[6][5]

Ruotsille toinenkin World Cupin voitto?

sörenstam

Naiset ehtivät pelata World Cupin finaalinsa ennen miehiä, jopa kahdesti. Jo kesällä World Cup nimellä kulkenut kisa pelattiin Irlannissa, nyt ovat maailman parhaatkin mukana Kuala Lumpurissa, Malesiassa käynnistyvässä kisassa. Suomen pari Riikka Hakkarainen-Hanna Teerijoki oli mukana Irlannin kilpailussa, joka jäi osallistujalistaltaan vaisummaksi. Hakkarainen oli henkilökohtaisessa sarjassa hienosti kuudes, joukkueena Suomi jäi kauas kärjestä. Tuon kisan voitti Ruotsin pari Sophie Gustafsson-Carin Koch. Malesiassa Ruotsi hakee toista World Cupin voittoa. Annika Sörenstam (kuvasssa) valitsi pelikaverikseen sisarensa Charlotan. Malesian kisaan kunkin maan korkeimmalle rankattu pelaajatar sai valita pelikaverinsa. Annika Sörenstam ohitti listoilla sisarensa Charlotan edellä olevat 4-5 pelaajaa, Sörenstamit kuuluvat kisan suosikkeihin. -Tyttärilläni on hyvin samantyylinen pelifilosofia, uskon heidän tulevan hyvin toimeen keskenään, mietti isä Tom Sörenstam ennen kilpailua. Sörenstamit ovat viimeksi pelanneet yhdessä joukkuekisassa juniorina, jolloin he voittivat Drottningholmin riveissä mestaruuden. Vuoden 1998 Solheim Cupissa he olivat samassa joukkueessa, mutteivat pelanneet nelinpeliä tai bestballia yhdessä. USA:n rutinoitunut pari Julie Inkster-Meg Mallon sekä Australian Karrie Webb-Rachel Hetherington ovat ruotsalaisten ohella ykkössuosikit, myöskin Englannin Laura Davies-Trish Johnson voivat yllättää. Mukana on 16 maata, 32 pelaajaa joista 21 pelaa säännöllisesti US LPGA Touria. Euroopasta on mukana Ruotsin ja Englannin lisäksi Italia, Ranska sekä Skotlanti. Palkintorahoilla ei pröystäillä, voittanut pari saa jaettavakseen 200.000 taalaa, (1,4 miljoonaa markkaa). Naisten Tourin ykkönen, seitsemän kertaa voittanut Karrie Webb ansaitsi kaudella yhteensä lähes kaksi miljoonaa taalaa, Sörenstam oli kakkosena. Jenkit, Inkster sekä Mallon olivat listan seuraavat ennen niinikään World Cupissa mukanaolevaa Kanadan Lorie Kanea. Pelimuoto on mielenkiintoinen. Perjantaina pelataan nelinpeli, lauantaina bestball. Sunnuntaina molempien henkilökohtainen tulos lasketaan joukkueen tulokseksi. Kisaa ei ole aiemmin pelattu, myöskin Irlannin World Cupin kisa oli ensimmäinen laatuaan. Jatkossa tilaa lienee kuitenkin vain toiselle, oletettavasti US LPGA:n tukemalle Malesian kilpailulle.

World Cup, LPGA:n kotisivut