Syöpä sai John Dalyn hidastamaan vauhtia: ”Katsotaan, miten käy. Ehkä tapahtuu ihme” - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Syöpä sai John Dalyn hidastamaan vauhtia: "Katsotaan, miten käy. Ehkä tapahtuu ihme"

Getty Images

John Daly kertoi sairastavansa helposti uusiutuvaa syöpää, joka kuitenkin onnistuttiin operoimaan onnistuneesti.

John Daly sairastaa virtsarakon syöpää. Daly, 54, kertoo asiasta Golf Channelilla pyörivän PGA Tour Learning Center -ohjelman jaksossa, joka julkaistaan ensi viikolla.

Daly vetäytyi viime kuussa golfkilpailusta selkäkipujen takia. Hän oletti niiden liittyvän munuaiskiviin, joista hän niin ikään on kärsinyt, mutta lääkärissä selvisi, että tilanne on vakavampi.

”(urologi sanoi) Siellä ei näytä olevan mitään kiviä, mutta valitettavasti sinulla on virtsarakon syöpä. Sen jälkeen minut kuvattiin, ja olin avaamassa kevyt-kokistani, mutta lääkäri kielsi minua juomasta sitä ja sanoi, ’Älä juo mitään. Meidän pitää saada sinut takaisin tänne ja syöpä ulos sinusta”, Daly kertoo Golf Channelille.

Dalyn mukaan operaatio oli onnistunut. Tilannetta on kuitenkin tarkkailtava jatkuvasti, sillä virtsarakon syöpä uusiutuu erittäin herkästi, jopa 85 prosentin todennäköisyydellä.

”Minun on mentävä tapaamaan häntä taas kolmen kuukauden kuluttua. Heidän on todennäköisesti leikattava se pois toisen kerran”, kaksinkertainen major-voittaja ounasteli.

”Todennäköisesti se uusiutuu. Sen jälkeen on taas kolmen kuukauden odotus ja epätietoisuus. Siitä ei vain voi tietää. Minun onnekseni se havaittiin ajoissa, mutta en vieläkään tiedä virtsarakon syövästä kovin paljon. Näyttää kuitenkin siltä, ettei se ole menossa pois. Katsotaan, miten käy. Ehkä tapahtuu ihme”, Daly sanoi.

Daly on kamppaillut koko aikuisikänsä alkoholiongelman ja peliriippuvuuden kanssa. Jo aktiiviuransa aikana hän kertoi tyhjentäneensä pullon viskiä päivässä, pelasi hän golfia tai ei. Syöpä on kuitenkin pysäyttänyt miehen ja saanut hänet harkitsemaan elämäntapojaan.

”Vähennän rajusti colan juontiani ja mietin kahdesti, ennen kuin poltan savukkeen. Yritän lopettaa tupakoinnin”, hän kertoo.

”Lääkäreiden mukaan ei ole liian myöhäistä. Valitettavasti tämä syöpä tulee silti takaisin. Mutta minä kuuntelen heitä ja yritän lopettaa tupakoinnin. Jos se palaa, se palaa. Puolen vuoden tai vuoden jälkeen, jos se ei pysy poissa. Aion jatkaa elämääni. Aion pitää vielä hauskaa”, Daly sanoi.

Daly on ehtinyt elää vauhdikkaan elämän, mutta hän ei aio heittää vielä pyyhetää kehään.

”Riippumatta siitä, mitä tapahtuu, minä en pelkää kuolemaa. Olisi ollut kiva pelata viimeiset seitsemän, kahdeksan tai 13 vuotta elämästäni vähän terveempänä, mutta hei, pystyn yhä pelaamaan. Elän edelleen, teen edelleen asioita… ja hyväksyn tämän haasteen. En pelkää sitä. Haluan vain lasteni olevan ok, ja kaikkien läheisteni.”

Dalyllä on kaksi tytärtä ja yksi poika.

Lähde: Golf Digest

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje