Tiger Woods polvileikkauksessa – aikoo kilpailla jo lokakuussa - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods polvileikkauksessa – aikoo kilpailla jo lokakuussa

Tiger Woodsin vasen polvi leikattiin ensimmäisen kerran 25 vuotta sitten. Kuva: Getty Images

Operaation ei odoteta vaikuttavan Woodsin loppuvuoden pelisuunnitelmiin.

Tiger Woods kertoi tiistaina käyneensä hiljattain polven tähystysoperaatiossa. Toimenpiteen kohteena oli vasen polvi, mihin tehtiin ruston korjausleikkaus. Ortopedin lausunnon mukaan leikkaus onnistui hyvin ja polvi tulee ”palautumaan täysin ennalleen”.

Woods kertoi voivansa jo kävellä ja saa aloittaa harjoittelun parin viikon kuluttua. Tähden tavoitteena on aiemman suunnitelman mukaan osallistua lokakuussa PGA Tourin ohjelmassa olevaan Zozo Championshipiin, joka on kiertueen ensimmäinen Japanissa pelattava kilpailu.

Tiger ei ollut aiemmin tällä kaudella maininnut polvivaivoistaan. Kyseessä oli kuitenkin jo viides vasempaan polveen tehty leikkaus. Ensimmäisen kerran polvea operoitiin vuonna 1994, Woodsin oltua vielä amatööri. Tuolloin siitä poistettiin hyvänlaatuinen kasvain ja arpikudosta.

Viime vuosikymmenellä polvea operoitiin kolmesti ja edellisen kerran vuonna 2011, jolloin kohteena oli sisempi sivuside.

Viime vuonna Woods ei raportoinut vammoista, kunnes hän vetäytyi keväällä Arnold Palmerin turnauksesta niskavenähdyksen vuoksi. Tiger myös keskeytti kauden ensimmäisessä playoff-turnauksessa, The Northern Trustissa, selkävaivoihin vedoten.

Woods aikoo osallistua Japanissa näytösotteluun ennen mainittua PGA Tourin kilpailua. Oman, joulukuun alussa pelattavan kutsuturnauksensa Hero World Challengen jälkeen Tiger kipparoi USA:n joukkuetta Melbournessa käytävässä Presidents Cupissa.

Tähän kansainvälistä joukkuetta vastaan pelattavaan haasteotteluun Woodsilla on mahdollista antaa itselleen villi kortti. Loput kapteenin harkinnalla tehtävät pelaajavalinnat hän julkistaa marraskuun alussa.

Tiger Woodsin leikkaushistoria:

1994: vasen polvi
2002: vasen polvi
2008: vasen polvi
2008: vasen polvi (edellisen korjausleikkaus)
2014: selkä
2015: selkä
2015: selkä
2017: selkä
2019: vasen polvi

Lue seuraavaksi: Kiitos Tiger Woods, jos se oli nyt siinä!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje