15.–22.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

The Match saa jatkoa: peliformaatti saattaa vaihtua

Vaikka tekniset ongelmat söivät näytösottelun voitot, herätti tapahtuma niin paljon mielenkiintoa, että se pelattaneen jatkossakin.

Tiger Woodsin ja Phil Mickelsonin välinen näytösottelu The Match maraskuun 23. päivänä jakoi vahvasti mielipiteitä. Kyse on kuitenkin ennen kaikkea rahasta.

Ottelun lähetysoikeuksia hallinnoiva Warner Media ei ole suostunut paljastamaan virallisia tilaajalukuja, mutta Golf Worldin tietojen mukaan 19,95 dollarin hintaisia pay-per-view -paketteja myytiin lähes miljoona. Ottelun voittaja kuittasi yhdeksän miljoonaa dollaria.

Lyhyelläkin matematiikalla osaa siis laskea, että ottelu on hyvää bisnestä. Siksi se pelataan myös vuonna 2019 ja todennäköisesti myös kahtena seuraavana vuonna.

Warner Median osuus voitoista kutistui kuitenkin huomattavasti teknisten ongelmien takia. Yritys nimittäin joutui palauttamaan rahat ottelun jo maksaneille asiakkailleen ja lähettämään sen ilmaiseksi, koska osa asiakkaista ei saanut suoraa striimiä näkyviin. Yhteistyökumppanuudet kuittasivat sentään suurimmat tappiot.

Woods ja Mickelson allekirjoittivat uusimpien tietojen mukaan ensimmäisen koitoksen alla kolmen vuoden sopimuksen The Matchistä, joten se nähdään myös tulevina vuosina.

Jatkossa ottelua ei kuitenkaan välttämättä pelata mies miestä vastaan -formaatilla. Yksi vaihtoehto on paripeli, jossa Woods ja Mickelson muodostaisivat toisen parin. Esille on noussut myös toinen vaihtoehto, jossa molemmat valitsisivat itselleen peliparin, ja pelaisivat siis edelleen vastakkain.

Olipa ottelun formaatti mikä tahansa, se näyttää saavan jatkoa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje