23.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][26]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

"Suomiskootteri" ja muut rennommat kulkupelit golfkentälle

Kaksi- ja kolmirenkaiset kulkupelit golfkentällä eivät ole vielä yleistyneet. Markkinoilla alkaa kuitenkin jo olla useita vaihtoehtoja.

Finn Scooter eli Suomi-skootteri, siinä nimi Sun Mountainin uudelle golfkulkupelille. Nimestään huolimatta tämä kaksipyörinen laite ei välttämättä yleisty Suomen golfkentillä ainakaan hetkeen. Sun Mountainin maahantuonnista Suomessa vastaavan Klintraden Juha Klingan mukaan varmuutta laitteen toimitusaikataulusta ei vielä ole, mutta Suomeenkin niitä saataneen.

Bägi nojaa kyseisessä mallissa skootterin rungon varassa niin, että se ajaessa jää jalkojen ja käsien välissä. Vempeleen akku kestää parin kierroksen ajan.

”Koska tämä on ainutlaatuinen laite, ihmisillä on ennakkoluuloja. Sen sijaan, että näitä estoja jää pyörittelemään, kannattaa kokeilla laitetta. Se kokemus kyllä puhuu puolestaan ja ennakkoluulot unohtuvat”, sanoo Sun Mountain Motor Sportsin perustaja Rick Reimers sanoo.

Reimersin toive ei toistaiseksi ole laajamittaisesti toteutunut, sillä markkinoilla on jo jonkin aikaa ollut niin skootteri- kuin potkulautamallisiakin korvaajia perinteiselle golfautolle. Kovin laajasti ne eivät kuitenkaan vielä ole yleistyneet.

Bubba Watson luottaa Fat Tire -merkin golfskoottereihin.

Osaltaan kyse on myös suomalaisten golfkenttien erityispiirteestä, pehmeästä maaperästä. Märkä väylä on pinnaltaan niin pehmeä, että kaikenlaisten kulkupelien renkaiden on syytä olla mahdollisimman leveää mallia ja painon lisäksi kohtuuden rajoissa.

Finn Scooterin myyntiargumentteihin lukeutuvat etenkin pelaamisen hauskuus ja nopeus. Hauskaa huristelu varmasti on, vaikka vauhti ei päätä huimaakaan, mutta pelinopeus on toki kiinni muista pelaajista. Kierrokset tietenkin nopeutuvat, jos kaikki kentällä suihkivat lyönniltä lyönnille Finn Scooterilla tai muulla nopealla kulkupelillä, mutta todellisuudessa golfmopolla ei kierroksia käytännössä kovin paljoa nopeuteta, paremminkin päädytään kurvailemaan ajankuluksi väylän vierellä. Hauskuus sen sijaan saattaa olla hyvinkin uskottava myyntivaltti.

Aivan ainutlaatuinen keksintö ei ole. Esimerkiksi Fat Tire -merkin valikoimista löytyy niin kaksipyöräinen kuin kolmipyöräinenkin golfskootteri, jollaisella myös Bubba Watson yhtiön sivuilla julkaisemassa videossa huristelee. Kaksipyöräinen malli löytyy myös Gopherbiken valikoimista. Potkulautaversioitakin on kaupan.

Mallien hinnat liikkuvat noin 2000–4000 euron haarukassa, joten yksityishenkilöille kyseessä on kova investointi. Vaihtoehtojen kasvaessa laitteita toivottavasti nähdään jossain vaiheessa myös suomalaisilla golfklubeilla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje