Pickala uudistaa opetustoimintansa – Golf Academy auki joulukuun alussa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pickala uudistaa opetustoimintansa – Golf Academy auki joulukuun alussa

Pickala Golf on Pohjoismaiden ainoa 54-reikäinen golfkeskus.

Pickala Golf perustaa uudenlaisen, pelaajien kehittämiseen erikoistuvan golfakatemian. Joulukuun alussa toimintansa käynnistävä Pickala Golf Academy vastaa myös klubipelaajien yksilöllisiin kehittämistarpeisiin.

”Haluamme kehittää Pickalan toimintaa niin, että yhteisömme pelaajien on mahdollista saada omalla klubilla kokonaisvaltaista valmennusta”, Pickala Golfin toimitusjohtaja Jari Hakkarainen sanoo.

”Olemme perustamassa huippuluokan seura-akatemiaa, joka tekee tasokasta työtä ja auttaa golfareita eteenpäin pelaajapolulla. Nyt meillä on myös erinomaiset mahdollisuudet laajentaa tarjontaa klubimme omille pelaajille. Akatemia palvelee pääsääntöisesti pickalalaisia, mutta vieraspelaajillekin pidetään ovi auki”, Hakkarainen kuvailee.

Akatemian vastuuvalmentajiksi tulevat kokeneet valmentajat Pasi Purhonen ja Jan Forsell. Suomen koulutetuin golfvalmentaja Forssel lopettaa toimintansa Kullo Golfissa, jossa on tähän asti toiminut ja keskittää jatkossa toiminnan Pickalaan.

Suomen PGA:n valmentajarankingin ykkönen on saanut valmentajakoulutusta Suomen lisäksi Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Henkilökohtaista oppia on kertynyt maailman parhailta valmentajilta kuten David Leadbetterilta, Butch Harmonilta ja Jim McLeanilta.

”Täydennämme hyvin toisiamme Pasin kanssa. Hän toimii nuorten maajoukkueen kanssa, ja sitä kautta hänet mielletään nuorten valmentajaksi. Meillä on kyllä hyvin samanlainen tausta. Olemme molemmat tehneet töitä nuorten kanssa, ja molemmat ovat toimineet myös klubipelaajien parissa”, Forsell kuvailee.

Forsell on paitsi pelaajien valmentaja myös valmentajien kouluttaja.

”Forsellilla on näyttöjä valmentajien kehittämisestä. Se on tärkeä lisäarvo tässä kokonaisuudessa”, Jari Hakkarainen lisää.

Pickala suunnittelee järjestävänsä entistä enemmän lajin alkeiskursseja, ja Seura-akatemian on tarkoitus tukea myös aloittelijoiden tarpeita.

Valmennustiimiin tuodaan mukaan myös fyysisen ja psyykkisen valmennuksen osaamista, ja sopivalla tavalla vapaaehtoisiakin. Valmentajien ja ohjausryhmän kanssa rakennetaan valmennuksen linjaukset sekä luodaan edellytykset korkeatasoiselle toiminnalle, kerrotaan Pickalan tiedotteessa.

Pasi Purhonen (oik.) toimii poikien maajoukkuevalmentajana. Kuvassa vasemmalla Simo Haavisto.

Pasi Purhonen (oik.) toimii poikien maajoukkuevalmentajana. Kuvassa vasemmalla Simo Haavisto.

”Olen innostunut päästessäni vaikuttamaan suoraan ruohonjuuritasolle, nuorten seuravalmennukseen. Tavoitteena on luoda nuorille fyysinen ja psyykkinen pohja, jonka päälle on hyvä myöhemmin rakentaa lajivalmennusta”, Pasi Purhonen sanoo.

Hän jatkaa myös nuorten maajoukkueen valmentajana, muttei enää ensi vuonna ole päätoimisesti Suomen Golfliiton palkkalistoilla. Lisäksi hän vastaa edelleen myös pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (Urhea) golfvalmennuksesta.

Purhonen myös väläyttää, että golfin maajoukkuetoiminta saattaa näkyä ensi kaudella jollain tavalla Pickalassa.

”Haemme aktiivisesti yhteistyömahdollisuuksia Suomesta ja maailmalta. Suomen Golfliitolla on tässä tärkeä rooli. Haluamme tehdä vahvaa yhteistyö Golfliiton ja myös muiden alan toimijoiden kanssa”, Hakkarainen painottaa.

Suomen Golfliiton huippu-urheilupäällikkö Janne Marvaila pitää Pickala Golf Academyn perustamista hyvänä asiana.

”Suomalainen kilpagolf tarvitsee aktiivisia kilpagolfiin panostavia seuroja. Pickalassa näyttää nyt olevan tekemisen meininkiä”, Marvaila kommentoi.

Sami Sarpakunnas

Lähde: tiedote

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)