Sopimuskiista hiertää kauden avausta Lappeenrannassa - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Sopimuskiista hiertää kauden avausta Lappeenrannassa

Etelä-Saimaa -kentällä on pian kaikki valmista kauden avausta varten.

Kenttänsä lauantaina avaava Viipurin Golf on joutunut hankalaan tilanteeseen yrityksen kanssa, joka vastaa Kahilanniemen kentän caddiemaster-, akatemia- ja vesirange-palveluista. Golden Swing Lappeenranta Oy on irtisanonut yhteistyösopimuksensa VG:n kanssa, sillä se ei ole tyytyväinen tuottamistaan palveluista saamasta korvauksesta.

Golden Swing on rakentanut Kahilanniemeen lyöntiharjoittelualueen ja pienen klubirakennuksen, joiden ylläpidosta se on alivuokralaisena vastannut. Kiista kohdistuu kentän caddiemaster-palveluihin.

Vuodesta 2006 Kahilanniemesssä toimineen Golden Swingin toimitusjohtaja Jukka Suninen syyttää Viipurin Golfia sopimusrikkomuksesta.

”Palvelua ei voi tuottaa, jos siitä ei saa edes kuluja kattavaa korvausta, Suninen sanoi maaliskuun lopulla Etelä-Saimaa –lehdelle. ”Eihän se pelaamista estä, mutta me emme voi palkata ketään nuoria sinne töihin, jos ei ole tietoa, että siitä saadaan mitään korvausta.”

Viipurin Golf lähetti Suniselle vastineen, jossa se kiistää Kahilanniemen kenttää koskevat sopimusrikkomukset.

”Sunisella ei ole ollut mitään perusteita irtisanoa yhteistyösopimusta Viipurin Golfin kanssa”, kenttäyhtiön toimitusjohtaja Terhi Salminen sanoo.

”Kysymys on näkemyksemme mukaan siitä, että Suninen haluaa enemmän rahaa. Sen sijaan sitä hän ei ole pystynyt yksilöimään, millä tavalla Viipurin Golf on rikkonut sopimusta.”

Salminen katsoo, että Golden Swingillä on taloudellisia ongelmia, minkä vuoksi se haluaa VG:ltä lisää panoksia toimintansa pyörittämiseksi.

”Golden Swingin toiminta on ollut vuodesta toiseen tappiollista. Suninen ei ole toiminut tarpeeksi aktiivisesti myydäkseen palveluitaan, ja se ei voi olla näkymättä tuloksessa. Katsoisin, että heidän tuottonsa tulee lähinnä poletti- ja pallokorttimyynnistä sekä Kahilanniemen greefee-tuottojen provisiosta.”

Asia on kiusallinen Viipurin Golfille, sillä se haluaisi saada asian mahdollisimman nopeasti ratkaisuun uuden kauden kolkuttaessa ovelle.

”On ihan selvää, että Golden Swingin on osoitettava aikeensa viipymättä. Meillä on edelleen sen kanssa voimassa oleva sopimus. Mikäli meidän toiminnalle aiheutuu yrityksen vuoksi taloudellisia menetyksiä tai muita kustannuksia, olemme valmiita viemään asian eteenpäin. Myös vahingonkorvaukset saattavat tulla kyseeseen.”

Salminen katsoo, että asiaan on saatava toukokuun alkupäiviin mennessä lopullinen selvyys. Sillä välin Viipurin Golf aikoo hoitaa Kahilanniemen kentän ajanvaraustoimintoja omin voimin.

Viipurin Golf Oy:n toimitusjohtaja Terhi Salminen haluaisi nopeasti selvyyden Kahilanniemen palveluja tuottavan yrityksen aikeista.

Viipurin Golf Oy:n toimitusjohtaja Terhi Salminen haluaisi nopeasti selvyyden Kahilanniemen palveluja tuottavan yrityksen aikeista.

Akatemiapalvelut ja vesirange ovat oma lukunsa. Suninen kertoi Etelä-Saimaa –lehdessä, että se voisi huolehtia kentällä vielä opetustoiminnasta ja rangesta.

”Vallitseva tilanne on harmillinen myös Kahilanniemessä valmentavan Pertti Ahokkaan kannalta. Hän tuottaa opetuspalveluja Golden Swingille, mutta ei pysty nyt suunnittelemaan omaa ohjelmaansa lainkaan”, Salminen pahoittelee.

