Suomen mestarit pääsevät tapaamaan toisiaan Mestareiden Golfissa – ”Tällä voi olla loistava tulevaisuus” - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suomen mestarit pääsevät tapaamaan toisiaan Mestareiden Golfissa – "Tällä voi olla loistava tulevaisuus"

Suomen mestareita kuva täynnä.

Golf ja Vierumäen Cooke-kenttä toimivat yhdistävänä tekijänä eri lajien Suomen mestareille.

Suomen mestareita lajissa kuin lajissa löytyy valtakunnastamme ties kuinka monta. Useat näistä mestareista pelaavat myös golfia. Tuntuu jopa luonnolliselta, että heille järjestetään golfkilpailu, jonka lomassa pääsee myös vaihtamaan kuulumisia eri lajien mestareiden kanssa.

Suurin osa kilpailuun osallistujista on lopettanut aktiiviuransa. Osa jo hyvän aikaa sitten. Hampaiden kiristelyyn ja ranteiden puristeluun ei siis enää juurikaan ole aihetta, vaikka urheilija syttyy aina kun numerolappu lyödään rintaan.

”Viime vuonna ainakaan minun ryhmässä ei menty veren maku suussa. Tiedän kyllä, että jotkut ovat enemmän tosissaan, mutta valtaosa ei tosiaan hampaita kiristellyt”, naurahtaa yksi kilpailun puuhamiehistä Mikko Salminen.

Salminen on miekkailun Suomen mestari ja olympiakävijä Moskovasta vuodelta 1980. Hän ja yleisurheilija Ville Hautala, joka edusti Suomea Barcelonan olympialaisissa vuonna 1992, herättivät viime vuonna tapahtuman henkiin. Ensimmäisen kerran eri lajien Suomen mestarit kisasivat golfissa toisiaan vastaan 13 vuotta sitten Tammer Golfissa. Viime vuonna kilpailu järjestettiin Vierumäellä, jossa on tarkoitus pelata tulevinakin vuosina.

”Vierumäki sopii tapahtuman henkeen erinomaisesti, sillä moni on siellä muun muassa leireillyt aktiiviaikoinaan. Itse olen ensimmäisen kerran käynyt Vierumäellä vuonna 1967”, Salminen kertoo.

”Lajina golf on ainutlaatuinen, sillä se taitaa olla ainoa, jossa eri ikäpolvien edustajat pystyvät keskenään kilpailemaan ja pelaamaan yhdessä. Itse toivon, että naisurheilijoita tulisi paljon mukaan. Tiedän, että golfaavia Suomen mestareita löytyy. Viime vuoden tapahtuman koin erittäin positiiviseksi.”

Uransa jo lopettaneiden urheilijoiden hyvinvoinnista riittää tasaisin väliajoin kerrottavaa. Suomen mestaruudet ja arvokisoissa esiintymiset tapaavat jäädä musteeksi historiankirjoihin. Vaikka golf on tässäkin tapauksessa keskiössä, ei se välttämättä kaikkein merkittävin asia silti ole.

”Mielestäni parasta on urheilijoiden tapaaminen. Tavoitteena on tulevaisuudessa saada esimerkiksi SM-tason valmentajia mukaan ja kehittää tästä ikään kuin ison urheiluyhteisön tapaaminen. Olen itse ollut universiadeissa ja olympialaisissa mukana, ja koen muiden lajien urheilijoiden näkemisen tosi makeana juttuna”, Salminen sanoo.

”Jos pyörii pelkästään oman lajin ympärillä, niin näkemys voi jäädä aika suppeaksi urheilumaailmasta. On ollut todella mukava kuulla kokemuksia eri joukkue -ja yksilölajien urheilijoilta.”

Potentiaalia tapahtumalla varmasti on. Kuten aina, niin jostakin on lähdettävä liikkeelle.

”Tällä voi olla loistava tulevaisuus. Nyt pitäisi saada niin sanotusti pää auki ja isosti. Näen, että viikonlopun kestävä kilpailu illanistujaisineen on täysin mahdollista. Uskon tämän olevan hyvä tuote”, Ville Hautala sanoo itsevarmasti.

Tämän vuoden kilpailu pelataan perjantaina 16.8.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje