Tawast Golfissa korkattiin Takalenkki − toistamiseen - Golfpiste.com

6.6.–13.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tawast Golfissa korkattiin Takalenkki − toistamiseen

Tawast Golf lanseerasi oman nimikko-oluen. Kuva: Tawast Golf

Klubin nimikko-oluen etiketistä löytyy hauskaa sanaleikittelyä.

Hämeenlinnassa sijaitsevan Tawast Golfin kentän jälkimmäinen puolisko on ehtinyt olla auki jo kolme viikkoa, mutta takalenkki avattiin kentällä loppuviikosta uudemman kerran. Kyseessä oli tällä kertaa samanniminen olut, joka tuli klubiravintolassa myyntiin perjantaina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Seuran nimikko-olut on irkkuhenkinen red ale, jonka on valmistanut Vääksyssä sijaitseva Kanavan Panimo.

”Meillä ei ole aiemmin ollut tarjolla klubin omalla etiketillä varustettua olutta, joten halusimme korjata epäkohdan”, Tawast Golfin palvelupäällikkö Iiro Nurminen sanoo.

Ajatus klubioluesta syntyi talvella Nurmisen, kenttäyhtiön toimitusjohtajan Lauri Mannisen sekä kenttämestari Mika Uutelan yhteisissä keskusteluissa. ”Komitea” ryhtyi tuumasta toimeen ja teki visiitin Kanavan Panimolle, jossa he saivat maistettavakseen kolme erilaista vaihtoehtoa Tawastin klubiolueksi.

”Valintamme oli lopulta yksimielinen.”

Nurmisen mukaan Tawast Golf tunnetaan haastavasta ja vaihtelevasta takaysistä, ja erityisesti 17. reikä jää monen mieleen. Tältä pohjalta nimikko-olut päätettiin ristiä Takalenkiksi. Nimi sisältää hauskaa sanaleikittelyä, keskellä olevien kolmen kirjaimen kertoessa, että kyseessä on ale eli pintahiivaolut.

Golfarit saivat ensimmäisen kerran ostaa itselleen tätä punertavan väristä olutta perjantaina, mutta klubin tiloissa tai terassilla juomaa ei voi vielä nauttia koronarajoitusten vuoksi.

”Paikalla olleet ovat ihastelleet uutta tuotetta, ja se on lähtenyt monen pelaajan matkaan kentälle take away -periaatteella auki olevasta klubiravintolastamme”, Nurminen kertoo.

Tawast Golf tilasi panimolta Takalenkkiä aluksi kaksi erää, joista toinen toimitetaan Paavolankulmaan myöhemmin.

”Katsotaan millainen menekki juomalla tulee olemaan, ja tehdään sen perusteella päätökset mahdollisesta jatkosta. Ainakin tämän kauden ajan sitä on tarjolla.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Nurminen heittäytyy salaperäiseksi kysyttäessä, aikooko Tawast Golf järjestää myöhemmin kauden edetessä jonkinlaista teematapahtumaa Takalenkin suhteen.

”Mahdollisesti. Tässä vaiheessa en voi kuitenkaan paljastaa enempää”, hän sanoo.

Hämeenlinnalaisista golfklubeista Aulanko Golfilla on pidempään ollut myynnissä toisen kenttänsä, Everstin, mukaan nimetty olut. Lager-tyyppinen olut tuli aiemmin ahvenmaalaiselta Stallhagenilta, mutta juoman toimittaa jatkossa Aulangolle Takalenkin tavoin Kanavan Panimo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje