Syyskokouksensa pitäneelle Golfliitolle tulossa toinen peräkkäinen ylijäämäinen tulos - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Syyskokouksensa pitäneelle Golfliitolle tulossa toinen peräkkäinen ylijäämäinen tulos

Syyskokous tunnelmissa SGL:n toiminnanjohtaja Juha Korhonen, puheenjohtaja Hanna Hartikainen sekä kokouksen puheenjohtaja Pekka Lindroos. Kuva: Suomen Golfliitto

Liiton hallitukseen valittiin seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi kaksi uutta jäsentä.

Suomen Golfliiton syksyn liittokokous pidettiin lauantaina Helsingin Taitotalossa. Mukana kokouksessa oli 57 seuran edustajat, joista suurin osa etäyhteyksin.

Vuosi oli jälleen ennätyksellinen monella rintamalla. kuten SGL:n tietopalveluiden asiantuntijan Aarni Nordqvist kertoi. Huima kasvu jatkui jäsenmäärässä sekä green card -suorituksissa ja samalla suomalaisten asiakaskokemus nousi Pohjoismaiden parhaaksi sekä jäsen- että vieraspelaajissa.

Suomi on ainoa maa, jossa myös uusien pelaajien asiakaskokemus on kohentunut pandemian aikana.

Liiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen totesi, että mennyt vuosi on ollut liikunnan ja urheilun kentällä hyvin poikkeuksellinen johtuen pitkälti koronasta. Yhteiskunnan, liikunnan ja urheilun vaikeuksien keskellä golfissa on kuitenkin koettu onnistumisia ja menestymistä.

Toiminnanjohtaja Juha Korhonen esitteli Golfliiton toimintasuunnitelman vuodelle 2022, jonka ydintavoitteet rakentuvat elinvoimalle, kilpagolfille ja vaikuttamiselle. Golfbuumi on voimissaan, ja halutaan yhä voimistaa lajin menestystä, kasvua ja näkyvyyttä.

Koronapandemia vaikuttaa edelleen toimintaan. Tapahtumia on jouduttu perumaan ja järjestämään suunnitellusta poikkeavalla tavalla ja näin ollen kustannuksia on säästynyt. Kaikki investoinnit eivät tule talouspäällikkö Teemu Savolaisen mukaan toteutumaan täysimääräisinä, joten suurella todennäköisyydellä vuoden 2021 talousarvion tulos tulee olemaan ylijäämäinen.

Toinen peräkkäinen ylijäämäinen tulos auttaa valmistautumaan tulevaisuudessa valtion rahoituksen epävarmuuteen, sillä Opetus- ja kulttuuriministeriö ovat suosittaneet lajiliittoja vahvistamaan omaa pääomaansa.

Ensi vuoden panostukset näkyvät etenkin lajin aloittamisessa ja harrastukseen sitouttamisessa, viestinnän ja markkinoinnin digisisällön tuotannossa ja digitalisaation edistämisessä. Lisäpanostusta allokoidaan myös juniorityön alueelliseen tukemiseen.

Hallitukseen uusia kasvoja

Uusiksi Golfliiton hallituksen jäseniksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi valittiin Jussi Rouhento (Tawast Golf) Keski-Suomesta ja Janne Pelkonen (Pickala Golf Club) Uudeltamaalta. Minna Nenonen (Alastaro Golf) ja Osmo Ruuska (Tarina Golf) valittiin uudelleen jatkamaan hallituksessa seuraavat kaksi vuotta.

Hallituksen jäsenten Jussi Jokinen (Ähtäri Golf), Marko Leiviskä (Oulun Golfkerho) ja Saara Vahvaselkä (Espoo Ringside Golf) kausi jatkuu. Myös puheenjohtaja Hanna Hartikaisen kausi jatkuu.

Hallituksen varajäseniksi valittiin Uudellemaalle Mikko Eskelinen (Master Golf Club) ja uudelle kaudelle Lounais-Suomeen Kimmo Lehto (Kankaisten Golf Masku), Itä-Suomeen Kimmo Kotro (Karelia Golf) ja Keski-Suomeen Sami Haapamäki (Jyväs Golf).

Kokouksessa hyväksyttiin myös uudistus kurinpitomääräyksiin.

”Golfilla on ehdoton linja epäasialliseen käytökseen ja eettisiin rikkomuksiin, ja olemme olleet alusta asti valmistelemassa urheilun keskitettyä kurinpitomallia. Teema on erittäin tärkeä, ja uusi toimintamalli auttaa tekemään sitä näkyvämmäksi ja puuttumaan rikkeisiin entistä aiemmin”, Korhonen sanoi.

Kevään liittokokous pidetään 26. maaliskuuta.

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje