdet heti isoimpien kiertuetähtiensä rinnalle.

Morrisin ja Horvatin Taylor Made -sopimusten julkistuksessa oli turha nöyristely jätetty pois. Esittelyvideolla kamera kuvaa aluksi pukuhuoneessa Rory McIlroyn bägiä, josta siirrytään sujuvasti Tiger Woodsin bägin kautta Morrisin bägiin.

Poninhäntäpäinen Morris oli nostettu kertaheitolla isojen poikien kanssa samoihin parrasvaloihin. Horvatin vastaavaa videota komistivat Woodsin ja Scottie Schefflerin bägit.

Taylor Made on Stealth-tuoteperheen julkistuksessa käyttänyt muutenkin valovoimaisia julkisuuden henkilöitä tuomaan näkyvyyttä tuotteilleen. NFL-tähti Aaron Rodgers ja juuri eläköitynyt jalkapalloilija Gareth Bale ovat etunenässä olleet esittelemässä Stealth 2 -uutuusdraiveria.

Henkilöbrändin kautta tapahtuva markkinointi on ollut Taylor Maden tapa toki ennenkin, mutta ei tällainen toiminta ole ainakaan vähenemään päin sosiaalisen median tunkiessa yhä syvemmälle ihmisten arkeen.

Callawayn tiimiin liittyneet Good Goodin jäsenet heiluttavat neulaa etenkin Youtubessa, jossa heidän kanavallaan on yli 1,1 miljoona tilaajaa. Sen lisäksi jokaisen viiden jäsenen Instagram -tilit tavoittavat yhteensä yli kaksi miljoonaa käyttäjää.

Callawayn rekrytointi alkaa näyttäytyä tässä valossa melko järkevältä. Näkyvyys nuorten käyttämissä medioissa uudenajan tähtien kautta alkaa hiljalleen olla tätä päivää.

Nykypäivän somemaailmassa asioita mitataan klikkauksilla ja tykkäyksillä. Taylor Maden Twitter- ja Instagram-tilien kommentti- ja tykkäysosiot räjähtivät, kun Morrisin ja Horvatin diilit julkaistiin. McIlroyn Dubain kisan voiton juhlistaminen sai Taylor Maden kanavissa huomattavasti vähemmän sähinää aikaiseksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)