The 59 Fundin lähes 100 000 euron tukipotti löi Mikko Korhosen ällikällä: ”En todellakaan osannut odottaa” - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

The 59 Fundin lähes 100 000 euron tukipotti löi Mikko Korhosen ällikällä: "En todellakaan osannut odottaa"

Golfbuumi näkyy myös vuolaana tukena suomalaiselle kilpagolfille.

Mikko Korhosen perustama The 59 Fund on nopeasti vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen golfkansan sydämissä. The 59 Fund on perustettu mahdollistaan ”hyviä alkuja” ammattilaisuralla. Käytännössä se tukee ammattilaisgolfareita uran alkuvaiheessa vuosittain myönnettävin stipendein.

Viime vuonna The 59 Fund jakoi 36 000 euroa seitsemälle eri urheilijalle ja toissa vuonna tukisumma oli 30 000, ja urheilijoiden määrä kolme.

Tänä vuonna rahastolle on kerätty jo 96 497 euroa: Eezy Open, Golf Pirkkala 39 100 €, Kivitippu Pro-Am, Lappajärvi 25 800 €, The 59 Fund Annual Invitational, Tapiola Golf 24 750 € ja Audi Businessaamu Lucky Winners hosted by Mandatum 6847 €.

”En missään nimessä uskaltanut tällaista summaa ja suosiota odottaa. Ajattelin, että jos saamme vuositasolla 20 000–30 000 kerättyä, niin olen tyytyväinen. Mutta kyllä tämä menee ihan toisiin sfääreihin”, Korhonen sanoo.

Alex Hietala, Tiia Koivisto ja Juuso Kahlos lukeutuvat viime vuoden stipendiaatteihin.

Koko summaa ei tulla tänäkään vuonna jakamaan stipendeinä pelaajille, vaan tavoitteena on kerätä rahastolle niin vahva pääoma, että jossain vaiheessa voisittain jaettavat stipendit voidaan jakaa rahaston tuotosta.

”Upeaa nähdä, että olemme pystyneet liikuttamaan koko Suomi-Golfia näkemään, mikä voima yhdessä tekemisessä on. Se hyvä heijastuu koko lajiin. Haluan myös sanoa, että tällaisia summia ei kerättäisi ilman tässä projektissa mukana olevia ihmisiä. On joukkueita, jotka ovat olleet mukana alusta asti, ja ihmisiä, jotka ovat laittaneet itseään paljon likoon Suomi-Golfin puolesta. Nöyrä kiitos kaikille heille!” Korhonen sanoo.

Vuoden 2020 stipendien hakuaika on marraskuu. Stipendiaatit julkistetaan joulukuussa.

”Tukisummat riippuvat pelaajista ja heidän tilanteistaan. Seuraamme koko ajan tilannetta, mutta kyllä niillä hakemuksilla on merkitystä”, Korhonen sanoo.

”Stipendiaatit ovat näyttäneet, mitä saadaan aikaan, kun on luottoa, uskoa ja tukea tekemisen takana. Kiitos Matilda Castren, Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Juuso Kahlos, Oliver Lindell, Alex Hietala ja Matias Honkala. Tsemppiä loppukauteen!”

Lue seuraavaksi: Tässä ovat The 59 Fundin stipendiaatit vuodelle 2021

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje