Uhka leijuu European Tourin Lähi-idän kiertueen yllä: ”Monitoroimme jatkuvasti tilannetta” - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Uhka leijuu European Tourin Lähi-idän kiertueen yllä: ”Monitoroimme jatkuvasti tilannetta”

Euroopan kiertueen kolme seuraavaa pysäkkiä on Lähi-idän puolella, mikäli vain uhkaavan oloinen tilanne ei syystä tai toisesta pääse eskaloitumaan. Kuva: Getty Images

Yhdysvaltojen ja Iranin jännittynyt tilanne ei ole ainakaan toistaiseksi aiheuttanut poisjääntejä tulevien viikkojen kilpailuista.  

European Tourin kolme kilpailua käsittävä ”Middle East Swing” alkaa torstaina, mutta ilmassa roikkuu samanaikaisesti epävarmuustekijöitä johtuen Yhdysvaltain ja Iranin välisistä vakavista jännitteistä.

Viranomaiset ovat kehottaneet viime aikojen tapahtumien johdosta noudattamaan varovaisuutta matkustaessa Arabiemiirikuntiin ja Saudi-Arabiaan.

ET:n ohjelmassa on tällä viikolla Rolex-sarjaan kuuluva Abu Dhabi HSBC Championship, jota seuraavat Dubai Desert Classic ja hulppeilla starttirahoilla maailmantähtiä houkutteleva Saudi International. Jälkimmäiseen ovat ilmoittautuneet muun muassa yhdysvaltalaiset Brooks Koepka, Dustin Johnson, Phil Mickelson ja Bryson DeChambeau. Heistä DeChambeau aikoo pelata kaikki kolme turnausta ja maailmanlistan ykkösen, Koepkan nimi on myös Abu Dhabin kisan listoilla.

Poisjäänneistä ei ole kerrottu, mutta Dubain kilpailun voittoa puolustava DeChambeau kertoi hiljattain olevansa vielä epävarma osallistumisestaan Lähi-idän kiertueelle yhdysvaltalaisten heikentyneen turvallisuustilanteen vuoksi.

European Tour on toistaiseksi pidättäytynyt tekemästä tiukempia linjauksia tulevien viikkojen kilpailuihin liittyen.

”Me emme voi kommentoida hypoteettisia kysymyksiä”, European Tourin lehdistövastaava Neil Ahern vastasi Golfpisteelle tiedustellessa, mitä olisi tapahduttava, jos ET päättäisi peruuttaa yhden tai useamman Lähi-idän kiertueen turnauksen.

Ahern esitti samaan hengenvetoon aiemmin julkaistun ET:n virallisen lausunnon, jonka mukaan pelaajien, henkilökunnan ja turnausten kaikkien sidosryhmien edustajien turvallisuus on kiertueen ykkösprioriteetti.

”Monitoroimme jatkuvasti tilannetta niissä maissa, joissa turnauksiamme pelataan. Otamme samalla huomioon kaikki viranomaisten näkemykset ja ohjeet liittyen ajankohtaiseen turvallisuustilanteeseen.”

European Tour peruutti edelliseen viitaten marraskuussa ohjelmassa olleen Hong Kong Openin, alueella vallinneiden levottomuuksien johdosta, joten se on epäilemättä valmis tekemään myös Lähi-idän suhteen nopeita ratkaisuja olosuhteiden niin vaatiessa.

Suomalaisista Abu Dhabin turnaukseen ovat osallistumassa Roope Kakko, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja. Korhosen ja Samoojan kohdalla on kyse kauden 2020 ensimmäisestä kilpailusta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje