Phil Mickelson näytti Butch Harmonille ovea - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Phil Mickelson näytti Butch Harmonille ovea

Phil Mickelson saavutti Butch Harmonin opeilla 14 voittoa. Kuva: Getty Images

Svingivalmentaja Butch Harmonin ja Phil Mickesonin hieman ennen vuoden 2007 Playersiä alkanut yhteistyö on päättynyt. ”Lefty” voitti tämän kahdeksan vuotta kestäneen ajanjakson puitteissa 12 PGA Tourin kilpailua ja kaksi muuta kansainvälistä turnausta, mukaan lukien 2010 Mastersin ja 2013 Open Championshipin.

Muirfieldissä saavutettu Open-titteli on 45-vuotiaan pelaajan viimeisin voitto. Sen jälkeen Mickelson on tilastoinut ainoastaan viisi Top 10 –sijoitusta, ja on valahtanut maailmanlistalla sijalle 25. Viime kuussa 21. peräkkäisen joukkueturnauksen pelannut Mickelson pääsi Presidents Cupiin vasta kapteeni Jay Haasin harkinnan jälkeen (villi kortti).

Pelaaja kävi henkilökohtaisesti viime viikolla Harmonin luona Las Vegasissa ilmoittamassa valmennnussuhteen katkeamisesta. Asiat sovittiin hyvässä yhteishengessä.

”Kunnioitan häntä ihmisenä, opettajana ja ystävänä”, Mickelson sanoi. ”Halusin kertoa hänelle tästä kasvotusten, näitä asioita ei hoideta puhelimitse. Butch oli minulle avulias jo pitkään ennen yhteistyömme käynnistymistä. Nämä eivät ole helppoja hetkiä, mutta mielestäni ainoa oikea tapa oli käydä hänen luonaan.”

Mickelson sanoi, että hänellä on alustavia suunnitelmia uudesta valmentajasta. Hän ei ollut kuitenkaan, Harmonia kunnioittaen, tässä vaiheessa valmis kertomaan nimeä julkisuuteen.

”Olen täysin sitä mieltä, että joskus on hyvä kuulla asioita hieman toisella tavalla kerrottuna, saada vähän erilaista perspektiiviä”, Harmon sanoi. ”Hän (Mickelson) on ollut turhautunut viimeiset kaksi vuotta. Mielestäni tämä oli hyvä idea Phililtä. Toivottavasti uusi näkökulma saa hänet palaamaan entiselle tasolleen.”

Ennen Harmonia Mickelson teki pitkään yhteistyötä valmentaja Rick Smithin kanssa.

Lähde: Golf Channel

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)