[11][17]

Riikka Hakkarainen kolmas Unkarissa

Riikka Hakkaraisen hymy on syystäkin ollut herkässä hyvin sujuneen kauden aikana.

Riikka Hakkaraisen saavutti uransa kolmanneksi parhaan sijoituksen oltuaan kolmas Old Lake Golf Coursella Unkarissa päättyneessä kilpailussa. Hakkarainen pelasi kierrostulokset 69-64-71 ja ansaitsi 10.230 euroa. Toisen päivän tulos oli päivän paras, se sisälsi myös Riikan uran ensimmäisen albatrossin par-viitosella. Rebecca Hudson Englannissa oli kolme lyöntiä parempana ykkönen, Saksan Anja Monke oli toinen ja 14:n kerran urallaan kymmenen joukossa. Hakkaraisen kausi on ollut uran ylivoimaisesti paras. Hän voitti Teneriffalla, nyt tulleen kolmannen sijan lisäksi ansiolistalla ovat seitsemännet sijat Hollannista sekä World Cupista. Rahalistalla ET:lla Hakkarainen on kahdeksas ( 64.000 euroa), World Cupista Riikka kuittasi lisäksi 23.000 euroa. Jenni Kuosa oli kisassa 45:s, Ursula Wikström 54:s. Pia Koivuranta karsiutui. Riikka Hakkarainen oli tyytyväinen urakkaansa. – Kyllä tässä pitää tyytyväinen olla, vaikka toinen voitto jäikin tänään tulematta. Olosuhteet eivät olleet tänään helpoimmasta päästä, sillä kova puuskittainen tuuli vaikeutti mailavalintoja aika lailla. Pelasin tänään muutenkin ehkä hieman liian aggressiivisesti. -Viheriöillä putit menivät pitkiksi ja joudin pelastelemaan pareja monien metrien päästä. Samoin lähestymiset menivät usein pitkäksi, mutta niistä osan voi kyllä laittaa epätasaisen tuulenkin piikkiin, analysoi Hakkarainen tekemisiään. – Kyllä pelissäni, varsinkin tällaisessa tuulessa pelaamisessa, on vielä parantamisen varaa. Oletin olevani siinä parempi, mutta tulos näyttää aivan toista, jatkoi Hakkarainen. Ennen kauden alkua Hakkaraisen tavoitteena oli voittaa kaudella kaksi osakilpailua ja sijoittua sen lisäksi neljästi kymmenen joukkoon. Nyt kun kausi lähestyy puoliväliä ja kauden tärkeimmät kilpailut, Evian Masters sekä ainoa Euroopassa pelattava Major-turnaus, British Open ovat vielä edessä näyttää tavoite toteutuvan. Uran ensimmäinen voitto tuli pääsiäisenä Teneriffalla ja kauden toinen top ten sijoitus kesäkuun alussa Hollannissa, missä Riikka sijoittui KLM Ladies Openissa seitsemänneksi. Nyt päättynyt OTP Bank Ladies Central European Open käynnisti kymmenen peräkkäisen viikonlopun kilpailu putken. Takana on kuitenkin parin viikon tauko, jonka Hakkarainen käytti lähinnä harjoitteluun. – Kyllä se meni enemmän treenin kuin loman puolelle, mutta ehkä tässä joutuu jonkun tulevista kisoista jättämään väliin, arveli Hakkarainen kiireisestä kilpailukalenterista. Seuraavaksi kiertue suuntaa Espanjan Kataloniaan, jossa pelataan viime kauden päättänyt kutsukilpailu Catalonia Ladies Masters. – Odotan ensi viikkoa innolla, sillä kisaan pääsee mukaan ainoastaan rankingin 30 parhaan lisäksi muutama pelaaja villillä kortilla. Seuraavaksi Hakkaraisella onkin vuorossa Evian Masters, johon espoolainen pääsee mukaan Teneriffan voittonsa ansiosta nyt ensimmäistä kertaa. Avauskierroksen jälkeen sijalla kymmenen ollut Ursula Wikströmin hiipui viimeisellä kierroksella jakamaan lopputuloksissa sijaa 54. – Pelistä ei jäänyt juuri kommentoitavaa. Tuuli toi tänään peliin oman vaikeutensa, mutta kyllä se vaikeaa tuntui olevan ilman sitäkin, mietti Wikström. Tilastojen valossa suurin syy löytyy avauslyönneistä, sillä päätöspäivänä ne löysivät väylän ainoastaan kuusi kertaa.