23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Simo, 80, pelasi Rönnäsissä alle oman ikänsä: ”Ei siinä ollut mitään ihmeellistä”

Simo Palomäki toteutti pitkäaikaisen unelmansa kotikentällään Rönnäsissä. Kuva: Kari Mattila

Simo Palomäki osasi odottaa tavoitteensa toteutumista, sillä peli oli sujunut koko alkukauden hyvin.

Oman iän alittaminen 18 reiän kierroksella on temppu, johon ei alle eläkeikäisen golfarin juurikaan ole mahdollista yltää. Ja silloinkin puhutaan käytännössä ikäluokkansa maailmantähdistä.

Pelaajan varttuessa tehtävä ei helpotu, ja oman iän seiskalla alkavalla kierrostuloksella alittaneita kasikymppisiä on harvassa. Sea Golf Rönnäsissä jäsenenä oleva Simo Palomäki, 80, on nyt yksi heistä.

”Onnistuin tekemään neljä birdieä, niin sain niillä kuitattua muutaman huonomman reiän. Vain yksi tuplabogey tuli korttiin. Ei siinä ollut mitään ihmeellistä, hyvää peliä kaikin puolin”, Rönnäsin Meri-kentällä tuloksen 79 pelannut Palomäki sanoo.

Hän tähtäili 18. viheriöllä nelimetristä birdie-puttia, mutta teki lopulta päätösreiällä kahdeksankympin alitukseen riittäneen bogin.

”Varmistin toisella putilla ainoastaan sen, ettei pallo karkaa liian kauas reiästä.”

Pelit olivat sujuneet pitkin kevättä hyvin, niin hieman osasin odottaa tällaista.

Kyseessä oli oman vakioporukan kanssa pelattu harjoituskierros. Ennätys syntyi punaiselta tiiltä.

”Peli kulki siihen malliin, että parempaankin tulokseen olisi ollut mahdollisuuksia. Mutta niinhän se aina on; vaikka golfari tekisi hole in onen, niin silloinkin pallo taitaisi pompata väärällä tavalla reikään”, Palomäki naureskelee.

Tasoituksella 13 pelaava Palomäki oli lähellä tehdä saman tempun jo viisi vuotta sitten, mutta tuolloin hän sivusi kierroksella omaa ikäänsä.

”Tämä on muutaman vuoden ollut tavoitteenani, ja nyt se onnistui. Pelit olivat sujuneet pitkin kevättä hyvin, niin hieman osasin odottaa tällaista.”

Loviisassa asuva Palomäki on pelannut golfia reilut 40 vuotta. Ensiksi Mussalossa, Kymen Golfissa, kunnes Rönnäsistä tuli viisi vuotta sitten hänen kotikenttänsä.

”Parhaimmillani olen pelannut Mussalon kentän par-tulokseen”, kuutosen tasoituksella aikoinaan pelannut Palomäki kertoo.

Kilpailumaisia kierroksia

Hän pelaa henkilökohtaisia koitoksia nykyään vain harvakseen. Mieluiten Palomäki osallistuu scramblen tapaisiin joukkuekisoihin ja klubimestaruuskilpailut ovat jokavuotinen perinne.

”Pelaamme porukan kanssa tasoituskierroksia. Kontrolloimme toistemme tekemisiä, joten koko lailla kilpailumaisia kierroksemme ovat. Nythän tosin M80-ikäluokalla on oma kiertueensa. Mahdollisesti osallistun kesällä SM-kisoihin.”

Vuosittain noin sata kierrosta pelaava Palomäki sanoo lähipelissään olevan eniten toivomisen varaa, mutta parhaiten hän on sinut setin pisimmän mailan kanssa.

”Draivit ovat pelini toimivin osa-alue. Osun yleensä avauksilla keskelle väylää”, hän sanoo.

Oman iän alle pelaaminen ei ole Palomäen ainoa merkittävä onnistuminen golfissa, ja hänen tiedetään kunnostautuneen myös toisessa suosikkiharrastuksessaan, keilailussa. Näistä ei kuitenkaan heltiä lupaa kertoa enempää.

”Alä kirjoita niistä mitään. Jätetään jotain seuraavaankin juttuun”, Palomäki virnistää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje