Sisäharjoitushalleja tulossa lisää - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Sisäharjoitushalleja tulossa lisää

Golfarit tarvitsevat lisää harjoitustilaa. Kuva Vammalan Ellivuoresta.

Pääkaupunkiseudun suurimmat sisäharjoitushallit Vermossa ja Kivenlahdessa ovat jo vuosia olleet lyhyen sesongin aikaan varsin kovalla käyttöasteella. Tarve suuremmille, monikäyttöisimmille viihdytyskeskuksille on ollut ilmeinen jo pitkään Tarjonta luo myös uutta kysyntää, ja sitä uudet hallihankkeet tarvitsevat, sillä rehellisyyden nimissä vain pieni osa golfareista harjoittelee talvisaikaan muuten kuin sohvalla maaten tai ulkomailla pelaten. Nyt lähes samanaikaisesti on julkisuuteen tullut kaksikin mittavaa projektia. Mikäli molemmat toteutuvat, on golfareille erittäin hyvä valinnanvara ja hallien välilläkin terve, hintatasoonkin vaikuttava kilpailutilanne. Tali Bowling Oy ja NCC pyrkivät rakentamaan Talin urheilupuistoon keilahallin yhteyteen Tali Indoor Golf nimisen harjoituskeskuksen. Konalaan, Porintien ja kehä ykkösen risteykseen puolestaan on suunnitteilla ”luksustasoinen” ylipainehalli jonka taustalla on Nevas Golf ry:n puheenjohtaja Henrik de la Chapelle taustajoukkoineen. Sunnuntain Helsingin Sanomat tiesi kertoa kaikessa hiljaisuudessa Malmin Longinojalle jo lokakuun aikana avattavasta ylipainehallista. Tali Indoor Golf hallihankkeen takana ovat Oy Bowling Ab sekä NCC Finland Oy. Hallin on suunnitellut Kosti Kuronen, jolle on annettu hyvin vapaat kädet toteuttaa tulevaisuuden golfarin unelmia. Lyöntipaikkoja tulee kolmeen kerrokseen 80, puttigriini, lähipelialue ja harjoitusbunkkeri kuuluvat myös suunnitelmaan. -Golfhalli palvelee hyvin urheilupuiston kokonaisuutta, infrasstruktuuri on olemassa parkkipaikkoineen, ja viereinen keilahalli luo kiistattomia synergiaetuja, muistuttaa Bowling Oy:n hallituksen puheenjohtaja Tapio Vuorinen. Tali Indoor Golfin koemerkintä on lähtenyt liikkeelle ”lupaavasti”, rakennushankkeen arvo on noin 25 miljoonaa, ja 5-15.000 markan hintaisia tuntiosakkeita on koemerkittävissä. Lopullinen päätös hallin rakentamisesta on luvassa merkintä-ajan päätyttyä loppuvuodesta. Mikäli hanke lähtee käyntiin, on halli tarkoitus avata joulukuussa 2002. -Tästä tulee kaikille avoin halli jossa aivan varmasti on tilaa myös muille kuin osakkeenomistajille. Pääkaupunkiseudulla on ilmeinen tarve korkeatasoiselle harjoituskeskukselle, ja me pyrimme vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Innostus on ollut kova, ja palaute pelkästään positiivista, hyvältä näyttää, kertoo Vuorinen tunnoistaan.

Konalan hallilla ratkaisun p&auml,iv&auml,

Konalaan, Kehä ykkösen ja Porintien risteykseen on suunniteltu korkeatasoista ylipainehallia. Liikuntatoimen johtaja Anssi Rauramo puolsi tontin vuokraamista golfareille, liikuntalautakunnassa kuitenkin samaa tonttia havittelevat koirankouluttajat voittivat äänestyksen luvuin 7-2. Golfhankkeen takana-olevien toivona on kaupunginhallitus, joka voi tänään maanantaina halutessaan ottaa asian uusintakäsittelyyn. Tällöin he pyytäisivät Rauramolta uutta, laajempaa selvitystä tilanteesta ja tekisivät tämän pohjalta päätöksensä. Mikäli kaupunginhallitus ei asiaa käsittelyyn ota, jäävät golfarit nuolemaan näppejään. -Uskon ja toivon että he haluavat tutkia asian perusteellisesti. Se olisi kaikkien etu. Me olemme omalta puoleltamme toimittaneet tarkat laskelmat projektistamme, kertoo golfillista ammattitaitoa hankkeeseen tuova Sari Puusaari, joka on ”siviilissä” Nevas Golf Oy:n toimitusjohtaja. -Meillä on tarkoitus rakentaa yhteen tasoon 37 lyöntipaikkaa puolikaareen. Lyöntimatkaa tulee 45-70 metriä paikasta riippuen.Hallista tehdään erittäin korkeatasoinen, viihtyisä tulevaisuuden viihtymiskeskus, Puusaari mainostaa. Talin tavoin Konalaankin tultaisiin myymään osakkeita, mutta vain ilta-ajan tunneille.Osa iltatunneista ja päivät on tarkoitus myydä tunti-ja palloveloitusperusteisesti. Hintoja eikä markkinointia ei ole vielä avoimen tilanteen vuoksi lyödä lukkoon, mutta Puusaaren mukaan kaikki on valmiina mikäli tonttikilpailu kääntyy golfarien eduksi.

Golfliitossa uskotaan molemmille olevan tilaa

Golfliiton pääsihteeri Kari Hagfors uskoo molemmille halleille olevan tilaa. Golfarien määrä on jatkuvassa nousussa, ja näissä molemmissa tapauksissa golfarit maksaisivat totuttuun tyyliin perusinvestoinnit. -Olemme sataprosenttisesti molempien hallien takana, harjoituskeskusten lukumäärä ei vielä ole missään suhteessa pelaajamääriin. Uudet hallit luovat myös uutta kysyntää, uskoo Hagfors. Malmin Longinojalle perustettavasta hallista ei Golfliitossakaan ole tarkempaa tietoa. -Toivoisimme tietysti, että sisäharjoitushalleja nousisi ympäri Suomen, piilevää tarvetta on ollut muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla. Talin hallin perustamiskustannukset ovat noin 25 miljoonaa markkaa, Konalan hanke on yhdeksän miljoonan arvoinen. Molemmilla suurin haaste onkin löytää rakennusinvestointeihin tarpeeksi osakkaita. Suurimmat segmentit tällöin ovat tavallisten harrastajien lisäksi osittain seurat, mutta nimenomaan yritykset. Lajiin on edelleen suunnaton kiinnostus, ja riittävät puitteet tarjoava viihtymiskeskus houkuttaa varmasti uusiakin ryhmiä lajin pariin harjoittelemaan ja viihtymään. Joidenkin tutkimusten mukaan vain noin 10 % aktiivigolfareista harjoittelee talvisin. Talin ja Konalan hallit nostaisivat tuota prosenttia vuorenvarmasti. Pakkokin olisi, sillä niillä on potentiaalia ottaa vastaan yhteensä noin 12.000-14.000 harjoittelijaa viikon aikana.Kulutuskäyttäytymisessä pitäisi saada aikaan pikainen muutos, äkkiseltään hallien syntyminen aiheuttaisi jopa hetkellistä ylitarjontaa. Tämänhetkiset harjoitushallit eivät kuitenkaan pysty pitkään vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Golfarit haluavat ja tarvitsevat talvellakin tasokkaita, viihtyisiä ”olohuoneita”. mikäli uusia harjoituskeskuksia on reilun vuoden päästä kaksi, voidaan todeta, että golfarit ovat päässeet ympärivuotisissa harrastumahdollisuuksissaan välttävältä kiitettävälle tasolle.

Tali Indoor Golf

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje