2.–9.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[3][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Ensimmäinen osa tutkinnasta päätökseen, Vantaan Golfpuisto Oy ei syyllistynyt petosrikokseen

Toiminnan käsittely jatkuu rikosnimikkeellä ympäristön turmelemisrikos, jonka puitteissa asia etenee syyteharkintaan.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut päätökseen tutkimuksensa liittyen Vantaan Golfpuisto Oy:n epäiltyihin petosrikoksiin Vantaan Petikkoon rakennetun golfkentän rakennustöiden yhteydessä. Poliisin tutkinnan mukaan asiassa ei ole tapahtunut petosrikosta.

Perusteluissa mainitaan, että petosrikos edellyttää tahallista erehdyttämistarkoitusta sopimuksen tekovaiheessa. Poliisin tutkintamateriaalin perusteella näyttöä tästä ei löydy.

Petosrikoksen tunnusmerkistö ei täyty, jos toinen sopimusosapuoli menettelee sopimuksen vastaisesti. Sopimusosapuolella, käytännössä Vantaan kaupungilla, on kuitenkin mahdollisuus käynnistää siviilioikeudellinen prosessi, jos se on kärsinyt vahinkoja sopimusrikkomuksen takia.

Vantaan kaupunki jätti poliisille tutkintapyynnön Vantaan Golfpuisto Oy:n toiminnasta kesäkuussa 2018, ja purki kentän vuokrasopimuksen heinäkuussa 2018. Vantaan Golfpuiston kentän etuyhdeksikkö ehti valmistua pelikuntoon 2017, mutta jälkimmäisen yhdeksikön rakennustyö jäi alkutekijöihinsä. Kenttäyhtiö ajatutui konkurssiin lokakuussa 2018. Vantaan Golfpuisto ry lopetti toimintansa vuoden 2019 lopussa.

Vantaan kaupungin teettämän laserkeilauksen perusteella ylijäämämaata läjitettiin golfkentän alueelle noin 1,8 miljoonaa kuutiota. Kaupungin mukaan kenttäyhtiöllä on ollut lupaa 400 000 kuutiolle, kenttäyhtiön kannan mukaan 700 000 kuutiolle. Ylimitoitetun maanläjitystoiminnan johdosta maamassat sortuivat kesällä 2018 Herukkapuroon aiheuttaen mittavan tulvan.

Vantaan Golfpuisto Oy:n toiminnasta on käynnissä tutkinta myös nimikkeellä törkeä ympäristön turmelemisrikos. Asia etenee syyteharkintaan, mutta päätöstä syytteen nostamisesta ei ole vielä tehty.

Lue seuraavaksi: Vantaan Golfpuiston ongelmat kasautuvat – yhtiöiden talous kuralla, massiivinen läjitys ihmetyttää

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

 • kuukkeli says:

  ”Poliisin tutkintamateriaalin perusteella näyttöä tästä ei löydy.”
  Sehän on selvä.

 • Putti-Possu says:

  Tässä vaiheessa vahvistettiin ainoastaan löytyykö Törkeän Petoksen tunnusmerkistö.
  Jäljellä on vielä Törkeä ympäristörikos sekä sopimusrikkomus Vantaan kaupungin kanssa.

  Mielenkiintoinen yksityiskohta oli epäselvyys siitä, oliko kentän korkeuskäyrillä mitään roolia. Eli olisiko Vantaan kaupungin pitänyt ymmärtää, miten paljon maamassaa tarvitaan, jossa kartassa olleet korkeuskäyrät saadaan toteutettua. Jos siis tämä tieto on oikea eikä huhupuheita