”Oliko kysyttävää?” – Koepka nujersi DeChambeaun The Matchissa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

”Oliko kysyttävää?” – Koepka nujersi DeChambeaun The Matchissa

Brooks Koepka näytti Bryson DeChambeaulle kaapin paikan The Matchissa. Kuva: Getty Images

Bryson DeChambeau kertoi jo odottavansa mahdollisuutta revanssiin.

Brooks Koepka otti Bryson DeChambeausta näytöstyyliin voiton perjantaina Las Vegasissa Wynn Golf Clubilla pelatussa 12 reiän haasteottelussa. DeChambeau jäi ilman ainuttakaan reikävoittoa Koepkan vietyä matsin nimiinsä numeroin 4/3.

”Oliko kysyttävää?” Koepka sanoi odotettuun tyyliinsä kamppailun päätyttyä osoittaen kysymyksensä tietenkin kiistakumppanilleen.

DeChambeau, joka ei ole pelannut yhtään varsinaista kilpailua sitten USA:n voittoisan Ryder Cupin, joutui siten onnittelemaan parempaansa jo yhdeksännellä reiällä. The Matchin odotettiin alun perin olevan 18 reiän kamppailu, mutta sitä typistettiin Koepkan ”vaatimuksesta”.

Koepka kertoi aiemmin, ettei ”jaksa katsella vastustajaansa kentällä 12 reikää enempää” kuultuaan, että tämä olisi halunnut pelata 24-reikäisen ottelun.

”Tuliko teistä nyt parhaat ystävät”, haastattelija kysyi voittajalta matsin jälkeen. ”Ei”, Koepka vastasi. ”On hienoa katsella, miten Bryson lyö palloa, mutta olihan mahtavaa tulla tänne, ja hoitaa homma kotiin”, hän jatkoi.

Kun Koepka löi viimeiseksi jääneellä, yhdeksännellä reiällä, pallonsa aivan lipun viereen, DeChambeau sanoi: ”Mitä tämä mies oikein puuhailee PGA Tourilla? Pelaat sen verran hyvin tällä hetkellä.”, mihin Koepka kuittasi: ”Tämä on kuin henkilökohtainen majorini” antaen ymmärtää, että venyy parhaimpaansa vain silloin kun on aivan pakko.

Kaksikon välinen kärhämä alkoi pari vuotta sitten, kunnes välien oletettiin olevan taas kunnossa Ryder Cupin voittojuhlista välittyneiden tunnelmien perusteella. The Matchin lähestyessä parivaljakko antoi lausunnoillaan ymmärtää, että mistään sovusta ei ole ollut puhettakaan, ja että Ryder Cupin halauskuvat olivat silkkaa teeskentelyä.

The Matchin jälkeen DeChambeau kuitenkin äityi jopa ylistämään Koepkaa.

”Olen aina kunnioittanut Brooksia. Hän on voittanut neljä majoria, ja tehnyt paljon hyvää lajille. Hän oli nyt parempi 12 reiän matsissa, mutta toivottavasti saan pian uuden mahdollisuuden revanssiin.”

Kaikesta välittyi jo ennen ottelua, että Koepkan ja DeChambeaun välinen riita ja keskinäinen uhoaminen on sittenkin enemmän tai vähemmän keksittyä. Yhdysvalloissa osataan kääntää tällaiset väännöt markkinavoimien avulla tempaukseksi, jossa ei ole häviäjiä, ja lopulta kaikki on sittenkin enemmän kuin hyvin.

Lue seuraavaksi: Brooks Koepka solmi välinesopimuksen sopivasti The Matchin alla

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)