16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Terävöitynyt lähipeli Fowlerin aseena New Yorkissa

Rickie Fowler tarvitsee ison onnistumisen The Barclays -turnauksessa päästäkseen ilman kapteenin harkintaa USA:n Ryder Cup -joukkueeseen.

Rickie Fowler on lyönyt palloa pitkin kesää tiiltä viheriölle mallikkaasti. Sen sijaan lähipelin ja ennen kaikkea putterin kanssa on riittänyt ongelmia, mutta tälläkin sektorilla näyttäisi menevän nyt parempaan suuntaan. Se on merkittävin syy, miksi Fowlerin nimi löytyy The Barclays -turnauksen jaetulta kakkostilalta 36 reiän jälkeen.

”Peli tuntuu hyvältä. Kun tällaisella kentällä selviytyy ilman bogeja, pelin on täytynyt sujua hyvin”, hän sanoi.

Fowlerin toistaiseksi ainoa bogi on peräisin avauskierroksen yhdeksänneltä reiältä. Perjantain tuloskortissa oli kahden birdien ohella 16 paria.

”Olen erittäin tyytyväinen pallonlyöntiini. Toivottavasti saan viikonloppuna upotettua lisää hyviä putteja.”

Kaliforniasta kotoisin oleva pelaaja on käyttänyt kulmarautaansa viheriöillä 28 kertaa molempina päivinä. Scrambling-tilasto (missatun griinin paikkaus) näyttää saldoa 10/11. Perjantaina par-pelastukset (6/6) sujuivat täydellisesti.

”Siitä on ollut hyötyä, että missattuani viheriön, pallo on yleensä päätynyt hyvälle paikalle.”

Fowlerin sijoitus USA: Ryder Cup -tilastossa ennen PGA Tourin ensimmäistä pudotuspeliturnausta oli 12:s. Hänellä on pari viikkoa aikaa vakuuttaa kapteeni Davis Love III saadakseen villin kortin joukkueeseen. Toki omin voiminkin sen on yhä mahdollista.

”Jos voitan tällä viikolla, minun ei tarvitse kantaa enää huuolta valinnastani. Pääsy Ryder Cup -joukkueeseen on ilman muuta prioriteettilistallani ensimmäisenä.”

Long Islandilla pelattavan kisan kärjessä jatkaa Patrick Reed (-8). Argentiinan Emiliano Grillo jakaa Fowlerin kanssa kakkostilaa kahden lyönnin päässä.

Eurooppalaisista top 10:een mahtuu ainoastaan Martin Laird (-4). Skotlantilainen on jaetulla viidennellä sijalla muun muassa Jason Dayn ja Jordan Spiethin kanssa. Rory McIlroy (-2) on niukasti 20:n joukossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje