Tiger Woods kävi jälleen selkäleikkauksessa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woods kävi jälleen selkäleikkauksessa

Tiger Woodsilla on ollut vuosikausia ongelmia selkänsä kanssa. Nyt hänelle tehtiin jo toinen mikrokirurginen leikkaus 1,5 vuoden sisällä. Kuva: Getty Images

Tiger Woods on ilmoittanut käyneensä keskiviikkona selkäleikkauksessa. Kyseessä on jo toinen Woodsille tehty mikrokirurginen selkäoperaatio, edellinen suoritettiin viime vuoden maaliskuussa. Hän pelasi kaudella 2013-2014 ainoastaan seitsemän turnausta PGA Tourilla.

Woodsin ohjelmaan oli merkitty kolme turnausta tämän vuoden puolelle, jotka hän nyt sivuuttaa. Tiger itse toivoo olevansa pelikuntoinen vuoden 2016 alussa.

”Tämä on tietysti pettymys, mutta olen luonteeltani taistelija” Woods sanoi. ”Minulle on kerrottu, että kuntoudun täysin tästä leikkauksesta. Siitä minulla ei ole epäilystäkään.”

Woods sanoi omilla nettisivuillaan tunteneensa selässään ja lantiossaan jotain vaivaa viime viikkojen aikana. Samoja tuntemuksia oli havaittavissa myös Wyndham Championshipissä, jossa hänelle lohkesi kauden ainoa Top 10 -sijoitus.

Park Cityssä, Utahissa tehdyssä leikkauksessa Woodsin selästä poistettiin pieni pala rikkoutuneesta välilevystä, joka painoi hermoa. Tarve leikkaukseen tuli Woodsin managerin, Mark Steinbergin mukaan yllättäen. Tiger oli vasta viime viikolla ilmoittanut osallistuvansa ensi kuussa pelattavaan Frys.com Openiin.

”Tiger ajatteli käyvänsä vain tavallisessa selän jälkitarkistuksessa, mutta operaation tarve ilmeni välttämättömäksi”, Steinberg sanoi.

”Sen jälkeen asiassa ei pitkään viivytelty, sillä hän halusi palata pelikuntoiseksi niin pian kuin mahdollista.”

Woodsin nettisivuilla olleessa tiedotteessa kerrottiin, että hän aloittaa kevyen kuntouksen viikon sisällä leikkauksesta. Toipumisen aikataulu on aina yksilökohtainen tekijä, mutta asiantuntijoiden mukaan selän pitäisi kestää täysipainoista harjoittelua ja pelaamista vuodenvaihteen jälkeen.

Woods on ollut urallaan maailmanlistan ykkösenä ennätykselliset 623 viikkoa, mutta on sittemmin valahtanut World Rankingilla sijalle 283.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje