Justin Rosen pelivire katosi uusien välineiden myötä – alavireinen tähti jättämässä japanilaismerkin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Justin Rosen pelivire katosi uusien välineiden myötä – alavireinen tähti jättämässä japanilaismerkin

Virallisen tiedon mukaan yhä Honman tiimiin kuuluva Justin Rose paiskii jo toisessa peräkkäisessä kilpailussa avauksiaan TaylorMaden draiverilla. Kuva: Getty Images

Justin Rose syrjäytti viime viikolla merkin draiverin, ja nyt näyttäisi vaihtuneen loputkin. Honma ei ole toistaiseksi kommentoinut tilannetta.

Äkkiseltään ajateltuna Honman välineisiin viime vuoden alussa siirtyneen Justin Rosen pelissä ei olettaisi olevan mitään isommin pielessä. Toihan vuosi 2019 hänelle pääkiertueilla yhden voiton lisäksi seitsemän muuta top 10 -sijoitusta.

Tämäkin vuosi käynnistyi Asian Tourin ja Japanin Tourin kalentereihin kuuluvassa Singapore Openissa kakkostilalla, mutta sittemmin on ollut vaikeampaa. Rose on pelannut vuonna 2020 kolme kilpailua PGA Tourilla, joista kaksi on tuottanut karsiutumisen ja yksi 56. sijan.

Rose näyttäisi tehneen asioiden suhteen omia johtopäätöksiä, sillä hän ilmestyi keskiviikkona Arnold Palmer Invitational Pro-Am -kilpailua isännöivälle Bay Hill Club and Lodge -kentälle ilman ainuttakaan Honman mailaa bägissään.

Pitkäaikaisen sopimuksen japanilaismerkin kanssa tehnyt Rose laittoi viime viikon Honda Classicissa Honman TR20-draiverin sivuun sivallellen avauksiaan TaylorMaden SIM-draverilla. Ja nyt näyttäisi menneen usko myös Honman rautoihin.

Rosella on mukanaan Bay Hillissä TaylorMaden P730 -raudat, joita hän käytti hieman toista vuotta sitten oltuaan vielä merkin tallipelaaja. Englantilainen on pelannut Honman sopimuksen alla, jonka koko voimassaolo on nyt hämärän peitossa, merkin TR20-rautoja.

Draiverin vaihdon taustalta löytyy pätevää tilastofaktaa. Rose ei jäänyt PGA Tourin strokes gained off the tee -tilastossa vuosina 2015–2018 kertaakaan sijan 16 huonommalle puolelle, mutta ensimmäinen vuosi Honman pelaajana toi samassa tilastossa vaatimattoman sijan 67.

Vaikka tällä ei suoraa syy-yhteyttä Honman draiverin toimimattomuuteen olisikaan, on Rose pudonnut merkkisopimuksensa vaihdon ajoista maailmanlistan kärjestä sijalle 13.

Rory McIlroyn ja Francesco Molinarin kanssa Orlandon lähistöllä pelattavassa kilpailussa kaksi ensimmäistä kierrosta pelanneen Rosen bägissä oli torstaina TaylorMaden rautojen, draiverin, puu-kolmosen sekä kahden wedgen (52- ja 56-asteiset) lisäksi Cobran (puu-viitonen) ja Titleistin (60-asteinen wedge) mailoja. Kulmarautanaan hän käytti Axis1 Rose -putteria.

Välinemuutokset eivät näyttäneet toimineen Rosen (+6) kohdalla ainakaan vielä, sillä hän jäi Englannin Tyrrell Hattonin ja Korean Sung Kangin (-7) johtamassa kilpailussa kolme lyöntiä karsintarajan väärälle puolelle.

Honman edustaja ilmoitti loppuviikosta, että yhtiö antaa viralliset kommentit Rosen välineisiin ja sopimukseen liittyvästä tilanteesta aikaisintaan maanantaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje