14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Team Finland -valmennustiimiin kova suomalaisvahvistus Islannista

Jussi Pitkänen toimi Islannin päävalmentajana kahden vuoden ajan.

Irlannista Islannin kautta Suomeen päätyneen Jussi Pitkäsen valmentajaprofiili sopi hyvin Golfliiton uuteen valmennusorganisaatioon ja sen tavoitteisiin.

Islannin päävalmentajana viimeiset kaksi vuotta toiminut Jussi Pitkänen on nimetty viimeisenä Golfliiton Team Finland -ryhmien liittovalmentajaksi. Pitkäsen vastuualueena on naisten ja tyttöjen maajoukkuevalmennus.

”Makea juttu! Upeaa palata Suomeen ja päästä kehittämään kotimaista kilpagolfia”, Pitkänen totesi.

Päättyvää pestiään Islannissa hän muistelee ainoastaan hyvällä.

”Paljon hienoja muistoja, hyviä kokemuksia ja mahtavia ihmisiä. Paikkana Islanti oli tosi upea – ja Islannin kautta kulkee näköjään hyvä reitti Golfliiton valmennustehtäviin”, Pitkänen naurahti.

Vuosina 2009–2016 Suomen päävalmentajana toiminut Staffan Johansson rekrytoitiin aikoinaan toimeensa juuri Islannin päävalmentajan tehtävästä.

41-vuotias Pitkänen asuu perheineen Espanjan Costa Ballenassa Gibraltarin lähellä. Seudun kentät ovat tuttuja myös Golfliiton valmennusryhmien pelaajille, jotka ovat leireilleet usein Costa Ballenan seudulla.

Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen on erittäin tyytyväinen siitä, että sopimus Pitkäsen kanssa syntyi.

”Haimme kokemusta, näkemystä, osaamista, uutta ilmettä ja hyvää arvopohjaa. Pitkänen täyttää kaikki nämä kriteerit. Hän on erinomaisin sosiaalisin taidoin varustettu kansainvälinen toimija, ja odotammekin innolla, että pääsemme tekemään tuloksellista valmennustyötä hänen kanssaan”, Juvonen sanoi.

Jussi Pitkäsellä on vahva tausta golfvalmentajien koulutuksen kehittämisessä.

Urheiluvalmennuksessa maisterintutkinnon suorittanut Pitkänen on rakentanut golfvalmentajanuraansa jo vuosien ajan ulkomailla. Ennen Islannin päävalmentajan tehtäväänsä hän työskenteli Irlannin PGA:ssa ensisijaisena vastuualueenaan valmentajakoulutus. Sitä ennen hän toimi pitkään Irlannin Killeen Castlessa toimivan ja lähipeliopetukseen keskittyvän Dave Pelz -akatemian opettajana.

Uusi valmennustehtävä suomalaisessa organisaatiossa on Pitkäselle lajissaan ensimmäinen. Vahvan koulutustaustan kautta Pitkänen tulee toimimaan aktiivisesti myös suomalaisen kilpavalmentajakoulutuksen kehitystyössä.

Suomen kilpagolfin väkevää nousua Pitkänen on seurannut kansainvälisistä tehtävistään käsin tarkasti.

”Kesällä olin aika onnekas, sillä pääsin seuraamaan Suomen miesten EM-voittoa ihan vierestä ollessani samoissa kisoissa Islannin maajoukkueen kanssa. Vaikka minulla olikin Islannin nuttu päällä, oli tosi hieno fiilis kuulla Maamme-laulun soivan palkintojenjaossa”, Pitkänen sanoi.

Hän odottaa suurella mielenkiinnolla, miten työt Golfliiton uudistetun valmennusorganisaation keskuudessa alkavat vuodenvaihteen jälkeen pyöriä.

”Valmentajathan eivät minua lukuun ottamatta ole muuttuneet, mutta valmennuksen kokonaiskuvio on. Tehty muutos on rohkea, ja siihen on erittäin mielenkiintoista lähteä mukaan. Suomen golfvalmennuksessa eletään nyt uutta kautta”, Pitkänen totesi.

Team Finland -ryhmien muina valmentajina jatkavat liittovalmennuksessa jo pitkään mukana olleet Pasi Purhonen, Mikael Mustonen ja Juha Skyttä sekä olympiaryhmää luotsaava Timo Rauhala. Valmennuksen päivittäistoiminnoista vastaa puolestaan jatkossa valmennuskoordinaattori Eero Kangasniemi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)