8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

TaylorMade myytiin Etelä-Koreaan – Entinen omistaja kääri 1,5 miljardin voitot

Rory McIlroy ja Dustin Johnson luottavat TaylorMaden välineisiin. Kuva: Getty Images.

Golfvälinekaupan jättilainen myytiin yli neljä kertaa suuremmalla summalla kuin edellisessä kaupassa vain neljä vuotta sitten.

TaylorMade, maailman suurimpiin golfvälineiden valmistajiin lukeutuva jättiläinen, on vaihtanut omistajaa. Jatkossa merkin omistaa Centroid Investment Partners Etelä-Koreasta. Lopullista kauppahintaa ei ole julkistettu, mutta helmikuussa New York Times kertoi hinnan liikkuvan kahden miljardin dollarin tietämillä (1,77 miljardia euroa).

Kun KPS Capital Partners osti TaylorMaden Adidakselta 2017, myyntihinta oli 425 miljoonaa dollaria. Sen jälkeen tuli covid-19 -pandemia, joka räjäytti golfin harrastuksen kasvuun etenkin länsimaissa ja leimallisimmin Yhdysvalloissa. Golf Datatechin mukaan golfvälinebisneksen tuotto kasvoi vuonna 2020 edeltävään vuoteen verrattuna 10,1% ollen kokonaisuudessaan 2,81 miljardia dollaria.

Uudet omistajat kertoivat kaupan yhteydessä pitävänsä TaylorMadea alansa ykkösenä. He myös näkevät kasvaneen kysynnän jatkuvan niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Se selittää osaltaan myyntihintaa, joka on arviolta yli nelinkertainen vuoden 2017 kauppaan verrattuna.

TaylorMade kertoi kaupan vahvistumisen yhteydessä kasvattaneensa myyntiään enemmän kuin koskaan ennen juuri viime tuloskaudella. Sillä on tallissaan useita maailmanhuippuja. Ykkösnimi Dustin Johnson on merkin mies kiireestä kantapäähän, Tiger Woods ja Rory McIlroy edustavat vaatteiden osalta Nikea. Merkityksetöntä uudelle eteläkorealaiselle omistajalle ei ole myöskään se, että rosteriin lukeutuu useita LPGA Tourin eteläkorealaisia huippunimiä.

TaylorMaden kotipaikka on Carlsbad Kaliforniassa Yhdysvalloissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje