Tiger Woods palaa kilpakentille viiden kuukauden tauon jälkeen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods palaa kilpakentille viiden kuukauden tauon jälkeen

Majoreiden lähestyminen saa normaalisti Woodsin aktivoitumaan kilpailurintamalla. Kuva: Getty Images

Woods lisäsi kisakalenteriinsa toistaiseksi vain Jack Nicklausin isännöimän turnauksen.

Tiger Woods ilmoitti palaavansa ensi viikolla kisakentille. Lajin kirkkain megatähti osallistuu tulevana torstaina käynnistyvään Memorial Tournamentiin, joka on hänen ensimmäinen turnauksensa viiteen kuukauteen.

”Olen kaivannut kilpailemista, ja tuskin maltan odottaa, että pääsen kentälle”, Woods tviittasi eilen.

Tiger kilpaili viimeksi helmikuun puolivälissä pelatussa Genesis Invitationalissa, missä hän valitteli selkänsä jäykkyyttä jääden lopulta karsintarajan selvittäneistä viimeisten joukkoon. Woods jätti väliin Meksikon WGC-kilpailun, Bay Hillin turnauksen ja Players Championshipin, joka lopulta keskeytettiin ja peruutettiin koronaviruksen vuoksi.

Woods, 44, kertoi myöhemmin, että olisi ollut riittävän hyvässä fyysisessä kunnossa puolustaakseen huhtikuussa Masters Tournamentin voittoa. Majoreista normaalisti ensimmäisenä pelattava Masters siirrettiin tämän vuoden marraskuulle.

Tauolla Woodsin ainoa pelillinen tapahtuma on ollut toukokuussa, jolloin hän kilpaili yhdessä Phil Mickelsonin ja kahden NFL-tähden Tom Bradyn ja Payton Manningin kanssa näytöstyylisessä The Match II -haasteottelussa. Kisa käytiin Woodsin kotikentällä Medalistilla, jossa hän svingasi tehokkaan oloisesti ja vaikutti terävältä.

Tiger kertoi toistaiseksi vain Jack Nicklausin isännöimään kilpailuun osallistumisesta. Nähtäväksi jää, pelaako hän jommassakummassa tai molemmissa ennen PGA Championshipiä ohjelmassa olevissa turnauksissa. Kauden ensimmäinen major pelataan TPC Harding Parkilla 6.–9. elokuuta.

Woods ei ole koskaan kilpaillut Minnesotassa pelattavassa 3M Openissa, eikä myöskään TPC Southwindillä, joka isännöi WGC-sarjaan kuuluvaa PGA Championshipin ”kenraalia” FedEx St. Jude Invitational -turnausta. Hän osallistui jälkimmäiseen kilpailuun säännöllisesti, kun se pelattiin Firestone Country Clubin kentällä.

Tiger on viimevuosien aikana vältellyt pelaamasta peräkkäisinä viikkoina vähentääkseen selkänsä rasitusta. Hän on osallistunut vain kolmeen turnaukseen kaudella, jota on jäljellä vielä viisi kilpailua. Maailmanlistalla sijalla 14 oleva pelaaja voitti lokakuussa Zozo Championshipin ja oli Farmers Insurance Openissa yhdeksäs. Viimeisessä ennen pitkää taukoa pelaamassaan kilpailussa Tiger sijoittui 68:nneksi.

Hän on FedEx Cupin pistetilastossa sijalla 41, kun kahden kuukauden kuluttua käytävään kauden päätöskilpailuun Tour Championshipiin pääsee 30 eniten pisteitä haalinutta pelaajaa.

Woods on voittanut Memorial Tournamentin näyttämönä toimivassa Muirfield Villagessa viisi kilpailua, edellisen kerran vuonna 2012. Kaikkiaan 82 ykköstilallaan hän jakaa Sam Sneadin kanssa PGA Tourin voittotilaston kärkipaikkaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje