Talissa pelataan golfia ainakin vuoteen 2034 asti - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Talissa pelataan golfia ainakin vuoteen 2034 asti

HGK:n klubirakennnus huokuu historiaa.

Helsingin kaupungin hallitus käsitteli eilen 28.4. kokouksessaan marraskuun lopulla 2013 tehdyn valtuustoaloitteen koskien Helsingin Golfklubin vuokrasopimuksen purkamista ja alueen kaavoittamista asuntotuotantoon.

Kaupungin hallitus katsoi kaupunginvaltuutettu Sami Muttilaisen (vas.) tekemän aloitteen loppuun käsitellyksi, eikä taipunut sen kannalle. Ennen hallituksen käsittelyä aloite kiersi lausuntokierroksella useassa eri virastossa ja lautakunnassa.

Kaupunginhallitus toteaa päätöksessään, että vuokrasopimus on kumpaakin osapuolta sitova ja ettei kaupungilla ole oikeudellista keinoa päättää sopimusta ennenaikaisesti (kaupunginhallituksen päätösasiakirja).

”Tämä päätös on meille eräänlainen erävoitto, joskaan emme olleet missään vaiheessa kovin huolissamme, olihan meillä olemassa oleva vuokrasopimus”, HGK:n toiminnanjohtaja Markku Ignatius sanoo.

Päätös tarkoittaa sitä, että Talissa voidaan olla rauhassa vuoteen 2034 asti, jolloin olemassa oleva vuokrasopimus päättyy. Sitä ennen käsittelyyn kuitenkin tulee voimassa olemassa oleva yleiskaava, jota muuttamalla kentän asema kaavassa vuoden 2034 jälkeen saattaa olla uhattuna.

”Talin alueen merkitys Helsingin kokonaispotissa on häviävän pieni. Lisäksi rakentamisessa on isoja haasteita, joten olen toiveikas sen suhteen, että saamme pelata golfia Talissa jatkossakin”, Ignatius kertoo.

Golfin ja golfareiden kannalta Talin tulevaisuus on suuri kysymys, sillä Helsingin keskustan liepeillä ei Talia, Vuosaarta ja Paloheinä Golfia lukuun ottamatta ole golfkenttiä, eikä niitä tulevaisuudessa suurella todennäköisyydellä enää myöskään tulla rakentamaan.

Talissa soppaa hämmentävät ironisella tavalla myös liito-oravat. Kentän liepeillä, Ulvilantien metsikössä havaittiin populaatio Suomessa vaarantuneeksi luokiteltuja jyrsijöitä, joiden mahdollinen suojelu mutkistaa kaavoitussuunnitelmia entisestään.

”Liito-oravia asuu läheisessä kuusikossa, mutta Talin kentän neljännen ja viidennen väylän läheinen metsikkö on niiden todennäköistä ruokailualuetta. Kyseessä on kuitenkin vaeltava eläin, joten tulevaisuudesta ei vielä voi sanoa mitään”, Ignatius taustoittaa.

Luontonäkökulma on Talissa muutenkin vahvasti tapetilla, sillä kenttäalueella tavattiin viime syksynä saukko ja tänä vuonna sieltä on jo bongattu valkoselkätikka. Suurempien eläinten ohella kenttäalueella on luontoarvoltaan arvokkaita hyönteisiä.

Sami Muttilaisen aloite

HGK:n vastine kaupunginhallitukselle

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)