Puheenvuoro: Mielikuvituksettomuus loistaa kenttien palveluvalikoimassa - Golfpiste.com

17.9.–24.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][19]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Puheenvuoro: Mielikuvituksettomuus loistaa kenttien palveluvalikoimassa

Toni Paloheimo avaa Puheenvuoro-sarjan väittämällä, että golfkenttien palveluissa olisi tilaa tuhansille ideoille herätellä asiakkaiden tunteita eikä esteenäkään ole kuin rohkeus tarttua toimeen.

Avoin kirje suomalaiselle golfyhteisölle

Suomalaisessa golfkeskustelussa on viime vuosina kannettu kasvavaa huolta osakkuuden arvostuksen laskusta. On mietitty tapoja, usein keinotekoisia ja sävyltään negatiivisia, joilla voitaisiin kammeta kiinnostusta ja sen myötä hintoja ylöspäin, tai edes padota laskeva trendi. On yritetty ratkaista sääntelyllä sellaista, mikä normaalisti hoituu terveen kilpailun kautta, eivätkä tulokset ole kehuttavia. Jos rahalleen ei saa vastinetta, ei osakkuus golfaajia kiinnosta. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Niinhän se vain menee. Eikä ratkaisu löydy sisäänpäin kääntymällä, kuten nyt näyttää vallitseva ajatus olevan, vaan avaamalla ovet ja ajatukset ympäröivään maailmaan ja yhteiskuntaan ja kehittämällä markkinoille uusia, innovatiivisia palveluita.

Kilpailutilanne erityisesti pääkaupunkiseudun golfkenttien välillä on tiukka. Alle tunnin ajomatkan päässä Helsingistä löytyy kolmisenkymmentä klubia, joista jokainen haluaisi yhtä lailla ylläpitää ja kasvattaa omistaja-arvoa. Tilanne huomioiden kyllä ihmetyttää, kuinka ne kaikki ovat kuin samalla muotilla tehtyjä. Kilpailu on latistunut toisiaan toistaviin argumentteihin kenttien tyypeistä (Mikä?!?), suunnittelijoiden nimistä (Kuka?!?) tai pelatuista arvoturnauksista (Häh?!?). Eihän niillä ole mitään tekemistä minun – pelaajan tai osakkeenomistajan – kokeman arvon kanssa. Sen sijaan ei ihmetytä alan nykyinen alennustila. Jos saan samaa huttua joka paikasta, etsin kuluttajana luonnollisesti sen edullisimman. Miksi maksaa turhasta?

Erityisen selvästi mielikuvituksettomuus loistaa kenttien palveluvalikoimassa. Pikaisesti tehty tutkimus tarjonnasta herättää epäilyn, ettei golfkenttä yksinkertaisesti saa tarjota mitään muuta palvelua kuin ravintolan, pro shopin, hieman opetusta ja yritystapahtumia. Niin samankaltaista on tarjonta kaikkialla. Ei yhtään yritystä kurottaa askelta edemmäs muita ja herättää golfarin sisällä halu tulla tutustumaan. Ei yhtään yritystä erottua kunnolla. Prosessi kääntyy päälaelleen ja sitä ohjaakin vain kuluttajan ailahteleva mieli. Kuitenkin juuri palveluissa olisi tilaa tuhansille ideoille herätellä asiakkaiden tunteita eikä esteenäkään ole kuin rohkeus tarttua toimeen – tai ehkä korkeintaan kilpailijoiden kateellinen marina.

Erottumisen kannalta oleellista on löytää yksinkertainen, kiinnostava ja riittävän erottuva asiakaslupaus, jota voidaan järjestelmällisesti toteuttaa kentän kaikissa palveluissa. Tavoitteena tulisi olla kokonaisvaltainen palvelukokemus, jonka seurauksena jokainen kentälle saapunut asiakas saadaan haluamaan sinne uudestaan, jopa pelikauden ulkopuolella, ja parhaimmassa tapauksessa suosittelemaan kenttää myös ystävilleen. Näin saadaan aikaan kysynnän kasvua ja arvokasta tulorahoitusta, joka mahdollistaa investoimisen tulevaisuuteen muutenkin kuin vain osakkaiden kukkaroita koettelemalla. Pääkaupunkiseudun kokoisella markkina-alueella ei voi kuin muutama kenttä – jos nekään – turvallisesti laskea tulevaisuutensa puhtaasti osakkaiden investointihalukkuuden varaan. Kaikkien muiden on katsottava laajemmalle ja löydettävä uusia keinoja.

Erottumisen kannalta oleellista ei niinkään ole, minkä asiakaslupauksen varaan strategia rakentuu, kunhan se hyödyntää kentän ja ympäröivän talousalueen vahvuuksia, puhuttelee valittuja asiakasryhmiä ja toteutetaan kunnianhimoisesti ja järjestelmällisesti. Golf on siitä hieno laji, että se vaikuttaa ihmisiin monella eri tasolla ja tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia vuorovaikutukseen. Lisäksi kentät ovat usein jo pelkästään kokonsa puolesta näkyvä osa ympäröivää yhteisöä, jota voidaan myös hyödyntää strategian tukena. Näin tarkastellen kyse on kokonaisvaltaisesta hyvinvointi- tai ehkä jopa elämyspalvelusta, mikä sisältää ajatuksellisesti paljon muutakin kuin vain kierroksen golfia. Klubin ilmapiiri, kentän estetiikka, ravintolan valikoima, oheispalvelut, tapahtumat, verkkopalvelun sisältö, henkilökunnan käytös, viestintä ennen ja jälkeen käynnin, palveluprosessin sujuvuus, kaikki nämä ja moni muu asia vaikuttavat asiakkaiden kokemuksen syvyyteen ja laatuun. Ottamalla käyttöön klubin koko potentiaali ja kehittämällä palveluita aktiivisesti ja luovasti, voidaan synnyttää koskettavia ja unohtumattomia palvelukokemuksia.

Heitän seuraavassa ilmaan joitakin ajatuksiani palveluista, jotka avartavat perinteistä näkemystä golfkentästä ja avaavat toivon mukaan silmiä kehityksen ja erottumisen lukemattomista mahdollisuuksista.

1. Voisiko ”kierros” olla perinteisen 18 reiän sijasta vaikkapa tunti joogaa ja 9 reikää golfia? Minulle ”Golfarin aamunavaus” ei ole kuiva saarna, vaan lenkki kentän ympäri, terveellinen aamiainen ja puolikas kierros golfia mukavassa seurassa ennen työpäivän aloittamista.

2. Voisiko asiakkaita houkutella kokonaisilla päivän tai viikonlopun palvelupaketeilla? Pelkän pelin lisäksi päivän pakettiin voisi kuulua herkullinen lounas klubiravintolassa, liput paikalliseen museoon tai näyttelyyn ja päälle kahvit pullantuoksustaan tunnetussa paikallisleipomossa. Viikonloppupaketti yhteistyössä paikallisten palvelualan toimijoiden kanssa voisi puolestaan sisältää kaksi kierrosta golfia, kehonkoostumuksen mittauksen, kahvakuulaharjoituksen, venyttelyn, saunan, ruokailut ja majoituksen. Mahdollisuuksia erilaisiin yhdistelmiin ja eri kohderyhmien tarpeisiin olisi vaikka kuinka.

3. Miksei yksikään kenttä tarjoa pelaajille mahdollisuutta pesettää autonsa kierroksen aikana? Avaimet voisi jättää caddiemasterille mennessään pelaamaan ja kotiin voisi kierroksen jälkeen ajaa puhtaalla autolla. Kätevää ja huomaavaista.

4. Itse olen pelannut vieraana useilla kentillä enkä koskaan ole saanut yhteydenottoa sähköpostiini kierroksen jälkeen. Miksi ihmeessä? ”Hyvä herra Paloheimo! Toivomme, että viihdyitte vieraanamme… Miellämme näkisimme Teidät klubillamme uudestaankin ja siksi haluamme tarjota Teille mahdollisuuden jakaa kokemus myös ystävänne kanssa… Kehitämme jatkuvasti palveluitamme vastaamaan paremmin asiakkaidemme tarpeisiin, minkä vuoksi olisimme kiitollisia, jos voisitte vastata oheiseen hyvin lyhyeen kyselyyn…” Tällä tavoin voitaisiin aktiivisesti myydä lisää ja samalla seurata kävijöiden tyytyväisyyttä vaikkapa yksinkertaisella, mutta tehokkaalla suositteluindeksillä.

5. Eikö ravintolassa ja caddiemasterilla voitaisi myydä paikallisten tuottajien herkullisia ja terveellisiä elintarvikkeita tai käsityöläisten tuotoksia? Kaiken kaikkiaan kentän tulisi elää vahvasti positiivisessa ja aktiivisessa vuorovaikutuksessa paikallisyhteisönsä kanssa. Esimerkiksi koululaisia voitaisiin kutsua tutustumaan golfin hienoon maailmaan. Se olisi golfautokyyteineen, simulaattoreineen ja aarteenetsintöineen varmasti monelle innostava kokemus ja varmistaisi osaltaan paikallisen kysynnän ja harrastajien jatkuvuuden samalla elävöittäen ja värittäen kentän arkea.

6. Klubiravintolassa tai puutarhakatoksessa voitaisiin järjestää sunnuntaibrunsseja kera kiinnostavien ja yllättävienkin artistien. Korkeatasoisesti tuotettuina ne voisivat houkutella asiakkaita laajalta alueelta ja jopa golfaajien yhteisön ulkopuolelta. Tai pimeiden talvi-iltojen iloksi klubin viereen – tilaahan kentällä riittää – voitaisiin pystyttää jättikokoinen valkokangas elokuvia varten. Näitä voisi katsella klubiravintolasta käsin nauttien huolella valmistetusta ruoasta, maistuvasta juomasta ja takkavalkean lämmöstä. Nämä tapahtumat olisivat osa elävää klubikuvaa ja tunnelmallinen tapa kerätä yhteen samanhenkisiä ihmisiä, osakkaita ja vierailijoita, golfareita ja ei-golfareita.

Yksinkertaisia ideoita ja lisäksi helppoja, nopeita ja pääosin edullisia toteuttaa. Niihin ei tarvita miljoonainvestointeja eikä niihin vastaavasti sisälly suurta taloudellista riskiä – positiivisen kehityksen riski kylläkin. Innostavan vision parissa on koko kentän henkilökunnan ja seuran jäsenistön motivoivaa toimia.

Suomalaisessa golfissa on erottuville asiakaslupauksille tilaa vielä vaikka kuinka. Kenttien profilointi ja oheispalveluiden tarjonta ovat harvinaisen mielikuvituksetonta ja tuloksettomiin kaavoihin jämähtänyttä. Itse en ainakaan halua uskoa omaisuuttani näkemyksettömien ihmisten käsiin, minkä vuoksi en omista osakettakaan. Ehkei moni muukaan halua. Kun joku rohkea avaisi pelin, tarjoaisi kiinnostavan vision ja lähtisi toteuttamaan sitä tinkimättömästi, seuraisi koko ala vähitellen perässä. Siitä syntyisi itseään ruokkiva kierre, jonka jälkeen kenttäbrändien ja niiden osakkeiden arvoja mitattaisiin aivan uudella asteikolla. Ei ehkä kaikkien, mutta se taas kuuluu terveeseen kilpailuun. Joku voittaa, toinen häviää, yksi vaihtaa alaa. Kysyntä ja tarjonta elävät tasapainossa. Kysymykseni suomalaisille golfpäättäjille kuuluu: keneltä löytyy kanttia näyttää mallia?

Toni Paloheimo

Paarma ja unilukkari, golfin harrastaja

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (19 kpl)

    Riikka O. says:

    Hyvä artikkeli, erinomaisia ideoita! Golfaavan aktiivi-ikäisen pariskunnan näkökulmasta sellainen klubi olisi täydellinen, joka tarjoaisi myös lapsiparkin. Kuten lähes kaikki kuntokeskukset nykyään. Edes puolikkaan kierroksen ajaksi, edes kahtena – kolmena päivänä viikossa…

    Antti says:

    Oikeata asiaa ja toteuttamista vailla. Oli maailmalla asuassani kotikentälläni käytössä ns. viikonloppugaloori, jossa päivän pakettiin kuului ensin koppa rangepalloja, kierros klubin toisella 18 r kentällä, sitten lounas ja lopuksi 18 r toisella kentällä. Tämä kutakuinkin yhden normaalin green feen hinnalla. Kovin oli suosittu. Autonpesu on meillä täälläkin toteutettu muutaman yritystapahtuman bonuksena – kannattaa ehdottomasti laajentaa. Lapsiparkki oli mm. Hill Side:ssa – ei oikein vetänyt, liekö ollut liikaa eläkeläisiä tulessa. Kannatta kuitenkin jatkaa.

    EN says:

    …kirjoitus. Kaksi vuotta golfia pelanneena olen kaivannut vaikka mitä kentille. Toisen lajin ihmisenä ihmetellyt, että hyvin menee näilläkin, kun kuiva pulla ja kahvi riittää kierroksen lisäksi. Jo pelkkä pro systeemi ihmetyttää. 60 eur kun tunnin kuuntelee että ei noin, ei noin. lyö palloon. huh…jos vaikka olisi oikeasti valmentaja/ohjaaja kentillä palkattuna ja nimellistä korvausta vastaan voisi sitä käyttää niin homma maksaisi itsensä takaisin helposti. korotetulla jäsenmaksuilla sen voisi kattaa ja sillä nimellisellä korvauksella. Kuntosali? onkohan missään. Toi jooga oli hyvä…liikunnanohjausta? siis oikeasti keidas missä voi nauttia. olis edes joka paikassa sauna. Mut kyllä tietysti ,riittää vain ystävällinen hymyilevä, välittävä, asiakkaita reippaasti palveleva, caddiemasterikin jos muuhun ei varaa ja innostusta.

    Jukka says:

    ..ei millään pahalla mutta osta Toni jonkun ”ruuhkasuomen” kentän osake ja yritä sitä kautta saada visiosi toimimaan siellä..meillä nimittäin täällä pärevalovyöhykkeen yläpuolella tuo kaikki on jo toteutettu..tai paitsi se elokuvascreeni..on sentään isot digitv:t. .ja auton pesut jonka hoidamme pääosin itse kun niistä automaateista jää maalipintaan jäljet. Meillä on ystävälliset kaikille hymyilevät caddiet..mutta valitettavsti ovat vain kesäduunissa like all in Finland..on koulululaisille happeningit ja peliin tutustumiset jne.. mutta miten saada ne kaikki muut tyytyväisiksi eri palveluilla ..se vain on niin että aina kun kumarrat toiseen suuntaan niin toiseen suuntaan näkyy se..no jääköön sanomatta. Kuitenkaan tänne on turha yrittää tuottaa mitään ns. Ison muailiman infraa..kun sille ei ole kuitenkaan maksajaa..vaikka joku ostais sen ”full service” paketin niin siihen satsaukset ei osakkeen omistajaa paljon lohduta vaan tappiolle menee.

    Antti says:

    Hattulassa viime kesänä, sitä en tiedä kuinka monta kertaa tätä hyödynnettiin.

    Kari Vuorinen says:

    Hyviä ajatuksia. Golf on monimerkityksellinen asia. Jopa monille se liikuntaharrastus. Toisinaan kaipaan luksusta ja usein luikahdan kentälle liikkumaan ja hauskaa pitämään. Se mihin pitäisi kiinnittää paljon huomiota on ihmisen ja asiakkaan kohtaaminen. Hyvä tyyppi muistaa pelurin puolesta asiat eikä keskity vain rahojen ottoon. Niin monta kertaa olen rampannut edestakaisin hakemaan rangepolettia, väyläkorttia, kynää, lähtöpaikkaa, juomia, aurinkovoidetta jne klubitalosta. Edes sen kysyminen menetkö rangelle olisi hyvä, jotta selvitettäisi se 2 euron kolikko tai poletti tilanne. Liekö muilla asiat kentälle mennessä kerrasta reilassa? Noita majoitu ja golfaa paketteja voisi kehitellä edelleen. Niitä käyttäisin enemmän ja mielelläni muutaman euron tippimaksulla luovutan mailat auton perästä caddielle joka hoitaa ne clubille. Palvelua! Siitä maksaisin. Tämä olisi harrastukseni ja lomailun yhdistämistä.. Kallis greenfee, ylenkatsova vastaanotto ja täydellinen itsepalvelu. Miksi menisin tälläisille kentille? En lomalle enkä muutenkaan. Niin mulla on osake ja toiselle kentälle pelioikeus pääkaupunkiseudulla. Niillä voin sitten harrastaa liikuntaa sekä pitää hauskaa. Syön ja kahvittelen näissäkin. Mailat voisivat sillä aikaa pestä…

    MK says:

    Loistava kirjoitus! Mietin vuosi sitten golfosakkeen ostoa, mutta en keksinyt mitään järkevää syytä omistaa golfosaketta nykysysteemillä, kun osakkaat vuokraavat kausipelioikeuksia jopa alle vastikkeen hinnalla. Golfosaketta en siis ostanut, mutta vaihdoin kuitenkin seuraa, kun olin koko siihen astisen golfurani ollut jäsenenä seurassa, jonka pikkukentällä suurin osa jäsenistä ei pelaa, vaan on jäsenenä vain edullisen jäsenmaksun vuoksi. Kuvittelin, että kun vaihdan seuraa hyvämaineiseen ja hyvällä kentällä toimivaan seuraan, saan jäsenmaksulleni lisää vastinetta. Odotin, että uudet jäsenet otetaan seuraan jotenkin vastaan ja kerrotaan palveluista, joilla jäsenet halutaan sitouttaa mukaan. Petyin pahasti ja täksi vuodeksi palasin halppisseuran jäseneksi. Miksi ihmeessä maksaisin yhtään ylimääräistä, kun en lisäeuroilla saa mitään extraa. Kuten Paloheimo totesi, hyvä palvelu ja pelaajien sitouttaminen toimintaan ei välttämättä vaadi yhtään lisäinvestointeja, mutta se tuo varmasti lisää liikevaihtoa. Uskoisin, että esimerkiksi tuo lapsiparkki asia hyvin hoidettuna toisi pelaavia pariskuntia kentille runsaastikin lisää. Jotta palvelua aletaan käyttää, se täytyy ensin markkinoida hyvin eikä vain todeta huonon markkinoinnin jälkeen, että eipä ollut tällekään ketään käyttäjiä. Hyvä palvelu lapsiperheille on jo sekin, että yhden greenfeen hinnalla pariskunta voi jakaa kierroksen niin, että toinen pelaa etuysin ja toinen takaysin. Parilla kentällä tämä on meille onnistunut, mutta suurimmalla osalla kentistä jostain syystä ei. Kenttäyhtiöiden ja seurojen kannattaisi palkata myynnin ja markkinoinnin osaajia, joilla on vielä kokemusta palvelualoilta. Golfliiketoiminta on selkeää palvelubisnestä, mutta tällä hetkellä todellinen palvelutarjonta on suurimmalla osalla kentistä todella mielikuvituksetonta ja jopa ala-arvoista.

    Antti S. says:

    Olen samaa mieltä Paloheimon kanssa. Oma mielipiteeni on se, että golfkenttien ikärakenne iän suhteen on suhteellisen korkea. Tähän olen aistinut hieman muutosta nuorempaan, mutta pääasiassa päättäjät ovat vanhahkoa porukkaa. Nuoret, jotka toimivat kesän ajan caddiemastereina olisivat suuri voimavara juuri näiden ideoiden kehittämiseen, mutta ensinnäkin heidän motivaatio on rajallinen (väliaikainen työ) ja heitä ei kuunnella. Uskon että niin kokeneemmilla, kuin myös uusilla työntekijöillä olisi paljon käyttökelpoisia ideoita golfkentän palveluiden edistämiseen. Poikkeuksia on tietenkin aina. Tällaiset ideat mitä Paloheimo heittää, voisi kuitenkin yhtälailla tulla sellaisten ihmisten suusta, jotka eivät olisi golfia edes harrastaneet. Uskon siihen, että suurin osa golfkentistä haluaisi näitä uusia tuulia omalle kentälleen, mutta toteutus on jossain vaiheessa unohtunut. Liekö ollut liian suuri paine saada parkkipaikka täyteen paikallisten yritysten mainostauluja…? Omalla kotikentällänikään ei ole tapahtunut minkäänlaista muutosta, joka vaikuttaisi asiakkaan kokemaan arvon tunteeseen. Toivoisin tähän muutosta myös muualla. Pääkaupunkiseudulla nämä ideat voivat vielä jopa toimia lyhyelläkin aikavälillä, kunhan ne muistetaan ottaa mukaan mainontaan. Joillain kentillä toteutetaan jo kenttäisännän roolia, tämä mielestäni erittäin hyvä juttu. Mitä opetuspuoleen tulee, voisi olla ihan hyvä idea jos simppeleitä neuvoja jaettaisiin esimerkiksi facebookissa jos seuran jäsenellä on lyönti hukassa. Itse olen tätä muutamalle kaverille tehnyt ja uskon että he todella arvostavat tällaisia asioita. Tällaiset asiat voisi myös suuresti aktivoida sitä kasvavaa trendiä nimeltä sosiaalinen media. Uskon, että aika monella seuralla nämä asiat ovat aikalailla lasten saappaissa verrattuna muuhun yritystoimintaan. Älkäämme unohtako sitäkään tosiasiaa, että tulevaisuuden pelaajat läytyvät näistä sos. medioista. Majoitustoiminta ja erilaiset pelipaketit kunniaan. Greenfee voisi sisältää esimerkiksi rajattoman pelioikeuden päiväksi tai muutamaksi. Suomen sisälläkin voidaan pitää golflomaa, aina ei tarvitse mennä ulkomaille irrotakseen arjesta. Tällaisia golfkohteita on Suomessa todella vähän. Kunto-opastus golfkentille olisi varmasti sovittavissa paikallisen kuntosalin kanssa yhteistyössä. Kuntosali korjaa innostuneet kunnonkohottajat omiin tiloihinsa, seura tarjoaa/saa nykyaikaisen ja hyödyllisen palvelun ilmaiseksi.

    Kimmo Rantanen says:

    Hyviä kommentteja ja tässä lisää vettä myllyyn: Olen siinä onnellisessa asemassa, että lapset, 2 kpl, maailmalla, ei kesämökkiä eikä venettä ja me molemmat pelaamme golffia. Vaimoni ja minä olemme entisiä aktiiviurheilijoita, joten haluamme jatkaa liikuntaharrastusta aina hautaan saakka. Tapanamme on kiertää eri kenttiä 15-20 kenttää / golfkausi. Mutta meneppä esim. Gumböleen!!! Greenfee eur 60,- eli meille 120 eur. Laita 120 euroa pöytään niin kaikki hyvin Gumbölen kannalta! Onneksi on Golfpiste ja Supergolf! Missä viipyy ”Avioparien greenfee”? Toinen kummajainen on Tali: Tulipa meillekin postia eli vuodesta 1988 ollut hakemuksemme HGK:n jäseneksi on nyt hyväksytty. Maksat vain liittymismaksun 4.000 euroa ja sitten pelikausimaksu 850 euroa. Tosta vaan kymppitonni niin saadan nauttia herrakerhon jäsenyydestä. Missä viipyy Talin 9 reiän greenfee kesä viikonloppuina kun kenttä on lähes tyhjä. Arto Bryggare ja Anssi Rauramo toimikaa! Onhan kenttä Helsingin kaupungilta edullisesti vuokrattu! Hyvää alkavaa golfkautta kaikille! Kimmo Rantanen

    Veppe says:

    niin, kysehän lieneee siitä missä on pelannut/missä pelaa ja millainen on perustarjonta ihmisille. j1: jooga – kiitos ei. 2-4: Ihan perus-ameriikkaaa, jos siellä on pelaillut 5 on aigas vihreitä syleilevä ja kuutonen hyvä idea, mutta hyväksi havaittu myös jokaisessa uudessa kerhossa… ilman ”miljoonainvestointeja” suomessa?

    Toni Paloheimo says:

    Kiitos omastakin puolestani kaikille keskusteluun osallistuneille. Mukava huomata, että sellaista syntyy. Sitä vain kovasti ihmettelen, miksi tähän mennessä tulleista kymmenestä kommentista vain kaksi on kirjoitettu reilusti omalla nimellä. Ihan kuin kaikki pelkäisivät jotain. Esimerkistä käy nimimerkin Jukka rinnan röyhistely. Senhän luulisi olevan kannattavaa paukutella henkseleitä, jos ei omalla, niin edes kentän nimellä. Ainakin itse tulisin mielelläni virtuaalisesti malliesimerkkiin tutustumaan ja poikkeaisinpa käymäänkin, mikäli kenttä matkan varrelle sattuu. Vai olisiko peräti perheen matkan arvoinen sellaisenaan? Nyt vain on vaikea sanoa, mistä kentästä puhutaan. Ehkä se salapoliisintyöllä selviäisi, mutta onhan siitä enemmän vaivaa. Kyllä hyvää kannattaa myös kailottaa, kuten tässä muutama muukin on jo keskustelussa todennut.

    Anneli says:

    hienoa muuten huomata, että näiden uutisointien kommentoinnissa pysytään täysin asialinjalla. Jostain syystä foorumille infestoituneet vakiokirjoittelijat eivät uskalla vängätä täällä. Ylläpidolle OT: Sopisiko foorumia myös vähän moderoida? Palsta kun toimii aika merkittävänä näyteikkunana harrastukselle.

    Kesäpäivä 2012 says:

    Hei! Kiitos artikkelista. Meillä Suomessa koulutetaan tapahtumakoordinaattoreita ja he ovat nuoria aktiivisia ja osaavia henkilöitä. Golf on Suomessa paikalleen jämähtänyttä että jos joku ehdottaa jotain uutta ja innovatiivistä jo pelkka ajatus tyrmätään. Golf on perinteisesti sisäänpäin kääntynyt laji ja osataan laskea vain bogeypisteitä.Joskus ihan naurattaa ne surkeat ponnistelut mitä yritetään tehdä nimellä markkinointi. Asiallinen kuntosali ja simulaattori on hieno ajatus mutta nykyisellään markkinoidaan kuntosaliksi yli 10 v vanhoja ja osa rikkinäisiä laitteita ja simulaattori on 10 neliön koppi missä ei ole ilmastointia saati ravintolan palvelut missä juhla-ateria on kesällä joulun laatikoita, ihanaa innovatiivisyyttä. Se kenttä missä hallitus päättää rohkeasti lähteä totetuttamaan uusia tuulia pärjää!

    Jukka says:

    Vastaus allaolevaan on : Kyllä Vai olisiko peräti perheen matkan arvoinen sellaisenaan? Miksi vain etunimi..niin siitä syystä että on sitä salapoliisityötä joillekkin. Tuo kustannuspuoli tuli hyvin esille Rantasen kommentissa, joka asia-toimenpide maksaa kun niitä ilmaisia lounaita ei kerta kaikkiaan ole ja kaikki kulut on aina rasitttamassa niitä ns. varmoja maksajia=osakkeenomistajia, joilta saatavaan yhtiövastikkeeseen on budjetit laadittava realisesti, gf-tuotot riippuu niin monesta eri tekijästä että ovat aina ”olettamuksien” varassa mutta kiinteät kulut menee silti..henkilökunnan palkat, kentänhoito, koneet-ja kalusto, sähkö-vesi-kiinteistövero jne.. Jospa joku ( tai siis muutama kymmenen tai sata henkilöä) jo nyt ilmottaisi ja tilaisi gf:t, että kiertää meidän kentällä ens kesänä esim 10-20 kierrosta niin voisivat saada ao gf:t huomattavan edullisesti verrattuna budjetissa olevaan olettamushintaan/kävijämäärään verrattuna joka ei siis ole faktaa ennenkuin on kesä on ohi ja funtsitaan seuraavan vuoden vastikkeita ja gf-hintoja…satunnaisille matkaajille ei voi tarjota superhyper-palvelujakaan kun niihin pitää satsata tietämättä saako omiaan pois.

    Jukka Osakas says:

    No nyt Toni oma kenttä ostamaan. Voit toteuttaa kaikki hyvät ideasi.

    Toni Paloheimo says:

    Ehkä kyse on terveestä ylikapasiteetin purkamisesta. Toisaalta kyllä Porvoolla alueena on paljon vahvuuksia, joiden varaan voisi rakentaa. Golfia ja historiaa! Tuostakin teemasta voisi ammentaa vaikka mitä. Kohderyhmänä kulttuurista kiinnostuneet golfarit pääkaupunkiseudulla ja tavoitteena saada heidät vierailemaan Porvoossa ja kentällä 2-5 kertaa vuodessa. Heillehän voisi vaikka räätälöidä miniosakkuuden, joka olisi tarjolla murto-osan hinnalla normaalista. Pienellä vuosittaisella vastikkeella saisi nuo muutamat kierrokset ja sen päälle paljon rahanarvoisia etuja alueen muilta palveluntarjoajilta. Kysehän olisi ensisijaisesti retkestä Porvooseen, johon kuuluisi myös kierros golfia. Ehkä tuossa tosiaan muhii mahdollisuuksia, mutta pari sijoittajaa tarvitsisi matkaan…

    Iironia says:

    Kukaan ulkopuolinen ei mun Avensista (jarjestyksessaan viides) rupea pesemaan, naarmuttavat viela. Leffat ihan hyva idea mutta menisi pieleen kuitenkin kun pelkkaa amerikan homppaa esitettaisiin. Hyvaa pelikautta, vaikka ei siita ihan taydellinen voi tulla kun tasoitustavoitteeseen ei ole mitaan mahkuja.

    Seppo says:

    Loistavaa! Liian moni hyvän kentän TJ on vajonnut nauttimaan luksus asemastaan eikä oikeasti tee töitä kentän kehittämisen eteen. Ala kaipaa tuuletusta ja uutta energiaa! Usealla huippukentällä osakkaat maksavat nousseina vastikkeina ( 40 – 60%) viimeisen 5 v. aikana vaikka markkinat ovat täynnä rahaa kun vain osaa tuotteistaa palveluita. Eli eikun rengit töihin!

    Mr.Tilteist says:

    Auton pesu olisi hyvä,mutta se on kiellettyä KAIKKIALLA missä ei ole asiaan kuuluvaa viemäröintiä ja öljynerotus kaivoa.Mikspä ei noita lisätoimia voisi olla, sehän on vaan mielikuvituksen ja rohkeuden tarvetta. Tosin voin helposti uskoa ,jos tapahtuma ei jostain syystä saakkaan menestystä, on arvostelijoiden kuoro valmis.Tuo lisä-arvon toive osakkeen omistajalle ei ole tuulesta temmattu. Tämä nykyinen tasapäistämis käytäntö on laskenut golf osakkeen arvon lähes olemattomaksi. Ainoa varma asia on pelikausimaksun maksaminen ja muiden mahd. lisämaksujen hoitaminen. Tiedän tapauksen jossa henkilö ei saanut osakettaan kaupaksi millään ja joutui sen ilmaiseksi luovuttamaan pois. Työttömyys , sairaus tms. voi olla syy, jotta osake pitäisi kaupata pois , mutta eipä ole halukkaita ostajia ja maksuvelvoitteet (pelikausi yms.) odottavat kyllkin omistajaa.Miksi kukaan enää ostaa golf osaketta kun se tiedetään jo ennalta mahdolliseksi rippakiveksi, kun on olemassa vaikka mitä korttia ja lippua sekä lappua jolla pääsee pelaamaan suht vaivattomasti!!??Se onko järkevää pitää klubilla paikallisten kutomia sukkia ,pipoja tai valmistamia elintarvikkeita onkin toinen juttu. Minusta asioiden pitäisi olla jotenkin itse lajiin kuuluvia ja sen kautta tuoda se arvo niin kentälle kun osakkeellekkin. Ja loppupeleissä kaikki on kuitenkin kiini rahasta, mikä osa seuran ”vakio tuloista” laitetaan tällaiseen toimintaan, mihin siis kumarretaan ja mihin pyllistetään? Aina on olemassa jokin ja jonkin mielestä erittäin tärkeä asia joka pitää uudistaa / korjata yms. Jätetäänkö ne tekemättä ja ”kokeillaan” jotain uutta ja ihmeellistä, empä usko , jokainen tj / pj haluaa suojata oman selustan ja jatkaa hommissa ja menee silleen kun on aina menty…varmasti.