Ex-huippu-urheilijat golfasivat varoja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian nuorten lupausten valmentamiseen - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ex-huippu-urheilijat golfasivat varoja pääkaupunkiseudun urheiluakatemian nuorten lupausten valmentamiseen

Joukkueiden kapteenit johdattivat joukkueitaan. Kuva: Jarno Jumppanen

Urhea keräsi mukavan potin, joiden avulla urheilijoille pystytään tarjoamaan erilaisia palveluja.

Tapiola Golfissa tuoksui tiistaina todellinen urheiluhenki. Urhean ja Olympiakomitean järjestämässä golftapahtumassa Olympic Charity Golfissa pelattiin joukkuekilpailu, mutta kerättiin myös euroja urheilijoiden valmentautumiseen.

Yritykset olivat voineet ostaa paikkoja kilpailuun. Yhteensä 16 joukkuetta lähti ottamaan mittaa toisistaan nelihenkisin joukkuein. Jokaisella joukkueella oli kapteeni, joista osa oli tunnettuja nimiä suomalaisesta urheilumaailmasta.

”Hei arvaa mitä? Meidän joukkue on päässyt jokaisella reiällä jokaisella pallolla kuppiin. Eli sinänsä ihan hyvin on mennyt. Loppukierroksilla, kun pääsisimme vielä vähemmillä lyönneillä, niin hyvä tulee”, kertoi Leijonien general manager Jere Lehtinen kilpailun tuoksinassa.

Päivän aikana pelaajien hyväntuulisuus paistoi jopa kirkkaampana kuin kuumana helottava aurinko Tapiola Golfin kummuilla.

”Mulla on tässä golfissa vähän sama kuin aikoinaan sprinttihiihdossa, että lähtö on hyvä, mutta maaliin tuleminen vähän takkuaa. Kyllä tässä silti vielä vanha hiihtäjä lämpenee”, entinen maajoukkuehiihtäjä Martti Jylhä, 35, nauroi makeasti ennen viimeisiä reikiään.

Kokonaisuudessaan tapahtuman avulla saatiin kasaan 26 000 euron potti. Nuo rahat menevät lyhentämättömänä urheilijoiden tukipalveluiden mahdollistamiseen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että valmentajat ja asiantuntijat pystyvät olemaan urheilijoiden apuna heidän taipaleellaan.

Urhean psyykkinen valmentaja Kim Forsblom oli paikalla antamassa neuvoja kakkosväylällä, joka on lyhyt par-3. Alkuun Forsblom kertoi syvällisempiäkin vinkkejä reiän selättämiseen, mutta kun eräässä ryhmässä kolme pelaajaa neljästä löi avauksensa bunkkeriin, hän tyytyi napakoittamaan neuvojaan.

”Älkää töppäilkö”, kuului Forsblomin vinkki pikaluistelija Mika Poutalan johdattamalle joukkueelle.

Varsinkin Poutala otti tästä opista opikseen ja löi komean lyönnin muutaman metrin päähän lipusta.

”Tämä lähtee ihan empiirisistä havainnoista. Tähän tulee ryhmiä, joissa osa pohtii onnistumista ja osa taas virheen välttämistä. Lähtökohta pitäisi olla kuitenkin, että mennään onnistumista kohti. Niin kuin muissakin lajeissa niin rentous ja rytmi on oleellista, ettei ajatus sotkisi suoritusta”, Forsblom sanoo päivän meiningistä.

Urheaan kuuluu urheilijoita yläkouluikäisistä opiskelijoista ammattiurheilijoihin. Merkittävä asia on urheilun ja opiskelun yhdistäminen, jonka avulla urheilijoita saadaan työelämään mukaan.

Urhean näkyvimpänä kruununjalokivenä on viime vuonna valmistunut Urhea-halli. Sen tiloissa pystytään tarjoamaan kymmenille lajeille huippuluokan treeniolosuhteet. Näiden lisäksi siellä on käytössä erilaisia asiantuntijapalveluita fysioterapeuteista lääkäreihin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje