Sami Välimäki otti Mikko Korhosen päänahan ET-voittajien kohtaamisessa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Sami Välimäki otti Mikko Korhosen päänahan ET-voittajien kohtaamisessa

Sami Välimäki näytti Mikko Korhoselle kaapin paikan Nokialla pelatussa ja Viasat Urheilu -kanavalla televisioidussa reikäpelikamppailussa. Kuva: Getty Images

Vieras kenttä pääsi yllättämään Korhosen ratkaisevalla hetkellä.

Sami Välimäki otti Mikko Korhosesta 2/1-voiton perjantai-iltana Nokia River Golfin Rock-kentällä päättyneen Viaplay Challenge Cupin finaaliottelussa. Välimäki varmisti voiton 17. reiän bogillaan, jota edelsi molempien pelaajien veteen mennyt lähestymislyönti.

Korhosen peli sujui alussa hieman tahmeasti, mutta hän sai ryhtiä otteisiinsa kierroksen päästyä kunnolla vauhtiin. Kummankin ET-voittajan peli oli vaihtelevaa, eikä pitkän kilpailutauon vallitessa nähty varsinaista huippugolfia joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Päivän vaikuttavin yksittäinen suoritus koettiin kentän lyhimmällä (295 metriä) par 4 -reiällä, kuutosella, missä Korhonen iski draivinsa metrin päähän lipusta tehden tyylikkään eaglen.

Korhonen itse kertoi yllättyneensä, että pääsi match play -ottelussa niinkin pitkälle kuin 17. reiälle. Hän arveli jo ennen koitosta Välimäen viettäneen toukokuussa enemmän aikaa golfkentällä.

Välimäki sai kotikentällään hienoista etua, sillä Korhonen ei ollut aiemmin pelannut Rock-kentän takaysiä. Lyötyään lähestymisensä 17. reiällä veteen, Korhonen sanoi, ettei ollut tietoinen viheriön takana olleesta lammesta. Tietoisuus vedestä olisi hänen mukaansa vaikuttanut mailavalintaan.

Kilpailu käytiin tuulisessa, mutta poutaisessa säässä, lämpötilan liikuttua +6:n asteen tuntumassa. Rock-kenttä vaikutti vuodenaikaan nähden hyväkuntoiselta, ja etenkin viheriöt saivat pelaajilta suurta kiitosta.

Yleisöllä ei ollut pääsyä kisapaikalle, ja kierroksella edettiin aiempien Viaplay Challenge Cup -otteluiden tavoin tarkkojen koronaohjeiden mukaisesti. Lähetyksessä olikin omalla tavallaan hauska, kotikutoinen fiilis ilman katsojia.

Finaalin lopuksi kaksikon kesken käytiin vielä 111-metrisellä par-kolmosella lähemmäksi lippua -kilpailu, jonka Välimäki korjasi nimiinsä lyömällä pallonsa 37 sentin päähän reiästä.

Nokia River Golfin kenttämestari Teemu Lehtimäki sanoi, että kentän hoidossa alettiin tähdätä tapahtuman finaaliin noin kuukautta ennen h-hetkeä. Hyvän kunnon salaisuudeksi hän mainitsi oikean ajoituksen tehdyissä hoitotoimenpiteissä.

Viasatin NHL- ja KHL-jääkiekko-otteluiden selostajana tunnetuksi tullut Antti Mäkinen selosti reikäpeliottelun paikan päällä omaan rentoon tyyliinsä ja piti kotikatsomon perillä ottelun etenemisestä. Selostaja viritteli pelin lomassa leppoisaa keskustelua, mutta toisinaan puheen sekamelska häiritsi lähetyksen seuraamista, kun Mäkinen ja mikrofoneilla varustetut pelaajat juttelivat yhtä aikaa toisilleen tai caddieilleen. Tuomarointia puolestaan hoiti useissa majoreissakin ”oikeutta” jakanut Arto Teittinen.

Aiemmin päivällä käydyssä pronssiottelussa NHL-tähdet Patrik Laine ja Teuvo Teräväinen pelasivat yhdeksän reiän lyöntipelikisan. Molempien tulos oli viisi yli parin eli 41 lyöntiä, paremmuus ratkesi Laineen eduksi uusintareiällä. Winnnipeg Jets -hyökkääjä jäi oman kamppailunsa jälkeen seuraamaan myös Välimäen ja Korhosen finaaliottelua.

Antti Mäkinen kertoi finaalilähetyksen päätteeksi, että tänä vuonna ensimmäisen kerran pelattua ja hauskaksi välipalaksi osoittautunutta Viaplay Challenge Cupia tullaan jatkamaan ensi kesänä.

Suomalaisten huippugolfareiden seuraavia edesottamuksia vastaanottimien äärellä saa näillä näkymin odotella 2,5 kuukautta, jolloin European Tourin on määrä jatkua Englannissa pelattavalla Betfred British Masters -kilpailulla.

Juttua täydennetty 16.5. kello 11.56, mainitsemalla Patrik Laineen pronssiottelun voitosta uusintareiällä. 

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (7 kpl)

 • Kupo says:

  Teittistä ei kauheesti kiinnostanut kun Laine puttaili väärästä paikasta ysiväylän greenillä.

 • Range says:

  Tosiaankin Laineelle kävi aloittelijana moka, koska siirsi pallon merkkinsä Teräväisen edestä sivummalle ja unohti sitten siirtää sen takaisin. Aika outoa kyllä, että nämä meidän ”golf-toimitukset (ja Teittinen sekä Teräväinen)” eivät tuota asiaa mitenkään noteeranneet. Sääntöjen mukaan Teräväinen siis voitti.

 • NickF says:

  Niin, olisihan sitä voinut sääntöjen mukaan pelata, kun kerran oikein televisioitiin. Tapahtumana oli oikein kiva kuitenkin. 30 vuotta olen harrastanut lajia ja tuo mitä Laineelle kävi,käy helposti monelle.
  Tuossa tilanteessa tulee hyvin reikäpelissä esiin herrasmiehet.
  Minä ja ystäväni olemme aina reikäpelivastustajaa muistuttaneet siirtämään merkkinsä takaisin. Se on mielestäni lajin hengen omaista toimintaa. Nyt ehkä pojat olivat niin täpinöissä etteivät huomanneet. Ehkä joku sivullinen olisi voinut huomauttaa asiasta. Ensi kerralla sitten.

 • KL1 says:

  ’Minä ja ystäväni olemme aina reikäpelivastustajaa muistuttaneet siirtämään merkkinsä takaisin. Se on mielestäni lajin hengen omaista toimintaa. ’

  Samaa mieltä, mieluummin voitan ja häviän reilulla pelillä. Toisaalta, jos ei huomaa tai ehdi huomauttaa ja vastustaja puttaa väärästä paikasta eikä hän sitä huomaa, niin onhan siinä aina mahdollisuus antaa tilanteen mennä, ts. katsoa asiaa sormien läpi, sekin on täysin sallittua. Sopimista vain ei saa tapahtua, rikkeen täytyy antaa mennä läpi ilman mitään seremonioita.

 • TUPLAVAARI says:

  Jutun kirjoittajan mukaan Laine ja Teräväinen pelasivat 9r lyöntipelikilpailun, jolloin ymmärtääkseni kommenteissa kerrotuista ”virheistä” olisi pitänyt tulla Teittisen siunaamia rankkuja. Edellisistä kommenteista syntyy mielikuva, että virheille voi viitata kintaalla jos kumpikaan pelaaja ei nosta niitä esillle, mutta tuo toimintatapa pätee vain reikäpeleissä.

  Edellisestä huolimatta henkilökohtaisesti en koe tällaisessa pr-tilaisuudessa tarpeelliseksi puuttua em virheisiin kun silmin nähden kyse oli tahattomista toimista.

  Virallisemmat kalenterikilpailut ovat Niilojen temmellyskenttää, ei tämän kaltaiset tilaisuudet.

 • KL1 says:

  Nuo viimeisimmät kommentit koskivat nimenomaan reikäpeliä, mikä tuli myöskin varsin selvästi esille.

  Mitä tulee kommenttiisi virheistä pr-tilaisuuksissa, kuten tämä käsillä oleva, niin etenkin televisioitavissa peleissä soisi sääntöjä kuitenkin noudatettavan, muuten mennään syvälle suohon. Ja eikö Teräväinen ja/tai Teittinen mielestäsi olisi puuttunut Laineen virheeseen jo ennen lyöntiä väärästä paikasta, jos olisivat sen huomanneet? Vaikuttaa siltä, että kaikki nukkuivat Ruususen unta, kenties tilaisuuden hupiluonteen vuoksi.