18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Planmecassa vuosi startataan tarkkuuskisalla, johon on lupautunut kirittäjiksi kovia tekijöitä Suomen huipulta

Vuosi lähtee räväkästi käyntiin Planmeca Golfareenassa, kun kotimainen innovaatio GeoGolf järjestää kaikille avoimen tarkkuuslyöntikilpailun.

GeoGolfin laite ei välttämättä ole vielä kaikille kotimaisille golfareille tuttu. Liikuteltava kohde on halkaisijaltaan kaksi metriä ja toimintaperiaate on sama kuin tikkataussa: mitä keskemmälle pallo uppoaa, sen enemmän pisteitä saa. Laite hoitaa automaattisesti pistelaskun tunnistaen jopa kahdeksan eri pelaajan pallot värikoodien perusteella.

”Laite on todella koukuttava, mutta emme vielä ole saaneet sitä koko golfaavan kansan tietoisuuteen. Yrityksemme suunnitelmat siintävät tulevaisuudessa ja vastaavia laitteita on ideana saada rangeille ympäri Suomen ja maailman”, GeoGolfin perustaja Mika Kuusisto taustoittaa.

Kahden metrin halkaisijalla operoiva laite toimii harrastepelaajille luonnollisesti vain muutaman kymmenen metrin matkalta. Tämän takia Planmeca Areenan talvihalli onkin oivallinen paikka järjestää tarkkuuslyöntikilpailu.

Turvavälit ja koronaprotokollat huomioiden Planmeca Golfareena on pystynyt pitämään hallinsa auki pitkälti suurten tilojen ansiosta. Riskejä ei haluta ottaa myöskään uutenavuotena, vaan tapahtuma järjestetään jopa ”ylivarovaisesti”, lupaa hallin toimitusjohtaja Kari Anttila.

”Halli on kisan aikaan avoinna vain kilpailuun osallistuville. Meillä on erikseen luotu niin sanottu kisa-alue, johon päästämme korkeintaan kaksi lyöjää kerrallaan. Katsojia kisaan ei kutsuta paikalle, vaan seuraamisen voi tehdä Planmeca Areenan Facebook -sivuilta”, Anttila lupaa.

Kisasuoritusten jälkeen, ja niiden välissä, golfarit saavat käyttää hallin palveluita normaalisti, kunhan turvaväleistä pidetään kiinni.

”Golfarit ymmärtävät vastuullisuuden todella hyvin ja vaikka asiakkaita on tänä talvena riittänyt mukavasti, niin tuntuu, että maskit ovat vahvassa käytössä ja treenit tehdään loistavasti turvavälit huomioiden. Uutenavuotena meillä on varmasti paljon vähemmän ihmisiä hallissa kuin normaalina arki-iltana, mutta siitä huolimatta haluamme ottaa tilanteen erittäin varovaisesti.”

Kilpailuun on alustavasti lupautunut jo useita kovan luokan ammattilaisia. Oliver Lindell on todennäköisesti suurimpia ennakkosuosikeita, kun puhutaan kilpailusta, jossa kädessä on ainoastaan wedge. Mukaan on alustavien tietojen mukaan tulossa myös monia muita kotimaisia kärkinimiä.

Varsinaista ennakkoilmoittautumista kisaan ei tarvitse tehdä, joten lopullinen osallistujalista selviää vasta kisapäivänä.

Kilpailun alkukarsinta on kaikille avoin ja se järjestetään kello 15.00–19.00. Osallistuminen maksaa 20 euroa.

Alkukarsinnassa pelaajat lyövät 25 palloa GeoGolfin laitteeseen noin 40 metrin matkalta. Kokonaispistemäärän perusteella kahdeksan parasta pelaajaa pääsevät loppukilpailuun. Alkukarsinnan voi suorittaa niin monta kertaa kuin haluaa. Jokainen 25 pallon setti maksaa 20 euroa.

Kilpailussa on myös tasoitukset. Jos tasoituksella 20 pelaava peluri ansaitsee 100 pistettä, lisätään pistemäärään tasoituksen verran prosentteja. Täten 100 pistettä muuttuu 120 pisteeksi.

Kilpailussa on luvassa myös loistavat palkinnot. Ammattilaiset pelaavat kisamaksuista koostuvasta potista rahaa ja parhaat amatöörit palkitaan lahjakortein.

Lähde: Tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje