18.–26.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

PGA Tourin huippulupaus lahjoitti 150 000 dollaria kuolemansairaan serkkunsa pelastamiseksi

Joaquin Niemann lähti suurella summalla pienen serkkunsa pelastustalkoisiin. Kuva: Getty Images

Ratifa Calderon tarvitsee kiireellisesti maailman kalleimman lääkkeen.

Monet myötäelivät viime viikolla huippulupaavan PGA Tourin pelaajan Joaquin Niemannin harmituksen kanssa tämän jouduttua sivuuttamaan kauden tärkeimmän kilpailun, Masters Tournamentin, koronatartunnan vuoksi.

Chileläisen itsensä mielessä liikkuu kuitenkin paljon suurempia huolenaiheita, sillä hänen kuukauden ikäisellä serkullaan Ratifa Calderonilla on diagnosoitu harvinainen geneettinen SMA-tauti eli spinaalinen lihasatrofia.

Calderonin voi pelastaa ainoastaan maailman kalleimpana pidetty Zolgensma-niminen lääke, jonka hinta on lähes kaksi miljoonaa euroa. Lääke perustuu geeniterapiaan ja se otetaan vain kerran elämässä.

Lasta hoidetaan Santiagossa, joka sijaitsee viiden tunnin ajomatkan päässä perheen kotoa.

”En aluksi tiennyt, että kyse on niin vakavasta sairaudesta. Asia valkeni minulle pari päivää sitten. Kun kuulin kalliista lääkkeestä,  ryhdyin kuumeisesti miettimään, mitä voisin tehdä tämän eteen”, Niemann sanoi.

Niemann, 22, päätti lahjoittaa lääkkeen rahoittamiseksi viikonloppuna pelatun RSM Classicin kilpailupalkkionsa lisäksi jokaisesta tekemästään eaglesta ja birdiestä koostuneen tukisumman, yhteensä 152 450 dollaria eli vajaat 130 000 euroa.

”On yksi unelmien täyttymyksistä, mikäli avustani on hyötyä”, maailmanlistalla sijalla 43 oleva pelaaja sanoi.

Ratifa Calderonin isä, Felipe, on Niemannin ensimmäinen serkku hänen äitinsä suvun puolelta.

Myös joukkorahoitussivusto GoFundMe on aloittanut keräyskampanjan lääkesumman kokoonsaamiseksi. Tätä kautta rahoitusta oli kertynyt maanantaina noin 50 000 dollaria.

Maailman amatöörilistan entinen ykköspelaaja Joaquin Niemann on voittanut urallaan yhden kilpailun PGA Tourilla hieman toista vuotta sitten. Tämän lisäksi hän on koonnut Yhdysvaltain kiertueella 14 muuta top 10 -sijoitusta, joista kaksi on top-kolmosia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje