26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Trump tuhlannut golfharrastukseensa presidentin 287 vuosipalkan edestä veronmaksajien rahoja

Donald Trump on tämän tästä kertonut pidättäytyvänsä presidentin palkasta, mutta on lähteen mukaan perinyt sen moninkertaisesti toista kautta. Kuva: Getty Images  

Edeltäjäänsä liiallisesta golfin peluusta syyttänyt Donald Trump on viettänyt golfkentillä 2,5 kertaa enemmän pelipäiviä kuin Barack Obama.   

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin golfharrastus on tullut uutissivusto Huffington Postin mukaan maksamaan matka- ja turvallisuuskulut huomioiden veronmaksajille arviolta 115 miljoonaa dollaria. Määrä vastaa lähes 287:ää presidentin vuosipalkkaa.

Mainitusta summasta on mennyt satoja tuhansia dollareita Trumpin omiin ”kassakoneisiin”, sillä Valkoisen talon henkilökunta, salaisen palvelun agentit ja muut hallintovirkamiehet yleensä yöpyvät ja aterioivat hänen hotelleissaan ja golfkentillään.

Trumpin mieluisin pelireissukohde on Palm Beachillä Floridassa sijaitseva Mar-a-Lago-niminen resort, jonka hän myös omistaa. Huffington Post uutisoi, että Trumpin tarkka golfmatkojen määrä ei ole tiedossa, koska Valkoinen talo ei halua paljastaa miten paljon presidentin avustajia yöpyy hänen majoitusliikkeissään ja kuinka paljon heitä veloitetaan niissä.

Hän on käyttänyt valtavan määrän virka-aikaansa pönkittääkseen vaikeuksissa olevia golfkenttiään jättäen laskun verovelvollisten maksettavaksi.

Tutkivasta journalismistaan tunnetun ProPublican mukaan Mar-a-Lago veloitti, Kiinan presidentin Xi Jinpingin vierailun aikana vuonna 2017, Trumpin hallinnon virkamiehiltä yhden yön majoituksesta 546 dollaria,  Veloitus majoituksesta oli lähes kolme kertaa liittovaltion määrittelemää ylärajaa korkeampi.

Trump oli viettänyt presidenttinä keskiviikkoon mennessä 225 päivää omilla golfkentillään. Pelkästään salaisen palvelun edustajien paikallaolo kentillä on tullut maksamaan veronmaksajille Huffington Postin arvion mukaan liki 2,3 miljoonaa dollaria.

”On valkenemassa, että Donald Trump käyttää presidentin asemaa taskujensa täyttämiseksi. Eikä ongelma ole se, että hän pitää golfista vaan se, että hän on käyttänyt valtavan määrän virka-aikaansa pönkittääkseen vaikeuksissa olevia golfkenttiään jättäen laskun verovelvollisten maksettavaksi”, Citizens for Responsibility and Ethics in Washington -ryhmän edustaja Jordan Libowitz kertoi.

Trump piikitteli edeltäjäänsä Barack Obamaa liiallisesta golfin peluusta toimikautensa aikana. Tietojen mukaan hän on kuitenkin viettänyt 2,5 kertaa enemmän pelipäiviä golfkentillä kuin Obama vastaavassa vaiheessa ensimmäisellä presidenttikaudellaan. Obama pelasi lisäksi suurimman osan kierroksistaan sotilastukikohtien kentillä, pienen matkan päässä Valkoisesta talosta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)