23.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Talin puheenjohtaja Kai Wist: ”Liittymismaksu ei saa olla kynnys seuran jäsenyydelle”

Helsingin Golfklubi laski roimasti liittymismaksuja. Ratkaisulla halutaan kääntää jäsenmäärä nousuun ja turvata tulevaisuutta myös kenttäremonttia silmällä pitäen.

Helsingin Golfklubi päätti syyskokouksessaan muuttaa jäsenpolitiikkaansa. Seura alentaa liittymismaksujaan roimasti. Enimmäisjäsenmäärää korotetaan 1300 henkilöön, kun se tähän asti on ollut 1150.

Aikuiset, eli yli 24-vuotiaat pääsevät HGK:n jäseneksi tarjoushintaan 2000 eurolla. Kun 1300 jäsenen raja tulee täyteen, nousee liittymismaksu 3000 euroon. Uudet jäsenet otetaan seuraan liittymisjärjestyksessä. Ennen muutosta liittymismaksun suuruus on ollut 5100 euroa.

Junioreiden liittymismaksu pudotettiin 500 euroon. Tähän saakka myös junioreiden liittymismaksu on porrastettuna ollut 5100 euroa.

”Meillä on Talissa hyvin suosittu junnujen farmi-toiminta, johon osallistuakseen ei tarvitse olla jäsen. Lapsille opetetaan golfia ja välillä käydään Lintsillä ja tehdään muuta kivaa. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun tulee lapsen liittymismaksun aika, häviää hän meidän tutkasta. Siksi todettiin, että tilanteeseen pitää saada muutos, jotta juniorit saadaan mukaan seuran toimintaan. Samalla päätettiin laskea hintoja myös aikuisten osalta”, HGK:n puheenjohtaja Kai Wist kertoo.

”Talissa ikärakenne on vanhemman puoleinen. Meiltä on viimevuosina eronnut seurasta lähinnä korkean iän vuoksi noin 50 henkilöä vuodessa ja yhtä paljon ei olla saatu tilalle. Liittymismaksu ei saa olla kynnys seuran jäsenyydelle. Pitkällä tähtäimellä toimintaa rahoitetaan kuitenkin jäsen- ja pelikausimaksuilla niin seura- kuin osakekentilläkin”, Wist näkee.

Liittymismaksujen pudottamisesta on Talissa keskusteltu jo pitkään. Aika oli vihdoin kypsä muutokselle, eikä hyvin valmisteltua aloitetta syyskokouksessa vastustettu. Markkinatilanne on muuttunut voimakkaasti myös pääkaupunkiseudulla ja esimerkiksi niin ikään seurapohjainen Espoon Golfseura on käytännössä luopunut jäsenmaksusta kokonaan.

Wistin mukaan Talissa halutaan myös muuttaa seuran imagoa. Vanhakantainen mielikuva elitistisestä, arrogantista ja sisäänpäinlämpiävästä klubista joutaa jo romukoppaan. Vieraspelaajat ovatkin löytäneet tiensä Taliin entistä paremmin. Kuluvalla kaudella greenfee-pelaajien määrä kasvoi huomattavasti.

Kentän kehittämiseksi on olemassa Master Plan, jota viedään eteenpäin maltillisesti niin, että kenttä säilyy koko ajan pelattavana. Tänä vuonna uusittiin ensimmäisen ja neljännen väylän viheriöalueet ja osa bunkkereista. Molemmilla väylillä griiniä siirrettiin lyöntisuunnassa oikealle. Ratkaisu perustuu turvallisuusnäkökohtiin, sillä molemmilla rei’illä pallo saattoi epäonnistuneen lähestymislyönnin seurauksena etsiytyä kentän alueen ulkopuolelle.

”Etenemme rahoitustilanteen mukaan. Olemme panostaneet klubirakennusten kunnossapitoon ja klubimiljööseen. Haluamme tehdä siitä entistä viihtyisämmän. Jos ensi kesänä jatketaan väyläremontteja, niin etenemme 1–3 väylää kerrallaan. Remontit ajoittuvat loppukauteen, jotta ne häiritsevät pelaamista mahdollisimman vähän”, Wist kertoo.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje