Perhegolf ja uusi hybridikenttä tuovat raikkaita tuulia Messilän kesään - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Perhegolf ja uusi hybridikenttä tuovat raikkaita tuulia Messilän kesään

Helteinen hybridikentän avaus kokosi joukon uteliaita kokeilijoita Messilän driving rangelle lauantaina. Postiivisuutta oli muutenkin ilmassa.

Driving range -harjoittelu voi joskus tuntua tylsältä. Tarkkaavaisuuttakin on vaikea pitää yllä, kun kohteet pysyvät muuttumattomia. Itseä on vaikea uskottavasti haastaa varsinkin lyhyehköissä lähestymisissä.

Messilä Golfin ratkaisu on uusi hybridikenttä, jossa lyöntimatot kiertävät ympäri driving rangea ja tarjoavat joukon eri mittaisia ja lisää pelinomaisuutta tuovia haasteita. ”Väyliä” on seitsemän ja niillä mittaa 38–75 metriä.

Avaukset lyödään matoilta ja kohdealueina on toistaiseksi lähinnä eri värein merkittyjä paaluja, mutta jo ensi kaudeksi kokonaisuutta on tarkoitus kehittää eteenpäin, kertoivat seura-aktiivit Jukka Nikkanen ja Kari Toivonen. Kaksikko muodostaa toimitusjohtaja Arja Bymanin kanssa myös Messilä Golfin tytäryhtiön Meg Juniorituki Oy:n hallituksen.

Lajitutustumiseen ja lajitaitojen hiomiseen erinomaisesti soveltuva kenttä on avoinna aina lauantaisin klo 10–21. Tämän ajan muut rangen lyöntipaikat ovat pois käytöstä. Kierroksella tarvittavan pallokorillisen voi ostaa palloautomaatista maksukortilla kahden ja puolen euron hintaan. Kentälle sopivia mailoja saa tarvittaessa lainaksi golfklubin Caddiemaster-pisteestä. Puumailoja tai putteria ei kentällä saa käyttää.

Hybridikenttä on osa Golfliiton tehokehittämisprojektia, jossa Messilä Golf on mukana yhtenä 30 kenttäyhteisöstä. Projektin tarkoituksena on saada lajin aloittaminen ja lajin parissa pysyminen nivoutettua golfyhteisöjen rakenteisiin ja osaksi perustoimintaa.

Messilän kilpajuniorit olivat opastamassa kokeilijoita.

Perhegolfia Päijät-Hämeessä

Uusia harrastajia rekrytoidaan tänä ja ensi kesänä aktiivisesti myös Päijät-Hämeen golfkenttien yhteisellä perhegolf-hankkeella, johon opetus- ja kulttuuriministeriöltä on saatu 12 000 euron seuratuki. Omarahoitusosuus kullakin mukaan lähteneellä seuralla on tuhat euroa. Hanketta koordinoi Messilän Golfissa juniorivastaavana toimiva Liisa Ruuda, jolle kukin yhteistyökenttä on nimennyt tueksi projektivastaavan.

”Kutsumme perheitä tutustumaan lajiin matalalla kynnyksellä”, Ruuda selvittää. ”Eri kentillä järjestettävät kokonaisuudet ovat maksuttomia ja pitävät sisällään parin tunnin mittaisen lajitutustumisen, maksuttoman 3,5–4 tuntia kestävän alkeiskurssin ja lopuksi vielä peli-illan.”

Messilän kesäkuiseen ensimmäiseen tutustumistilaisuuteen tuli paikalle 27 kiinnostunutta kuudesta eri perheestä. Kokeilijoista 20 eteni alkeiskurssille.

”Ja se oli vasta ensimmäinen startti. Toinen on vielä heinäkuussa tulossa”, Ruuda iloitsee.

Päijät-Hämeen kenttäyhteisöt ovat jo pitkään vetäneet yhtä köyttä Greeniä koko seutu -sateenvarjon alla. Iitti Golf jäi tällä kerralla pois perhegolfista, mutta on muuten hengessä ja muissa yhteistyökuvioissa mukana. Konkreettinen esimerkki näistä on se, että juniorit voivat kerran kaudessa vierailla ilmaiseksi kullakin yhteistyökentällä.

”Olemme junioritoiminnassa halunneet välttää kilpailua eri seurojen välillä. On hienoa, että tulijat voivat itse valita sen yhteisön, joka tuntuu omalta”, Ruuda sanoo.

Liisa Ruuda pääsi ohjaamaan sattumalta paikalle ilmestyneitä golfista kiinnostuneita.

Tulijoista pidettävä huolta

Uusia tulijoita ja lajin pariin palaavia on tällä kaudella ollut ennätysmäärä. Koronakevät on kääntynyt golfin eduksi. Se näkyy myös Messilä Golfin tilastoissa.

”Tämän viikon puoliväliin mennessä kierroksia on pelattu 50 % enemmän kuin viime vuonna”, Arja Byman kertoo. ”Green card -kurssejakin on tähän mennessä pidetty yhtä paljon kuin viime kaudella yhteensä. On ollut hieno nähdä, että mukaan on saatu myös tavanomaista enemmän nuoria kasvoja.”

Golfliiton Mika Hollo vaihtoi kuulumiset Messilä Golfin toimitusjohtajan Arja Bymanin kanssa.

Ryntäys lajin pariin on iloinen yllätys, mutta samalla positiivinen haaste.

”Nyt on erityisen tärkeää osata pitää huolta uusien tulijoiden kiinnittämisestä lajin pariin pitkällä tähtäimellä”, pohti harjoituskentän tunnelmia sosiaaliseen mediaan jakamaan tullut Mika Hollo Golfliitosta. Saattohoitoa ja rinnallaoloa tarvitaan!

Oheinen video näyttää, mistä hybridikentässä on kysymys.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje