Simulaattoripelaamisen suosio kasvanut - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Simulaattoripelaamisen suosio kasvanut

Sports-Coach-golfsimulaattoreilla on talviaikaan tuhansia käyttäjiä.

Mukavan ajanvietteen ja harjoittelun yhdistäviä golfsimulaattoreita on pystytetty viime vuosina Suomeen kovaa tahtia. Samassa rytmissä on kasvanut simulaattoreiden käyttö.

”Näppituntumani on, että talviharjoittelun määrä on tuplaantunut vajaan viiden vuoden takaiseen aikaan verrattuna johtuen siitä, että mahdollisuuksia on tullut lisää ja siitä, että nykysimulaattorit ovat viihdyttäviä ja antavat lyönneistä hyvän palautteen. Meidänkin laitteita talvisaikaan käyttäviä ihmisiä on tuhansia”, toteaa Sports-Coach-simulaattoreita maahantuovan Golf Coat Oy:n Aki Kuivaniemi.

Kuivaniemen mukaan käyttöasteet ovat kovimpia vuorokauden ympäri auki olevissa simulaattoreissa. Niitä on tarjolla kuutisen kappaletta eri puolilla Suomea. 24h-simulaattoreihin varataan aika netistä ja pelaamaan pääsee varauksen yhteydessä saatavalla koodilla.

”Esimerkiksi yhdellä Helsingin Golfroomin laitteella on parhaimmillaan pelattu 21 tuntia vuorokaudesta. Yökolmen ja aamukuuden välillä siellä ei ollut pelaajia, mutta koko muun ajan laite oli käytössä”, Kuivaniemi kertoo.

Hanna-Leena Ronkaisen HLR Golf Academyn neljässä toimipaikassa simulaattori on pelattavissa ympäri vuorokauden.

Hanna-Leena Ronkaisen HLR Golf Academyn neljässä toimipaikassa simulaattori on pelattavissa ympäri vuorokauden.

Matalan kynnyksen paikkoja

Simulaattorit ovat perinteisesti olleet yksi osa golfin talviharjoitteluhallien palvelua. Nykyään niitä löytyy entistä enemmän myös paikoista, joilla on muutoin golfin kanssa hyvin vähän tekemistä. Sellaisia ovat esimerkiksi Keravan HopLop, Savonlinnan Prisma tai Vuokatin Angry Birds -sisäpuisto.

”Nämä simulaattorit vetävät kohtuu kivasti käyttäjiä. Kynnys madaltuu, kun simulaattoreita viedään tällaisiin paikkoihin”, Aki Kuivaniemi näkee.

”Koska simulaattoriin ei tarvita green cardia, useat golfarit ovat tuoneet ystävänsäkin tutustumaan lajiimme, johon on niin helppo sittemmin koukuttua. Simulaattorikin voi siis olla eräänlainen golfin sisäänheittopaikka pitkän talvikauden aikana”, hän jatkaa.

Simulaattorigolfista kiinnostuneille Kuivaniemen Golf Coat Oy on avannut uuden nettisivuston www.golfsimulaattori.fi. Sivustolta löytyvät paikat, joissa pääsee pelaamaan Sports-Coach-simulaattorissa. Paikakuntia on 43 ympäri Suomen ja simulaattoreita lähes 60.

Uusimmat simulaattoripaikkakunnat ovat Varkaus ja Pori, ja kuluvan syksyn aikana uusia simulaattoreita pystytetään vielä lisää.

Janne Knuuti

Golfsimulaattori.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)