19.9.–26.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods yhä maailman arvokkain urheilija

Tiger Woods on maailman arvokkain urheilija. Kuva: Getty Images

Talouslehti Forbes julkisti viime viikolla listansa brändiarvoltaan merkittävimmistä urheilijoista. Vaikka Tiger Woods on valahtanut golfin maailmanlistalla ulos 300 kärjestä, on hän edelleen maailman arvokkain urheilijabrändi.

Mittarina käytettiin urheilijan yhteistyösopimuksien arvoa, josta vähennettiin saman lajin kymmenen arvokkaimman urheilijan keskimääräinen yhteistyösopimusten arvo. Woodsin arvo jäi tässä tarkastelussa yli 30 miljoonaa dollaria plussalle.

Vaikka Woodsin arvo on laskenut tasaisesti vuoden 2009 seksiskandaaleiden jälkeen, on hän edelleen ykkönen. Phil Mickelson vaanii kuitenkin kannassa, eroa on vain kaksi miljoonaa dollaria. Myös koripalloilija LeBron James ja tennistähti Roger Federer ovat hiipineet lähelle, he yltävät 27 miljoonan dollarin lukuun.

Viidentenä listalla on suomalaiselle urheiluyleisölle varsin tuntematon nimi, intialainen krikettitähti Mahendra Singh Doni jonka brändiarvo oli 21 miljoonaa dollaria.

Kuudentena ovat pikajuoksija Usain Bolt ja koripalloilija Kevin Durant (18 milj.). Jalkapalloilija Christiano Ronaldo on listan seitsemäs (16 milj.) ja Rory McIlroy kipusi ensimmäistä kertaa kymmenen kärkeen 12 miljoonan dollarin brändiarvollaan. Kymmenentenä on nyrkkeilijä Floyd Mayweather Jr. (11,5 milj.).

<a href=Phil Mickelsonin tili täyttyy hurjalla vauhdilla vuodesta toiseen. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/10/14111421260375.jpg">

Phil Mickelsonin tili täyttyy hurjalla vauhdilla vuodesta toiseen. Kuva: Getty Images

Niin Tiger Woods, Rory McIlroy, Roger Federer, LeBron James, Cristiano Ronaldo, Kevin Durant kuin Mahendra Singh Doni kuuluvat Niken talliin. Ei siis ole suuri yllätys, että juuri urheiluvälinejätti on maailman suurin urheilubrändi noin 26 miljardin dollarin arvollaan.

Kakkoseksi yltää ESPN ja jo neljänneksi hieman yllättäen Under Armour, jonka kansikuvapoika on Jordan Spieth.

Vaikkei Spieth vielä nousujohteisen uransa alussa mahdu brändiarvolistalla kymmenen kärkeen, on myös Under Armour nousujohteisella käyrällä, näyttääkin olevan vain ajan kysymys milloin Spieth kiilaa brändiarvolistalla Mickelsonin ja Woodsin kantaan.

Sami Sarpakunnas

Lähteet: Forbes, Golf Digest, Bleacher Report

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje