21.–28.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Season Golfissa merkittäviä uudistuksia ensi vuonna

Espoon kaupunki vuokrasi Season Golfille tontin uuden hallin rakentamista varten. Kahteen kerrokseen laajeneva driving range saa valaistuksen.

Espoon Finnooniityssä vuodesta 2006 lähtien toiminut golfharjoitushalli tullaan korvaamaan loppuvuodesta 2017 avattavalla uudella talviharjoittelukeskuksella.

Season Golf Oy sai viime viikolla Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaostolta myöntävän vastauksen hakemukseensa, jossa se ilmoitti tavoittelevansa nykyisinkin vuokralla olevalle tontille 25 vuoden vuokra-aikaa ja rakennusoikeutta pinta-alaltaan 5100 kerrosneliön hallin rakentamista varten.

”Olemme toimineet tällä sektorilla jo 21 vuotta. Pitkän ajan tuoman kokemuksen myötä tiedämme, mitä golfia harrastavat ihmiset kaipaavat ja edellyttävät nykyaikaiselta harjoituskeskukselta”, Oy Season Golf Ab:n toimitusjohtaja Erkki Välimaa sanoo.

Tämän ratkaisun myötä Season Golf varmisti toimintansa pitkälle tulevaisuuteen. Nykyinen ylipainehalli on täyttänyt tarpeen varsin hyvin, mutta siihen liittyvät rajoitukset eivät tyydyttäneet yritystä.

”Toimimme nykyisellä paikalla määräaikaisilla luvilla. Vuokra-aika on ollut 2016 loppuun asti ja rakennuslupa aina viisi vuotta kerrallaan, joten se ei antanut mahdollisuutta pitkän tähtäimen suunnitelmille. Uuden tontin vuokra-aika on nyt 25 vuotta.”

Välimaa kertoo, että ratkaisua ei tehty hetken mielijohteesta. Tontin hyvä sijainti ja mahdollisuus pitkäaikaisen vuokrasopimuksen saamiseksi mahdollistivat uuden ja pitkään tavoitellun harjoituskeskuksen todellisen suunnittelun aloittamisen ja tilaisuuden tullen pyörät laitettiin pyörimään.

”Onneksi kaupunki on ollut myötämielinen hankkeellemme. Meille tämä avaa mahdollisuuden nostaa fasiliteetit seuraavalle tasolle. Se ei olisi ollut mahdollista ilman pitkäaikaista vuokrasopimusta ja kiinteän hallin rakentamista.”

Täysin palvellut ylipainehalli jää seuraavan talvikauden jälkeen historiaan. Kuva: Erno Kalalahti

Täysin palvellut ylipainehalli jää seuraavan talvikauden jälkeen historiaan. Kuva: Erno Kalalahti

Rakennustöiden kokonaisbudjetti ei ole vielä tässä vaiheessa lopullisesti selvillä, mutta Välimaan mukaan kyse on kuitenkin useammasta miljoonasta eurosta.

Työt pyritään aloittamaan tänä syksynä, ja valmista ulkoalueiden osalta pitäisi olla ensi vuoden toukokuuhun mennessä ja harjoitushallin pitäisi olla valmis käyttöön lokakuussa 2017. Season Golfin kesäkaudella toimiva driving range lähipelialueineen tullaan liittämään uuteen vuokrasopimukseen alueen kaavamuutoksen saatua lainvoiman.

”Kiinteästi halliin integroituvan rangen lyöntipaikkojen määrä nousee nykyisestä 40:stä 52:een. Rakennamme katettuja lyöntipaikkoja toiseen kerrokseen, joten pystymme palvelemaan harrastajia paremmin myös huonommalla säällä. Rangen katokset valmistuvat keväällä 2017.”

Valaistuksen saavan rangen lyöntipaikoista 40 tulee olemaan katettuja, loput ovat ulkopaikkoja.

Uuden talviharjoitteluhallin lyöntimatka tulee olemaan 45 metriä kaikilta lyöntipaikoilta. Tämän lisäksi Season Golf aikoo nelinkertaistaa nykyisen lähipelialueensa kokoa aina 1500 neliöön saakka.

”Hallin palvelukokonaisuus tarkentuu myöhemmin, mutta kahvilan ja välinekaupan lisäksi aiomme tarjota hyvinvointipalveluita, hierojan vastaanoton, jumppasalitoimintaa sekä kuntosalin käyttömahdollisuuden.”

Season Golf Oy laajensi osakaspohjaansa vuonna 2007, kun harjoitushalli siirrettiin Espoon Suomenojalle. Pääosakkaiden Erkki Välimaan, Veli-Matti Välimaan, Per-Olof Klingbergin ja Lasse Kempen ohella osuuksia yrityksen osakkeista on myös seitsemällä pienosakkaalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje