26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woodsin usko paluuseen alkaa hiipua

Tiger Woodsilla on ollut vuosikausia ongelmia selkänsä kanssa. Pahimmillaan ura päättyy niihin. Kuva: Getty Images

Viime vuosina lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Tiger Woods ei ole kertaakaan vihjaissut, että ura mahdollisesti olisi loppumassa terveysongelmien takia. Kunnes hän tällä viikolla isännöimänsä Hero World Challenge -kilpailun lehdistötilaisuudessa kertoi, ettei hänellä ole mitään tietoa paluunsa aikataulusta, jos mitään paluuta ylipäänsä nähdään.

Woods on käynyt kuluvana vuonna läpi kaksi operaatiota, jossa on pyritty laukaisemaan hermopinne selästä. Toipuminen operaatioista on ollut ilmaisen hidasta, eikä Woods oman kuvauksensa mukaan vieläkään pysty kumartumaan tai vaikkapa potkimaan jalkapalloa lastensa kanssa.

”Olen todella hyvä videopeleissä, sillä tavalla minä pääsääntöisesti kulutan aikaani”, Woods kuvaili.

Toipumisennusteen venymisessä sinänsä ei ole mitään huolestuttavaa, mutta hämmentävintä on se, että Woods todella ensimmäistä kertaa nyt vihjaisi, että usko omaan paluuseen alkaa olla kovalla koetuksella.

Eikä ihme. Hän pelasi kauden 2014 aikana vain seitsemän turnausta ja vuonna 2015 11. Takavuosien huippumenestyksestä ei ole näkynyt merkkiäkään, sen sijaan peli on ajoittain ollut todella pahasti tuuliajolla.

”Toivon, ettei tämä ollut tässä. Toivon, että pystyn vielä kilpailemaan muita vastaan. Minä todella kaipaan sitä”, Woods sanoi.

Ensi vuonna Woods on mukana Ryder Cupissa Davis Lovenapulaiskapteenina. Woods näkisi itsensä mielellään kentällä tositoimissa, mutta paljon todennäköisempää on, ettei mestari heilu Hazeltinessa mailat kädessä vaan kurvailee kentän laidalla golfautossa tarkkailemassa muiden suorituksia ja kannustamassa joukkuettaan.

Joulukuun lopussa 40 vuotta täyttävän Woodsin ura alkaa jo iänkin puolesta kääntyä kohti viimeistä sivua, ja tilanteen haastavuus, jopa epätoivoisuus alkaa ilmeisesti iskostua miehen mieleen selvemmin kuin koskaan. Kun häneltä kysyttiin mahdollisen paluun aikataulua, oli vastaus paljon puhuva.

”Minulla ei ole vastausta siihen. Ei myöskään kirurgillani tai fysioterapeutillani. Ei ole aikataulua. Se on kaikkein vaikeinta. Ei ole oikeastaan mitään, mihin voin tukeutua tai minkä varaan voin rakentaa. Missä on valo tunnelin päässä?”

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje