Tapiola Golfille ympäristöpalkinto, Tarina vuoden golfseura - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tapiola Golfille ympäristöpalkinto, Tarina vuoden golfseura

Tapiola Golfin kenttää on puuhattu Mankkaan kaatopaikan päälle 12 vuoden ajan. Ensi kesänä kenttä on vihdoin valmis.

Suomen Golfliiton hallitus on myöntänyt tulevalla kaudella avattavalle Tapiola Golfilla ympäristöpalkinnon. Golfyhtiön toimitusjohtaja Pertti Itkonen kävi pokkaamassa palkinnon perjantaina golfin toimialapäivillä Helsingissä. Tapiolan kenttä on rakennettu Espoon Mankkaan vanhan kaatopaikan päälle. Palkintoperusteissa Golfliitto korosti, että kaatopaikan muuttaminen liikuntapaikaksi ja koko alueen maisemointi on merkittävä ja esimerkillinen ympäristöteko. Ympäristö on otettu monella tapaa huomioon myös Tapiola Golfin toiminnassa. Esimerkiksi kaatopaikan kaasut otetaan talteen energiaksi, käytössä on paljon sähköllä toimivia koneita ja kentän rakenteissa on huomioitu se, että alla oleva jätevuori painuu hitaasti kokoon. Suomessa Tapiola Golf on ensimmäinen kaatopaikan maisemoinnin myötä käyttöön otettu golfkenttä. Suomessa lähin vastaava esimerkki on Vuosaari Golf, joka on rakennettu entiselle maankaatopaikalle.

TarinaGolfin pelajat ovat kahmineet menestystä pro Janne Eskolan valmennuksessa. Tässä Eskola tutkailee Linda Haaran ja Ida Horttanaisen lyömistä.

TarinaGolfin pelajat ovat kahmineet menestystä pro Janne Eskolan valmennuksessa. Tässä Eskola tutkailee Linda Haaran ja Ida Horttanaisen lyömistä.

TarinaGolf Vuoden golfseura Vuoden golfseurana Golfliitto palkitsi Siilinjärven TarinaGolfin. Tarinalaiset edustusgolfarit niittivät menestystä menneellä kaudella ja saavuttivat peräti kymmenen SM-mitalia. Vuoden golfteoksi nostettiin Nokian Golfkouluprojekti, jossa Nokia River Golf on vienyt golfin osaksi Taivalkunnan koulun opetusohjelmaa. Vuoden nuorisotoimijana palkittiin puolestaan Harjattulan aktiivinen vapaaehtoistyöntekijä Eva-Maria Jaakkola. Vuoden PR-teosta palkittiin Hanna-Leena Ronkainen, jonka henkilökohtainen panos naisten ammattilaiskilpailun varainhankinnassa vaikutti merkittävästi viime kesänä Hill Sidessa pelatun Women´s Bank Openin onnistumiseen. Vuoden urheiluteko oli naisten MM-pronssi, suomalaisgolfareiden kautta aikojen ensimmäinen arvokisamitali. Janne Knuuti Kärki: Jokainen ottaa rukkaset käteen ja tekee oman roolinsa

Marika Voss on yksi TarinaGolfin keulakuvista. Kuva: FT

Marika Voss on yksi TarinaGolfin keulakuvista. Kuva: FT

Vuoden golfseuraksi valitun TarinaGolfin valinta ei tullut pelkästään yhden vuoden ansioilla.

”Seurassamme on tehty pitkäjänteistä työtä tutkitusti terveysvaikutuksiltaan hyvän lajin parissa. Vaikka yleisesti on puhuttu golfin hienoisesta taantumasta, seuramme jäsenmäärä niin nuorissa, kuin aikuisissa on edelleen kasvussa. Uskon seuramme saaman myönteisen julkisuuden nostavan edelleen golfin kiinnostusta Pohjois-Savossa”, sanoi TarinaGolf ry:n puheenjohtaja Heikki Nuutinen.

”Ei pidä myöskään unohtaa seuramme nuorten ja edustuspelaajien menestystä SM-tasolla. Kymmenen SM-mitalia lienee lajissaan uusi Suomen ennätys.”

