Tapahtui U.S. Openissa – Reed poltti päreensä, merilokki aiheutti Mickelsonille sääntötulkinnan - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tapahtui U.S. Openissa – Reed poltti päreensä, merilokki aiheutti Mickelsonille sääntötulkinnan

Caddie Kessler Karain piteli 18. viheriöllä Patrick Reedin suutuspäissään katkaisemaa mailaa. Kuva: Getty Images

Pebble Beachillä ei vältytty perjantaina onnettomuuksiltakaan.

Patrick Reed tuskin kamppailee tämänvuotisen U.S. Openin voitosta. Se taisi käydä hänelle itselleenkin selväksi toisen kierroksen viimeisellä reiällä, kun päivän urakkansa tuplabogiin päättänyt Reed laittoi mailanvartensa polven päällä poikki.

Reed (T56) on johdossa olevaa Gary Woodlandia 11 lyöntiä perässä, joten viimeisten joukossa jatkoon päässyt pelaaja saa tehdä vielä taikatemppuja noustakseen kärkikahinoihin.

Kolme lyöntiä Reedin edellä oleva Phil Mickelson sai kokea konkreettisesti kokea, miten meren äärellä viihtyvät linnut voivat vaikuttaa myös major-turnauksen tapahtumien kulkuun. Vasuri sivalsi vaikealla 10. reiällä avauksensa keskelle väylää. Ennen kuin Mickelson ehti pallonsa luokse, oli merilokki ennättänyt kiinnostua hänen pelivälineestään.

Lintu yritti saada pallon useita kertoja nokkaansa, aiheuttaen pallon olennaisen siirtymisen alkuperäisestä paikastaan.

Koska palloa oli liikuteltu, Mickelson pyysi tuomaria avukseen selvittämään tilannetta. Säännön 9.6 mukaan, ”jos on tiedossa tai käytännössä selvää, että ulkopuolinen tekijä (mukaan lukien toinen pelaaja lyöntipelissä tai toinen pallo) on nostanut tai liikuttanut pelaajan palloa, se on siirrettävä takaisin alkuperäiselle paikalleen.

Silminnäkijät auttoivat määrittelemään pallon alkuperäisen sijainnin, mistä ”Lefty” lähetti pallonsa kahdeksan metrin päähän lipusta. Hetken kuluttua Mickelson upotti ”todellisen birdie-puttinsa” ja erikoinen episodi sai hänen leirissään iloisen lopun.

Pebble Beachillä sattui perjantaina hieman ikävämpääkin, kun ilman kuljettajaa liikkunut golfauto eksyi yleisön sekaan ja aiheutti usean ihmisen loukkaantumisen lähellä 16. reikää.

Aamupäivällä eräs myyjä kuljetti golfautolla useampaa laatikkoa 16. reiän tuntumassa. Kun hän nousi autosta ylös, yksi laatikoista putosi kaasupolkimen päälle ja auto lähti itsekseen liikkeelle.

Golfauton alle jäänyttä naiskatsojaa ollaan toimittamassa sairaalahoitoon. Kuva: Getty Images

Muutama henkilö lähti juoksemaan suoraan yleisöä kohti kulkeneen auton perään, kunnes ajokki kääntyi ja alkoi pyöriä ympyrää. Samassa yhteydessä se ajoi viiden katselijan päälle. Lopulta eräs mieshenkilö sai pysäytettyä auton hypättyä sen ohjaimiin.

Alueen sairaaloihin toimitetut loukkaantuneet henkilöt saivat poliisin raportin mukaan käsi- ja selkävammoja tai muita pienempiä vammoja.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje