Tiger Woods otti kantaa poliisiväkivaltaan – myös muut huippugolfarit aktiivisia asiassa - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods otti kantaa poliisiväkivaltaan – myös muut huippugolfarit aktiivisia asiassa

Getty Images

Tiger Woods käyttää harvoin ääntään sosiaalisten ja yhteiskunnallisten kysymysten kommentoimiseen. George Floydin kuolema oli hänellekin liikaa.

Poliisiväkivallan seurauksena menehtyneen tummaihoisen George Floydin kuolema on nostattanut laajoja mellakoita useissa kaupungeissa ympäri Yhdysvaltoja. Protestien kärjeksi on noussut ”Black lives matter” -liike, joka vastustaa erityisesti afroamerikkalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja syrjintää, jolla on Yhdysvalloissa syvät juuret.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Paikoin mellakat ovat riistäytymässä käsistä ja kaduille on komennettu kansalliskaartia.

Yhä useampi julkisuuden henkilö ja urheilutähti on avannut sanallisen arkkunsa, viimeisimpien joukossa Tiger Woods. Woods ei ole ollut aktiivinen yhteiskunnallisissa asioissa, mutta Floydin kuolema oli hänellekin liikaa.

“Sydämeni on George Floydin, hänen läheistensä ja kaikkien kärsivien luona. Olen aina kunnioittanut poliisivoimia suuresti. He harjoittelevat uutterasti ymmärtääkseen miten ja missä on käytettävä voimakeinoja. Tämän tyrmäävän tragedian kohdalla se raja ei ole pitänyt. Muistan LA:n mellakat joista opin, että tietoisuus on paras tapa eteenpäin. Voimme saada äänemme kuulluiksi ilman, että poltamme omaa naapurustoamme. Toivon, että rakentavan ja rehellisen vuoropuhelun avulla pystymme rakentamaan turvallisemman ja yhtenäisemmän yhteiskunnan”, Woods twiittasi.

Woods varttui Anaheimin alueella eteläisessä Kaliforniassa. Hän oli 16-vuotias, kun Los Angelesissa mellakoitiin laajasti 1992. Mellakat puhkesivat tummaihoisen Rodney Kingin kuoltua poliisiväkivallan seurauksena.

Woods ei julkisuudessa ole juurikaan suostunut kommentoimaan sosiaalisia tai yhteiskunnallisia asioita, mutta hän tukee merkittävästi TGR Foundation -järjestöä, joka rahoittaa heikommassa olevien lasten ja nuorten opiskelua.

Woods ei ole ainoa golfari, joka on julkisesti ottanut kantaa poliisiväkivaltaan viimepäivinä. Ainakin Gary Player, Harold Varner III, LPGA Tour sekä eurooppalaispelaajista Thomas Pieters ja Jon Rahm ovat ilmaisseet tukensa ja huolensa Twitterissä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • Sport Goofy says:

    Jepjep, mainitut kommentoijat ovat joko mustia amerikkalaisia tai eurooppalaisia (+ eteläafrikkalainen veteraani Player). Joukossa ei taida olla yhtään valkoista amerikkalaista huippu(mies)pelaajaa? Siis niitä, joista reilusti yli 90 % äänestää republikaaneja ja useimmat kannattavat vahvasti Trumpia.