”Olemme vuodesta 1988 tehneet täällä golfin eteen pitkäjänteistä työtä. Erityisesti haluan tuoda esille seuran vahvan toimikuntatyöskentelyn. Tarinagolfin menestys perustuu myös siihen, että johtokunnassa, hallituksessa ja toimikunnissa ei vain istuta, vaan jokainen ottaa rukkaset käteen ja tekee oman roolinsa. Meillä juuret ovat vahvassa nuorisotyössä”, totesi TarinaGolfin toimitusjohtaja Ari Kärki.

Tarina liikuttaa kansaa lähes puolen miljoonan kilometrin verran vuodessa

TarinaGolfissa on noin 1800 golfia harrastavaa rekisteröityä aktiivijäsentä. Tarinassa pelattiin vuonna 2012 yli 45 000 kierrosta golfia. Kun yhden kierroksen aikana kävelty matka on keskimäärin vähän yli 10 kilometriä, käveltiin Tarinassa viime kesänä yhteensä lähes puoli miljoonaa kilometriä. Tarina on siis terveysvaikutuksiltaan yksi Pohjois-Savon merkittävimpiä toimijoita.

Tarinasta nousee menestyviä urheilijoita

Vuonna 2012 Tarinan nuoret ja edustuspelaajat voittivat yhteensä kymmenen SM-mitalia, joista kirkkaimpana Lauri Ruuskan (alle 21-v.) ja Linda Haaran (alle 16-v.) SM-kultamitalit sekä juniorijoukkueiden SM-hopea. Ruuska voitti niin ikään miesten ja Marika Voss naisten SM-pronssia. Lisäksi Voss voitti naisten Finnish Tourin ja Haara nuorten FJT-kokonaisrankingin.

Laadukas toiminta perustuu aktiiviseen vapaaehtoistoimintaan

TarinaGolf on tunnettu sekä ammattimaisesta opetuksesta että laajasta vapaaehtoisvoimin tapahtuvasta laadukkaasta ohjaustoiminnasta. Kauden 2012 toiminnassa on ollut mukana kaksi ammattivalmentajaa, sekä toistakymmentä vapaaehtoista koulutettua ohjaajaa. Lisäksi kaudella 2012 muissa tukitoiminnoissa, kuten kilpailujärjestelyissä, oli mukana lähes sata vapaaehtoista. Opetusta ja ohjausta on tarjolla ryhmästä ja tavoitetasosta riippuen 1-5 päivänä viikossa kaikille ikä- ja taitotasoille. TarinaGolf on aktiivisesti mukana Fuge Golf Team Lauron toiminnoissa Aurinkorannikolla, jossa parasta aikaa harjoittelee viisi ammattilaiseksi tähtäävää nuorta Tarinalaista lupausta.

Marko Kuivasaari

Kaikki golfin toimialapäivillä perjantaina palkitut: Suomen Golfliiton ympäristöpalkinto: Tapiola Golf Vuoden Golfseura: TarinaGolf Vuoden PR-teko: Hanna-Leena Ronkainen Vuoden golfteko: Nokian Golfkouluprojekti Vuoden golftoimitus: Etelä-Suomen Sanomat Vuoden Urheiluteko: Naisten MM-joukkuepronssi (Krista Bakker, Noora Tamminen, Sanna Nuutinen) Kauden tulokas Krista Bakker EPG Vuoden tyttöjuniori: Matilda Castrén EGS Vuoden poikajuniori: Albert Eckhardt StLG Vuoden nuorisotoimija: Eva-Maria Jaakkola, HGCC Palkitut juniorikilpailujen järjestäjät: Espoo Ringside Golf, Etelä/Itä Tsemppitour Golf Pirkkala, Lännen alueen Aluetourin järjestelyt Koski Golf, Idän alue, Tsemppitourin järjestelyistä Finnish Junior Amateur Rankingin tyttöjen voittaja: Oona Vartiainen, HGCC Finnish Junior Amateur Ranking Aleksi Myllymäki NRG Finnish Amateur Ranking Miehet: Tapio Pulkkanen KG Naiset: Krista Bakker EPG Suomen Golfseniorien ja Midien palkinto, vuoden kilpaseura: Pickala Golf Vuoden vammaisgolfaaja: Johannes Siikonen MGC

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje