13.–20.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][4]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Woodsin kolarista lisää tietoja poliisilta ja sairaalasta, kolaripaikalta ei löytynyt jarrutusjälkiä

Pahassa onnettomuudessa olleen Tiger Woodsin tilasta ei toistaiseksi ole annettu tarkempia tietoja. Kuva: Getty Images

Tiger Woods ajoi autonsa rajusti ulos alueella, jossa tapahtuu usein kohtalokkaampiakin onnettomuuksia.

Tiger Woods joutui  varhain tiistaiaamuna paikallista aikaa sairaalahoitoon ajettuaan autonsa ulos tieltä noin 50 kilometrin päässä Los Angelesista sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Harbor-UCLA Medical Centeriin kiidätetyllä Woodsilla on hänen managerinsa Mark Steinbergin mukaan useita jalkavammoja, ja pelaajaa on jouduttu operoimaan.

Onnettomuus tapahtui kello 7.12, kun kohti pohjoista Rancho Palos Verdesin ja Rolling Hills Estatesin rajalla matkalla ollut Woodsin auto pyörähti ympäri. Palokunta joutui käyttämään erilaisia työkaluja saadakseen Woodsin pois pahasti vaurioituneesta autosta.

Woodsin kuljettama Genesis-merkkinen kaupunkimaasturi eteni Hawthorne Bulevardilla, kun se osui kaistoja erottavaan korokkeeseen ja sen jälkeen kahteen liikennemerkkiin sekä pieneen puuhun. Tämän jälkeen auto pyörähti useita kertoja ympäri yli etelän suuntaan menevän kaistan päätyen tien ulkopuolella olevaan maastoon kyljelleen − kuljettajan puoli maata vasten − kymmenien metrien päähän alkuperäisestä törmäyskohdasta.

Poliisin mukaan Woods ajoi ylinopeutta (rajoitus 45 mph), eikä tiessä näkynyt jarrutuksen merkkejä. Alueella sattuu usein liikenneonnettomuuksia, ja ensimmäisenä onnettomuuspaikalle tullut apulaispoliisipäällikkö Carlos Gonzalez kutsui paikkaa ”ongelmakohdaksi” sekä tavanneensa alueella kohtalokkaitakin onnettomuuksia.

”Herra Woods oli erittäin onnekas, että selviytyi tästä hengissä”, Gonzalez sanoi.

Kun Gonzalez saapui auton luokse, Woods oli edelleen kuljettajan paikalla turvavyö kytkettynä. Hän pystyi puhumaan ja vaikutti rauhalliselta ja selkeältä. Auton etupää oli pahasti vaurioitunut ja turvatyynyt olivat lauenneet.

”Onneksi. Auton sisätilat olivat enemmän tai vähemmän ehjänä, mikä auttoi turvatyynyä laukeamaan. Ilman sitä ja kytkettyä turvavyötä kyseessä olisi ollut kohtalokas onnettomuus”, Los Angelesin piirikunnan poliisipäällikkö Alex Villanueva sanoi.

Palokunta joutui käyttämään loukkuun jääneen Woodsin saamiseksi autosta ulos sorkkarautaa ja kirvestä – ei pelastusleikkuria, kuten aiemmin mainittiin. Los Angelesin piirikunnan palopäällikkö Daryl Osby ei tiennyt miten kauan Woodsin irrottaminen autosta lopulta kesti, mutta huomasi hänellä ruhjeiden ohella vakavia vammoja molemmissa jaloissa.

Woods asetettiin niskatuessa paareille, ja kuljetettiin sairaalaan. Pelaajan tila oli vakava, mutta riittävän hyvä toimitettavaksi traumapolille, vaikeampia vammoja hoitavan yksikön sijaan.

Sairaalan tiedotteen mukaan muun muassa Woodsin oikeaa säärtä sekä nilkkaa on leikattu ja raajasta on poistettu kirurgisella toimenpiteellä turvotusta. Operaatioissa sääreen on asetettu metallinen tuki ja nilkkaa sekä jalan luita on vakautettu ruuveilla ja nastoilla. Hänen kerrottiin olleen leikkaustoimenpiteiden jälkeen hereillä ja toipumassa omassa potilashuoneessaan.

Onnettomuustutkinnan arvellaan kestävän viikkoja. Poliisin mukaan sää oli onnettomuuspaikalla hyvä, eikä liikenneolosuhteissa vaikuttanut olleen mitään poikkeavaa.

Viidennen selkäleikkauksensa vuoksi sivussa kilpailuista ollut Woods, 45, oli viime viikolla isännöimässä Los Angelesissa Riviera Country Clubilla pelattua PGA Tourin Genesis Invitational -kilpailua.

Woods jäi kilpailun jälkeen Los Angelesin seudulle Golf Digestin ja Golf TV:n kaksipäiväisiä kuvauksia varten Rolling Hills Country Clubilla, joka sijaitsee reilun kolmen kilometrin päässä onnettomuuspaikasta.

Lue seuraavaksi: Rajussa liikenneonnettomuudessa ollut Tiger Woods kiidätettiin suoraan leikkauspöydälle

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje