15.–22.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Talin golfkentän väylien varsille ilmestyy kahdeksan täysmittaista tammea

Talin kakkosväylän vasempaan reunaan siirrettiin kaksi tammea Pitäjänmäentieltä.

Puut parantavat kentän ulkopuolisten alueiden turvallisuutta kolmella väylällä. Puiden siirrosta vastaa Helsingin kaupunki.

Helsingin Golfklubin kentälle Taliin istutetaan tällä viikolla kahdeksan täyspitkää tammea. Puut saavat uuden kodin väylien kaksi, neljä ja 14 varsilta.

Väylä 14 rajautuu viereisen Talin siirtolapuutarhan ja golfkentän välissä kulkevaan kävely- ja pyörätiehen, väylät kaksi ja neljä puolestaan Talin liikuntapuiston jalkapallokenttien vierellä kiertävään kävely- ja pyörätiehen. Puiden roolina onkin parantaa kentän ulkopuolisten alueiden turvallisuutta.

”Puut napsivat väyliltä ulos suuntautuvia epäonnistuneita lyöntejä, ja ne myös selkeästi parantavat väyliä visuaalisesti”, HGK:n golftoimenjohtaja Lauri Gulin sanoo.

Puut kuuluvat Helsingin kaupungille, joka joutuu etsimään niille uuden kasvupaikan Pitäjänmäen kaupunginosassa käynnissä olevan Raide-Jokeri -pikaraitiotien rakennustyömaan alta. Puiden kaatamisen sijaan kaupunki haluaa istuttaa ne elävänä toisaalle. Lähellä sijaitseva golfkenttä on luonnollinen vaihtoehto.

Talin golfkentällä istutetaan kahdeksan kaikkiaan 25:stä siirrettävästä puusta. Loput puut saavat uuden elämän joko Talin liikuntapuistossa tai Siltalan puistossa Pohjois-Helsingissä.

Puiden siirtämisen tarvittavaa erikoisautoa ei Suomesta löydy, joten se jouduttiin tilaamaan apuun Saksasta. Siirrosta vastaa ruotsalainen urakoitsija, Trädflytt Ab. Puut nostetaan maasta juurineen ja istutetaan uuteen paikkaan. Tekniikkaa käytetään Helsingissä ensimmäistä kertaa. Jos se tuottaa hyviä tuloksia, tullaan sitä mahdollisesti hyödyntämään myös tulevaisuudessa sopivissa kohteissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)