23.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][31]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pilvet poistuivat Ruotulan yltä – golfkenttä pysyy jatkossakin Tampereen kantakaupungissa

Golfia pelataan tietyin muutoksin myös tulevaisuudessa Tampereen Ruotulassa. Kuva: Tammer-Golf

Osa Tammer-Golfin kentän väylistä joudutaan kuitenkin uusimaan.  

Varjo Ruotulan kaupunginosassa Tampereella sijaitsevan Tammer-Golfin kentän yltä poistui, kun kaupunginhallituksen maanantaisesta kokouksesta kantautui positiivisia uutisia. Linjauksen mukaan kenttä saa jäädä ainakin osittain paikoilleen.

Kentän tulevaisuus on ollut viimeiset kolme vuotta hämärän peitossa, kun kaupunki halusi rakentaa tulevan raitiotiereitin varrelle asuinalueen tuhansille ihmisille. Nämä toteutuvatkin, mutta juuri sillä tavalla, miten golfseura oli toivonutkin laatiessaan Tampereen kaupungille ehdotusta Ruotulan ulkoilu- ja virkistysalueen kehittämisestä.

Tammer-Golfin toiminnanjohtaja Markus Junnin mukaan kaikki oli kiinni siitä, mistä raitiotie tulee lopulta kulkemaan ja kuinka isolle asuinalueelle katsotaan olevan tarvetta.

”Olemme todella tyytyväisiä kaupunginhallituksen linjaukseen. Raitiotie valmistuu Teiskontien varteen ja 6000 asukkaan kerrostaloalue nousee sen välittömään läheisyyteen. Se tarkoittaa sitä, että golfkenttä pysyy jatkossakin kantakaupungin alueella”, hän iloitsi.

Päätöstä osattiin odottaa Ruotulassa, mutta vasta syksyllä.

”Hienoa että asia ratkesi jo tässä vaiheessa. Täytyy sanoa, että täällä klubilla on tänään liikuskellut hymyileviä ihmisiä”, Junni kertoi.

Kriittisimmässä vaiheessa väläyteltiin kentän siirtämistä Pirkkalaan tai Tampereen Maisansaloon. Jälkimmäinen putosi nopeasti pois vaihtoehtojen joukosta, eikä tammergolfilaiset olleet innokkaita lähtemään Pirkkalaankaan.

Golfseuralle jäi käteen toivotuin vaihtoehto, ja siitä se voi kiittää aktiivisena ja kehitysmyönteisenä instanssina myös itseään. Mitään ei tyrmätty ja TG halusi ottaa omissa suunnitelmissaan huomioon muutkin liikunnasta kiinnostuneet ihmiset kuin golfin harrastajat.

Vuonna 1965 valmistunutta Tammer-Golfin kenttää tullaan pelaamaan vielä neljä vuotta nykyisessä formaatissaan. Junnin toiveena on, että kentän uudistus saataisiin tehtyä ennen kuin raitiolinjaa ryhdytään rakentamaan arviolta vuonna 2024.

Tässä vaiheessa on jo selvää, että Ruotulan kentällä on edessä isot muutostyöt.

”Harjoitusalue ja ykkösen viheriö lähtevät kokonaan ja väylät 3, 4, 5, 8 ja 9 lähtevät osittain. Tämän lisäksi tulemme tekemään remontin säilyville väylille.”

Junni totesi jo vuonna 2017, että kentän pysyminen Ruotulassa välttämättömine uudistuksineen ja remontteineen olisi seuralle onnenpotku. Nykyisen kentän useat väylät on rakennettu suoalueelle, joka tuottaa kunnossa- ja ylläpidon kannalta omat ongelmansa.

Kenttää koskeva suunnittelutyö pyörähtää käyntiin syksyllä. Budjetti on toistaiseksi auki, eikä lopullista päätöstä kentän suunnittelijastakaan ole vielä ehditty tehdä.

”Sen uskallan sanoa, että kotimainen suunnittelija on toiveissa, mutta tilanne on tämän osalta vielä avoinna.”

TG:n toiminnanjohtaja uskoo, että seura veti oikeasta langasta ehdottaessaan kaupunginisille Ruotulan ulkoilu- ja virkistysalueen kehittämistä.

”Näin se varmasti on. Halusimme – kuten asian itsekin näemme –, että Ruotulasta tulee kaupunkilaisille useamman urheilulajin ja liikkumisen tärkeä tukikohta. Tänne rakennetaan lisäksi uusi operointikeskus, mistä hallinnoidaan jatkossa myös Tammer-Golfin toimintaa.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje