Padraig Harrington syöpähoidoissa - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Padraig Harrington syöpähoidoissa

Padraig Harrington on valahtanut maailmanlistalla sijalle 139 (tilanne 24.2.). Kuva Getty Images.

Padraig Harrington kertoi hiljattain, että hänen kasvoistaan on poistettu useita ihosyöpäkasvaimia. Kolminkertainen major-voittaja halusi välittömästi kertoa asian julkisuuteen rohkaistakseen ihmisiä tutkituttamaan itsensä ajoissa, jos he kärsivät sellaisista oireista jotka saattavat liittyä syöpään.

Harrington kertoi asiasta ensimmäiseksi irlantilaisen Today FM -radiokanavan haastattelussa.

Harrington tietää mistä hän puhuu, sillä hänen isänsä menehtyi ruokatorven syöpään vuoden 2005 The Openin aattona.

”Jos sinulla on epämääräisiä oireita, älä jätä niitä huomioimatta, vaan tee niille jotain. Isälläni oli oireita, mutta hän ei tehnyt niille mitään. Sellaisia miehet ovat Irlannissa, ja etenkin vanhemmat miehet”, Harrington lausui.

Lisäksi hän muistutti siitä, että syöpähoidot ovat kehittyneet valtavasti kymmenen vuoden takaisesta, ja että nykyaikaisilla yhdistelmähoidoilla hoitovaste on varsin hyvä.

”Olen helpompaa hoitaa nämä ikävätkin asiat vain alta pois, sen sijaan että odottaa niin pitkään, että asiasta tulee todellinen ongelma”, Harrington sanoi.

Irlantilainen oli uransa huipulla voittaessaan kolme majoria vuosina 2007 ja 2008. Vuoden 2008 jälkeen hän ei ole voittanut yhtään kilpailua pääkiertueilla.

Harringtonin sairaus on hyvä muistutus siitä, että golfareiden ei kannata väheksyä runsaan auringolle altistumisen nostamaa ihosyöpäriskiä, vaan muistaa suojata itsensä kentällä asianmukaisella pukeutumisella ja aurinkorasvalla.

Lähde: BBC Sports.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

  • Q8 says:

    Harringtonin hoito tapahtui useampi vuosi sitten eli ihan uusi juttu tämä ei ollut. Kyseessä ei ollut melanooma vaan ehkä basaliooma, Hänen omin sanoin: I am pleased to say that yesterday’s story regarding skin cancer, is an old one that has resurfaced. Three or four years ago I had four sun spots on the skin of my face removed but they were found to be non melanoma and therefore benign. Yesterday I was speaking about cancer of the oesophagus and the reference to my experience with cancer was taken out of context as it related to a few years ago, so I’m glad to say there is nothing at all to worry about as far as I know.

  • Rob says:

    Tuossa yllä Q8 kertoi, että kyse on uutisankasta. Olisiko sen perusteella kenties syytä poistaa juttu, sillä kyse on väärän tiedon toistamisesta ja levittämisestä?