Stick Mobility on käytössä maailman huippupelaajilla – palvelee myös perusgolfaria - Golfpiste.com

28.3.–4.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Stick Mobility on käytössä maailman huippupelaajilla – palvelee myös perusgolfaria

Tomi Anisimaa näyttää, mihin Stick Mobility taipuu.

Stick Mobilitylla saa tehtyä harjoituksen varttitunnissa.

Golfin oheisharjoitteluun on olemassa paljon erilaisia välineitä. Kuten hyvin usein, niin kaikki ei välttämättä sovellu kaikille. Stick Mobility on “keppi”, joka täytyy päästä itse testaamaan ennen kuin sen soveltuvuuden pystyy toteamaan.

Vaikka harjoittelun apuvälineenä Stick Mobility näyttää kepiltä, niin keppijumpasta ei varsinaisesti ole kysymys. Välineen ympärille on luotu oma harjoitusmetodinsa, jonka perusidea nivoutuu kolmen asian ympärille.

“Keskiössä ovat nivelten liikkuminen, voimaharjoittelu ja aktiivinen venyttely. Mitä paremmin nivelet liikkuvat, sitä puhtaammin ympärillä olevat lihakset toimivat. Monesti esimerkiksi rasitusvammoissa jokin lihas tekee ylitöitä ja menee sen myötä lukkoon. Tällä harjoitusmetodilla pääsemme muun muassa taklaamaan tätä ongelmakohtaa”, sanoo Stick Mobilityn Tomi Anisimaa.

Stick Mobilitya ovat käyttäneet harjoittelussaan NBA-, NFL- ja NHL-pelaajat. Maailman huippugolfareista sen ovat ottaneet harjoitteluunsa Jon Rahm, Tommy Fleetwood, Dustin Johnson ja Paul Casey.

Suomalaisista NHL-pelaajista hurjasta fysiikastaan tunnettu Rasmus Ristolainen on käyttänyt kyseistä metodia kesäharjoittelussaan. Suomalaiset nuoremman polven ammattilaisgolfarit Saku Tuusa ja Simo Haavisto ovat löytäneet Stick Mobilitysta oman juttunsa oheisharjoitteluun.

“Nämä nimet ovat vain esimerkkejä, mutta väline soveltuu erinomaisesti golfiin, koska golfissa suoritus tehdään paikaltaan. Kierron kautta ladataan svingi ja tullaan sen jälkeen läpi. Tässä harjoitusvälineessä on koko ajan jännitys johonkin suuntaan. Sen avulla saadaan tunnistettua lyönnin eri osa-alueet paremmin kuin vaikkapa pelkän mailan kanssa.”

Keppi joustaa, mutta poikki se ei mene. ”Rasmus Ristolainen yritti, mutta ei saanut tällaista poikki”, Anisimaa naurahtaa.

Stick Mobilitylla tehtävät harjoitukset ovat pituudeltaan varsin lyhyitä. Alle 20 minuutissa saadaan jo hyvä harjoitus tehtyä, joten siitä syystä se sopii sujuvasti päivittäiseen toimintaan. Erilaisia liikkeitä yhdessä harjoituksessa voi olla vaikkapa 3-5.

Harjoitteiden avulla perusgolfarilla on tunnistettavissa lyönnin ongelmakohtia. Hyvin yksinkertaisella harjoitteella voi esimerkiksi huomata painonsiirrossa olevia hankaluuksia. Tuskin mikään fyysisen harjoittelun apuväline autuaaksi tekee, mutta jonkin heikkouden löytäminen ja sen työstäminen paremmaksi auttaa todennäköisesti svingin saamista tehokkaammaksi.

“Stick Mobility auttaa nimenomaan siinä, kun haetaan ymmärrystä, miten kropan pitäisi lyönnin aikana toimia”, Anisimaa kiteyttää.

Golfissa ja miksi ei muissakin lajeissa, joltain apuvälineeltä saatetaan odottaa ihmeitä kuin taikaiskusta. Stick Mobilityssakin laitteen käyttäminen ja siitä saatavat hyödyt perustuvat toistoihin.

“En lupaa, että tällä saa draivin lentämään 300 metriä, mutta tämän avulla se voi olla mahdollista”, Anisimaa heittää.

Suurin osa golfareista on niin sanotusti peruskuntoilijoita ja normaaleja työssäkäyviä ihmisiä.

“Monet istuvat työssään useampia tunteja päivässä. Stick Mobility sopii siinäkin mielessä ihmisille, että sillä saa lisättyä tehoa ja jaksamista päiviin.”

“Stickejä” on saatavilla neljää eri pituutta. Hinnat lähtevät 79 eurosta ylöspäin. Jo yhdellä välineellä on mahdollista tehdä useita ja monipuolisia harjoitteita.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje