13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Useimmat suunnittelevat pelaavansa eläkkeellä golfia – tennisässä Andy Murrayn mielessä on caddien ura

Murray on ystävystynyt useiden huippugolfareiden kanssa ja tuntee lajin hyvin.

Andy Murrayn loukkaantumishistoria on pitkä. Hyvin pitkä. Uusin merkintä siihen kirjattiin viime viikolla Miami Openin alla, kun Murray joutui vetäytymään kilpailusta nivusvamman takia. Murray, 33, alkaa olla uransa ehtoopuolella paitsi ikänsä myös armottoman loukkaantumiskierteensä takia.

Murray ei kuitenkaan ole halukas jättämään urheilumaailmaan kokonaan. Innokkaana ja hyvätasoisena golfarina, miehen tasoitus on tiettävästi seitsemän luokkaa, hän on leikitellyt ajatuksella ammatticaddien työstä.

”Pidän todella paljon golfista. Siksi caddien työ golfkiertueella on jotain, mikä voisi olla erittäin kiintoisaa”, Murray kertoi Gentleman’s Journal -lehden haastattelussa.

”Olla niin lähellä toisen lajin huippupleaajaa, ja mahdollisuus oppia toisesta lajista sitä kautta – ja ehkä osaisin auttaa golfaria oman lajini kautta henkisen puolen asioissa”, hän arvelee.

Rahan takia Murrayn ei enää tarvitse tehdä mitään. Hän on voittanut urallaan pelkästään palkintorahoina yli 61 miljoonaa dollaria eli reilut 52 miljoonaa euroa.

Murray on ystävystynyt henkilökohtaisesti monien huippugolfareiden kanssa. Ystävikseen hän laskee ainakin Rory McIlroyn, Justin Rosen ja Danny Willettin.

Golfkentällä tasoituksella seitsemän pelaava Murray ei kuitenkaan ole pelaajana niin rento ja päättäväinen kuin tenniskentällä. Wentworthin klubimestaruuskilpailuissa hän pelasi veljensä kanssa pari vuotta sitten tuloksen +29.

”Minä ja Jamie (veli) teimme molemmat tuloksen 101, eikä se ollut miellyttävää. Kaikki alkoi mennä pieleen hyvin nopeasti. En ollut lyönyt yhtään sokettia 12 tai 13 vuoteen ja nyt löin kolme ensimmäisellä reiällä”, Murray kertoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje