[11][17]
Ajankohtaista

Pasanen, Tuovinen ja Väinölä avaavat CT kautensa Italiassa

Kalle Väinölä avaa kautensa Italiassa © Getty Images

Kilpailu Euroopan Tourin paikkojen saavuttamiseksi käy vuosi vuodelta kovemmaksi, Challenge Tourilla menestyminen on jäänyt Mika Piltzin lopettamisen jälkeen käytännössä Pasi Purhosen harteille. Suomalaisten edellisestä Challenge Tour voitosta tulee heinäkuussa kuluneeksi seitsemän vuotta. Anssi Kankkonen oli paras Genevessä, aiemmin samalla kaudella hän voitti myös Portugalissa ja oli rahalistan viides. Anssi on pelinsä lopettanut, eikä vastaavaan menestykseen Euroopan kakkostourilla ole kukaan yltänyt. Italiassa viikonloppuna pelattavassa CT:n kisassa on mukana kahdesti CT:lla ykköseksi yltänyt Kalle Väinölä. Väinölä voitti vuonna 1996 , Ruotsissa ja Italiassa. Rahalistan 15:s tila tuotti paikan ET:lle jossa epätasainen kausi tuotti komean viidennen sijan Englannissa pelatussa kisassa, mutta työpaikka jäi uusimatta. Kauden 1997 jälkeen Väinölä putosi otsikoista, hänellä on pari hyvää sijoitusta yksittäisistä kisoista, rahalistalla Kalle on kuitenkin ollut viimevuosina sijoilla 68-216, viimevuonna 118. Italiassa Väinölä pelaa kauden ensimmäisen kilpailunsa Tuomas Tuovisen kausi 2003 oli pettymys, hienon amatööriuran jälkeen ensimmäinen vuosi (2002) tuotti sijaluvun 85:s, viimekaudella Tuomas oli 108:s, paras sijoituskin vasta 14:s. Kunnianhimoisen nuorukaisen kausi käynnistyi kahdella lämmittelykisalla Tanskassa, toivottavasti alkanut vuosi tuottaa parempia tuloksia… Ari Pasanen piti Suomen värejä ylhäällä Volvo Finnish Openissa, pelasi hyvin Nordic Leaguen kisoissa ja voitti syksyllä PGA:n mestaruuden. Pasanenkin hyytyi loppukaudella pelaamissaan CT:n kisoissa,karsiutumisista tuli liiankin tuttuja. Kahdessa Tanskan kisassaan Pasanen on esiintynyt lupaavasti, ensimmäisessä hän oli kymmenes. Nyt vastus on kahta luokkaa kovempaa, ja suomalaiskolmikko kuuluu sarjaan potentiaaliset yllättäjät, ennakko-odotuksia tai paineita ei pitäisi olla. Kahdella kentällä, Riva dei Tessali & Metaponto Golf Clubilla pelattavan kisan ykkönen kuittaa palkintorahaa 19.200 euroa.