- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

USA:n pääkiertueiden kilpailut peruttu Mastersiin asti − naisten ensimmäinen major siirtyy eteenpäin

Players Championshipiä ehdittiin pelata vain yksi kierros, kun PGA Tour tiedotti kilpailun peruuntumisesta. Kuva: Getty Images

Golfin isot ammattilaiskiertueet ovat pysähdyksissä Yhdysvalloissa ainakin huhtikuun alkupuolelle saakka.

PGA Tour tiedotti aamuyöllä Suomen aikaa keskeyttävänsä ja peruvansa torstaina Ponte Vedra Beachillä Floridassa alkaneen Players Championshipin. Samalla kiertue kertoi peruneensa turnauskalenterissa olevat kolme seuraavaa kilpailua eli Valspar Championshipin, WGC – Dell Match Playn sekä Valero Texas Openin.

Ilmoitus tuli vajaat 12 tuntia sen jälkeen, kun PGA Tourin komissaari Jay Monahan oli kertonut, että kiertueen lippulaivaturnauksen kolme seuraavaa kierrosta pelataan ilman yleisöä TPC Sawgrass -golfkeskuksen Stadium Coursella.

Pelaajille tiedotettiin asiasta tekstiviestitse hieman ennen iltakymmentä. PGA Tour vetosi päätöksessään ”nopeasti muuttuneeseen tilanteeseen” koskien koronavirusta.

Kiertueen seuraava tapahtuma kalenterissa on huhtikuun yhdeksäntenä päivänä alkava Masters Tournament, joka on miesten kauden ensimmäinen major-kilpailu.

”Olemme luvanneet olla päätöksentekoprosessissamme alusta alkaen vastuullisia, harkitsevia ja läpinäkyviä. Teimme kaikkemme luodaksemme pelaajille turvallisen ympäristön, jotta olisimme voinut jatkaa kilpailua läpi viikonlopun”, Monahan sanoi.

”Mutta tässä vaiheessa, kun tilanne muuttuu nopeasti, oikea ratkaisu pelaajiemme ja yleisömme kannalta on pitää tauko.”

Aiemmin torstaina LPGA Tour ehti ilmoittaa lykänneensä kolmea seuraavaa turnaustaan, mukaan lukien kauden ensimmäinen major-kilpailu, ANA Inspiration. LPGA Tour oli jo perunut samasta syystä kiertueen kolme edellistä, Thaimaassa, Singaporessa ja Kiinassa pelattavaksi tarkoitettua turnausta.

”Tämä ei liene mieleinen päätös, mutta tuskin tulen sitä katumaan. En vain halunnut tässä tilanteessa toimia väärin”, LPGA Tourin komissaari Mike Whan sanoi.

Koronavirus on hiljentänyt lähes koko urheilevan maailman. Kuva: Getty Images

Players Championshipin mitätöity ensimmäinen kierros pelattiin aurinkoisessa säässä ja suuren yleisön edessä. Päivän parhaan tuloksen, 63, löi Japanin Hideki Matsuyama, joka sivusi onnistumisellaan kenttäennätystä. Harris Englishin, Si Woo Kimin ja Christiaan Bezuidenhoutin tuloksessa oli kaksi lyöntiä enemmän.

Yhdeksän lyöntiä kärjestä jäänyt Playersin suursuosikki Rory McIlroy kertoi kierroksen jälkeen, että kaikille pelaajille ja heidän caddieilleen pitäisi tehdä koronavirustesti. Korean C.T. Pan oli ainoa pelaaja, joka ehti vetäytyä kilpailusta ennen alkuaan virukseen liittyvään huoleen vedoten. Hän mainitsi, että kiertue ei ollut varautunut vallitsevaan tilanteeseen riittävällä tavalla twiitaten, että klubitalolla, pukuhuoneessa ja ravintolassa oli liian vähän käsien puhdistuspisteitä.

Viidenneksi majoriksikin kutsuttu Players Championship on huippugolfin rahakkain kilpailu, jonka palkintoarvo on 15 miljoonaa dollaria. Tässä vaiheessa ei ole selvää, yritetäänkö vuodesta 1974 lähtien pelatulle kilpailulle etsiä uusi paikka kalenterista vielä tämän kauden aikana.

Peruutukset ja keskeytykset koskevat PGA Tourin ja LPGA Tourin ohella kaikkia PGA Tourin alaisia kiertueita eli PGA Tour Championsia, Latinoamericaa, Chinaa sekä miesten ja naisten haastajakiertueita Korn Ferry Touria sekä Symetra Touria.

PGA Tourin paine kasvoi poikkeuksellisen päivän päätteeksi tehtyyn ratkaisuun, kun lähes kaikki urheilun suuret ammattilaissarjat olivat peruneet tapahtumiaan ja keskeyttäneet toimintansa kuluvan kauden osalta. Asiat etenivät vauhdikkaasti, kun koripalloliiga NBA:ssa pelaavan Utah Jazzin Rudy Gobertilla todettiin keskiviikkona koronavirustartunta.

Myös Yhdysvalloissa laajaa kiinnostusta herättävä yliopistourheilu on pysähdyksissä. NCAA perui miesten ja naisten koripallo-otteluita, samoin kävi golf mukaan lukien yliopistourheilijoiden liiton kaikille muille talvi- ja kevätmestaruuskilpailuille. Jotkut ammattilaissarjat, kuten baseballliiga MLB, oli suunnitellut järjestävänsä PGA Tourin tavoin tapahtumiaan tyhjille katsomoille, mutta sekin päätti siirtää kauden avaustaan ainakin kahdella viikolla. Näiden ohella jalkapallon MLS-sarja ja jääkiekkoliiga NHL ovat jääneet tauolle.

PGA Tourin on määrä pitää seuraava tiedotustilaisuus perjantai-iltapäivänä Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje