Tanska ja Norja vapauttivat golfkenttänsä karanteenista - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tanska ja Norja vapauttivat golfkenttänsä karanteenista

Tanskassa pääsee kentille nyt maksimissaan kahden pelaajan ryhmissä. Kuva: Getty Images

Tanskassa lueteltiin tiukat ehdot pelitoiminnan jatkumiselle.

Pohjoismaissa noudatetaan hieman toisistaan poikkeavia määräyksiä pandemiaan liittyen, ja esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa ei ole ollut golfkentille hetkeen asiaa.

Tähän käytäntöön tuli tällä viikolla molemmissa maissa muutos ja pelaaminen on jälleen mahdollista. Tanskassa kentät ehdittiin sulkea maaliskuussa, kun pelaajat suhtautuivat paikoin välinpitämättömästi maan terveysviranomaisten ja golfliiton turvallisuusmääräyksiin.

Nyt kentiltä ja kentille uudelleen pääseviltä pelaajilta edellytetään Tanskassa aiempaa tiukempien määräysten noudattamista, kuten maksimissaan kahden pelaajan ryhmiä sekä vähintään kymmenen minuutin lähtövälejä. Ryhmässä olevien pelaajien tulee kuulua samaan talouteen.

Kentille tulee saapua aikaisintaan kymmenen minuuttia ennen omaa lähtöaikaa, ja kierroksen jälkeen pelaajien on poistuttava välittömästi kentän alueelta. Lisäksi pelaaminen sallitaan vain seuran omille jäsenille.

Seuroja velvoitetaan seuraamaan pelaajien liikkumista kentällä, ja tarvittaessa sulkemaan kenttä, mikäli määräyksiä ei noudateta.

Jatkossa golfilla voi olla tärkeämpi rooli kuin pelkästään solidaarisuuden osoittaminen.

Norjassa vallinnut urheilukielto purettiin torstaina, ja muun muassa golfkentät ehtivät olla suljettuina 2,5 viikkoa. Norsk Golfin nettisivuilla olleessa jutussa haastatellut pelaajat olivat huojentuneita päästyään takaisin väylille.

”Mielestäni on hyvä, että viranomaiset vähän joustivat. Tarvitsemme tätä virkistystoimintaa, emmekä altista itsellemme tai muille tartuntavaaraa niin kauan kuin noudatamme annettuja rajoituksia”, kertoi Borre Golfklubin kentällä Vestflodissa pelaamassa ollut Håkon Petterson.

Kentän parkkipaikalta klubille vievän tien asfalttiin oli maalattu muistukseksi kenties se tärkein ohje, ”pidä etäisyys”.

”Tauko on antanut meille aikaa jalostaa rajoituksia. Jatkossa golfilla voi olla tärkeämpi rooli kuin pelkästään solidaarisuuden osoittaminen. Ruumiimme ja sielumme tarvitsevat tätä”, Finn Tommy Rasmussen sanoi.

Solidaarisuuden osoittamisella Rasmussen tarkoitti Norjan golfliiton päätöstä sulkea kentät, urheilukiellon tultua maassa voimaan. Kaikki liikunta on Norjassa nyt sallittua, mutta korkeintaan viiden henkilön ryhmissä.

Suomessa kentät ovat omaan vapaaseen tahtiin voineet avata kenttiään pelaamiselle. Avoimia kenttiä on tällä hetkellä viitisentoista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)