”Mikäli emme pääse asiassa sopuun, saatamme ottaa Golden Swingin nykyiset toiminnat haltuumme. Myös uusi ulkopuolinen yrittäjä on edelleen varteenotettava vaihtoehto.”

Viipurin Golf avaa lauantaina samanaikaisesti Kahilanniemen ja Etelä-Saimaa –kenttänsä. Salmisen mukaan kostealla alueella sijaitsevan Kahilanniemen avaaminen ajoittuu yleensä myöhäisempään ajankohtaan. Nyt sekin on suotuisan talven ja kevään vuoksi kuivunut nopeasti.

”Etelä-Saimaan range on auki, ja pystymme keräämään pallot koneellisesti. Saimaa oli vielä viime viikolla jäässä, joten Kahilanniemen vesirangen avaaminen ei vielä ole mahdollista. Lauantaina pelaajat pääsevät sitten väylille pitkän talven jälkeen.”

Viipurin Golf aikoo tänä vuonna panostaa erityisesti junioreihin ja senioreihin. Junioreiden harjoitusmääriä on tuplattu ja Etelä-Saimaalla prona toimiva Antti-Pekka Kaarna vastaa kilparyhmän valmentamisesta. Lisäksi seuran kärkipelaajiin kuuluva Jonne Asikainen ottaa vastuuta junioreiden valmennuksesta. Asikainen on myös parin vuoden tauon jälkeen lähdössä Finnish Tourille.

”Uusia senioreita yritämme houkutella parhaamme mukaan Kahilanniemeen, joka on aloittelijaystävällinen kenttä. Sen sijainti on myös varttuneempia ja nuorimpia ajatellen ihanteellinen. Meillä on seurassa aktiivisia senioreita, jotka ovat jo lupautuneet golfkummeiksi uusille senioripelaajille.”

Viipurin Golfilla on n. 850 osakkeenomistajaa, jotka ilmoittavat vuodenvaihteeseen mennessä, aikovatko he aktivoida osakkeensa seuraavalle kaudelle. Muussa tapauksessa vastikkeenmaksuvelvollisuutta ei ole. Tämän vuoksi Lappeenrannassa on vältytty tyystin osakekeinottelulta.

”Tämä käytäntö on toiminut meillä hyvin. Osakkeenomistaja voi jonain vuonna ostaa vaikka kymmenen kierroksen kortin, jos hän tietää, ettei ehdi pelaamaan enemmän. Osaamme varsin tarkasti arvioida vuosittaisen vastikemaksuista koostuvan kertymän. Pelioikeuden vuokraajia (suoraan klubilta) VG:ssä on tällä hetkellä 120.”

Kaikkiaan Viipurin Golfissa on n. 1700 jäsentä. Uusien pelaajien määrä on ollut mukavasti lisääntymään päin, sillä mm. viime kaudella Markku Hietasen järjestämille alkeiskursseille osallistui 100 henkilöä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (21 kpl)

 • Hiihtoliitto on ihana liitto says:

  Taas uusi osakekenttä otsikoihin. Hienoa pojat! Amatöörimaista puuhastelua molemmilta osapuolilta ja osakkeenomistaja kiittää! Uutinen kertoo vahvasti miten näitä golfiin liittyviä osakeyhtiöitä Suomessa johdetaan amatöörimaisesti harrastelijavoimin. Onko sopimus vedenpitävä? Onko irtisanominen tehty vai ei?

 • Sopimus says:

  Nimimerkki osakekentältä aika erikoinen tulkinta. Yllä oleva ei liity sinänsä mitenkään osakekenttiin vaan kahden yhtiön väliseen sopimukseen yleensä. Ainakin artikkelin perusteella yhtiöt ovat tehneet sopimuksen jollain hinnalla ostettavista palveluista ja nyt tuottaja ei olekaan tyytyväinen sovittuun hintaan, joten syyttää toista osapuolta sopimusrikkomuksesta. JOS kenttäyhtiö on maksanut kaiken sopmuksen mukaan, sopimusrikkomusta ei voi olla, vaan Golden Swing on laskenut kulunsa väärin sopimusta tehdessään. Se taas on huono sopimus ja voi voi.

 • Fatso says:

  Itse golfkentällä orjapalkalla töissä olleena tiedän tuon kusetuksen(palkat ja työaika) Itse sain 1200 e brutto/kk, työsopimuksessa luki että työtä on 5 päivää viikossa. No meni 12 päivää ennenkuin oli viikonlopun loma, eli noin 27 päivää töitä/kk. Palkankorotusta ei tullut, useita pyyntöjä oli. Kauden jälkeen jäi voittoa noin 60000 euroa, niin että mikä mättää vai apinoitten ahneus eli minä ja minä ja sitten vasta ehkä ne muut.

 • Fatson tuleva juristi says:

  Fatso. Kerro kyseisen riistokentän nimi. Autan sinut suureen voittoon. Laitetaan osakkeenomistaja maksamaan.

 • Paikallinen heepo says:

  Taitaa Goldenin poikien tahtotila olla poimia rusinat pullasta ja jättää höttö kentän itsensä hoidettavaksi. That’s business.

 • Liiton mies says:

  Minimipalkat alla. Eka luku on tuntipalkka, toinen kk-palkka 37,5 h/vko ja lopuksi kk-palkka 40h/vko. FATSOA ON RIISTETTY RAJUSTI. 1.4.2015 alkaen Vaativuustaso A ? Pk-seutu 9.21 1483 1584 ? Muu Suomi 8.72 1404 1500 Vaativuustaso A ? Pk-seutu 9.52 1533 1637 ? Muu Suomi 9.04 1455 1555 Vaativuustaso B ? Pk-seutu 10.03 1615 1725 ? Muu Suomi 9.57 1541 1646

 • Viipuri kuuluu Venäjälle says:

  Golden Swing tehnyt 90-140 tuhannen liikevaihdon viimeisten viiden vuoden aikana. Samassa ajassa tappio on ollut 140-270 tuhatta/vuosi! Eikä Viipurin porukoilla ole hälytyskellot soineet aiemmin, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Tuosta ei paljon veroja maksella tai muutenkaan liiketoimintaa kehitellä. Joku vetänee välistä, tässäkin golfcasessa…

 • Maku says:

  Ei taida VG välittää vaikka yhteistyökumppani tekee rajua tappiota. Tämä kertoo jotain yhtiön arvoista. Nyt harjoitusalueet on kiinni ja pelaajat ymmällään vaikka ratkaisu olisi ollut varmaan mahdollista saada aikaan. Hävettää hallituksen puolesta.

 • Nemo says:

  Minäkin mietin samaa. Onkohan Viipurin Golfissa vallalla sanelupolitiikka? Onko edes haluttu neuvotella yrittäjän kanssa? Nämä ovat kysymyksiä jotka tulee heti mieleen. Olettaisin että keskusteluilla asiat aina menevät eteenpäin. Arvot? Aivan loistava kysymys. Mitkä ovat seuran arvot? Olisin kiinnostunut tietämään lisää ko seuran keskustelukulttuurista jos sellaista on.

 • Liian usein says:

  Tuossa Lappeenrannan tapauksessa seuran hallitus on aina avainroolissa. Onko sillä päämääränä jäsenien etu vai joku muu mahdollinen motiivi, Seuran hallitus on tärkeässä roolissa silloin jos seuran operatiivinen johto on neuvottelukyvytön. Usein näissä tilanteissa jäsenistö ei tiedä mitä seuran johto ihan oikeasti tekee ja miten se asioita hoitaa. Liian usein paljastuu seuran johdossa muita motiiveja kuin aito jäsenien edunvalvonta. Jos tässäkin tapauksessa seura ei ole pystynyt hoitamaan neuvotteluja siten että löytyy ratkaisu, on seuran johto yksi syyllinen tilanteeseen jossa jäsenistö ei pääsee treenaamaan tai pelaamaan.

 • Ykä says:

  Ko. sopimukseen tutustuneet voivat todeta, että kyllä VG Oy:n hallitus on osakkeenomistajien ja seuran jäsenten etuja ajaneet ja varmaan jatkossakin. Muistutan myös, että sopimuksessa on kaksi osapuolta ja kyllä avainasemassa on tämä GS Oy, jonka pitäisi sopimuksen nojalla hoitaa velvollisuutensa, niinkuin VG on hoitanut (ymmärrykseni mukaan enemmänkin). Tosin yhtälö on hankala, jos busines ei pyöri. Toistaseksihan myös Kahilanmiemen kentällä voidaan pelata, mutta toivoen myös harjoittelu – ym. alueiden käyttö saadaan ratkaistua. Onko Kahilanniemen kentällä tulevaisuutta vai pelataanko ja toimitaanko vain VG:n ns. uudella hienolla Etelä-Saimaan kentällä ? Siitäkin on kahdenlaista mielipidettä, mutta senkin asian päättänevät osakkeenomistajat. Hyvää golfkesää kaikille.

 • Hessu says:

  Minun on vaikea nähdä että laiskanlaisesti asioihin panostava Golden Swing saisi jostain sellaisen pistoksen että niiden touhua voisi kutsua työnteoksi.

 • golden boy says:

  Eihän sitä rahaa kaikille riitä, miksi toimarin pitäisi jotain tehdä, kyllä on golffarit pöljiä.

 • Kimmo Pennanen says:

  Golfpisteen juttu on kuin VG:n maksama mainos. Missä ovat Golden Swingin kommentit asioihin? On surullista sivusta seurata, miten Suomen toiseksi vanhimman golfyhteisön aikanaan kirjoitetut ja yhdessä päätetyt strategiat vedetään vessanpöntöstä alas. Vieläkin voimassaolevan strategian mukaan Kahilanniemeä kehitetään ja se tehdään yhdessä Golden Swingin kanssa. Viime vuosien operaatiot ovat vieneet koko ansaintapohjan Kahilan toimijalta. VG:n johto ei kaipaa Kahilaa, ja sen kaikesta ymmärtää. Ihmettelen vain, miksi. Keskustan kenttä ei ole vain kulu. Se on valtava pääoma.

 • Ei tästä päivästä says:

  Kimmo Pennanen ollee täysin oikeassa. Huhun mukaan ainoa syy miksi Viipurin Golf hallitus ei ole aktiivisesti sopimassa Kahilanniemen toiminnassa yrittäjän kanssa on se että joku ikivanha veteraani poltti päreensä kun sopimus VG:n ja GS:n kanssa alunperin tehtiin ja nyt hän on hallituksen taustalla ohjaamassa tätä erikoista ”mistään ei neuvotella”-linjaa joka ei – herran jumala – ole tältä vuosisadalta. VG:n hallitus joko ei ole ollenkaan ajantasalla mitä toimija johto tekee tai sitten sitä viedään kuin pässiiä narussa.

 • Pertti says:

  Tässä hallitus saa oman agendan mukaisesti ajettua Kahilan kentän alas ilman, että päätöstä asiasta tarvitsee edes tehdä. Tähän päästään, kun ei suostuta mihinkään vaihtoehtoihin neuvotteluissa. Syksyllä voidaan sitten todeta, että kentällä oli vähän kävijöitä ja vedetään hihasta tappioita niin homma on paketissa.

 • Kimmo Pennanen says:

  Kahilan vuokrasopimus UPM:n ja Lappeenrannan kaupungin kanssa on tehty seuran nimissä. Jos itärajalla toimitaan oikein, päättävät jäsenet kentän tulevaisuudesta, ei yhtiön hallitus, joka on leimallisesti ajamassa toimintaa alas. Ehkäpä paras ratkaisu olisi siirtää vuokrasopimukset Golden Swingille ja siten ”säästää rahaa”. Näin Kahilassa turvattaisiin pelaaminen jatkossakin. Mutta, mutta, tässähän tulisi uusi kilpailija VG:lle …

 • Pallopoika says:

  Hevosmiesten tietotoimiston mukaan Viipurissa on tehty aselepo. Touhua jatketaan yhteistoimin ja kesän toiminnat ja junioreiden tulevaisuus on varmistettu . Virallinen uutisointi asiasta tullee tarkemmin ….

 • Fatso says:

  Sen verran voisin valaista että kun lopetin hommat kentällä niin meni reilu vuosi kun saman kaupungin toiselta kentältä tarjottiin samoja töitä 1000 euron bruttopalkalla/kk. Sanoin ettei palkka riitä etten tule orjapalkalla töihin, sain karenssin. Kevyitä orjapalkka riistofirmoja noi kentät. Kentät sijaitsevat Lahden seudulla.

 • Repa says:

  Ei näytä range toimivan ja parkkipaikatkin on eristetty. Tämäkö on se malli, jolla toimintaa viedään eteenpäin? Aika varmaa on, että osapuolet kusee omille kintuilleen tässä leikissä.

 • Fatso says:

  Toimitusjohtaja ei ilmeisesti ymmärrä kuinka kenttää/asioita pitäisi hoitaa. Mielestäni kiinteä palkkalistoilla oleva henkilökunta on toimivin malli. Olen pahoillani teidän puolesta ketkä olette seurassa jäseninä. Toivottavasti toimari ja hallitus saa kenkää ja uudet heidän paikkansa ottavat tajuaisivat että kentillä pitäisi olla yhtiön oma kenttähenkilökunta.